ΤΟΠΙΚΑ

Χανιά: Παρουσίαση εργαλείων πληροφορικής και υπολογιστικής μηχανικής για την εκτίμηση σεισμικού κινδύνου σε κατασκευές πολιτιστικής κληρονομιάς

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου ERA4CH (EarthquakeRiskPlatform For European Cities Cultural Heritage Protection), που έχει ως αντικείμενο την μελέτη της σεισμικής επικινδυνότητας και την προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς, το Πολυτεχνείο Κρήτης, ως βασικός εταίρος του έργου, σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, από 9:00 έως 14:00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) και συγκεκριμένα στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά.

Στην ημερίδα θα παρουσιασθούν εργαλεία πληροφορικής και υπολογιστικής μηχανικής για την εκτίμηση σεισμικού κινδύνου σε κατασκευές πολιτιστικής κληρονομιάς στα κέντρα ευρωπαϊκών πόλεων, μεταξύ των οποίων και η πόλη των Χανίων.

Υπάρχει και η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής στην ημερίδα μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams, ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://lnkd.in/eUe2bQgv.

Το ερευνητικό έργο ERA4CH μελετά την δημιουργία σειράς εργαλείων για την εκτίμηση βλαβών και την μακροχρόνια παρακολούθηση ιστορικών κέντρων της Ευρώπης με τον συνδυασμό τεχνολογίας αιχμής και αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης, εξελιγμένων τεχνικών εξ αποστάσεως παρακολούθησης, επεξεργασίας εικόνας, γεωτεχνικών δεδομένων και κτηματολογίου, καθώς και μοντέλων δομικής ακεραιότητας ενσωματωμένων σε γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών GIS. Στόχος είναι να πραγματοποιηθεί η επίδειξη και η επικύρωση της πλατφόρμας ERA4CH στις τρεις περιπτωσιολογικές μελέτες που επιλέχθηκαν: το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης Narni (Ιταλία), το ιστορικό «βενετσιάνικο» κέντρο των Χανίων (Ελλάδα) και την παλιά πόλη του Στρόβολου (Κύπρος). Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα MarieSkłodowska-CurieActions (MSCA) Horizon Europe Staff Exchange (SE).

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η Ελλάδα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι μυστικές διαπραγματεύσεις των μεγάλων

Της Άννας Μανουκάκη - Μεταξάκη Αυτές τις μέρες, τις επετειακές μέρες του ΟΧΙ των Ελλήνων…

3 hours ago

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στα Χανιά – Χιλιάδες πολίτες παρακολούθησαν την παρέλαση | Φωτός

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η 28η Οκτωβρίου στα Χανιά. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη…

4 hours ago

Τι γυρεύει ο Γερμανός Πρόεδρος στη μαρτυρική Κάντανο;

Άρθρο του Δρος Αριστομένη Ι. Συγγελάκη * Η επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας κ. Στάινμαγιερ…

4 hours ago

Ντ. Μπακογιάννη για την επίσκεψη Σταϊνμάιερ στην Κάντανο: “Γυρίζουμε σελίδα αλλά δεν ξεχνάμε”

Στο περιθώριο της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου η βουλεύτρια Χανίων της ΝΔ κ. Ντόρα…

5 hours ago

Αντιπολεμική δράση μελών του ΚΚΕ στην παρέλαση στα Χανιά | Φωτός

Και αντιπολεμική δράση εμπεριείχε η παρέλαση στα Χανιά. Προς την λήξη κι ενώ πραγματοποιούνταν η…

5 hours ago

Netflix: Αφαίρεσε πάνω από 25 ταινίες από την Παλαιστίνη- Αντιδράσεις από οργανώσεις

Το 2021 το Netflix ξεκίνησε τη συλλογή «Palestinian Stories» με στόχο να φέρει τις ιστορίες…

7 hours ago

This website uses cookies.