ΤΟΠΙΚΑ

Χανιά: Πολλά καλέσματα για συμμετοχή στη διαδήλωση για τα 50 χρόνια από το Πολυτεχνείο

Πληθαίνουν τα καλέσματα για συμμετοχή στη συγκέντρωση και διαδήλωση στα Χανιά για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Πέραν του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης καλέσματα απευθύνει o ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων αλλά και η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, το ΣΕΚ, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων.

Ακολουθούν καλέσματα:

ΣΥΡΙΖΑ

Η μέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πριν από 50 χρόνια, δεν πρέπει να αποτελεί  απλά μια αναφορά στην ιστορία της χώρας μας, αλλά να αποτελεί μέρα περισυλλογής, διδαγμάτων, μάθησης και αξιολόγησης της προσωπικής μας στάσης απέναντι στα γεγονότα γιατί η ιστορική μνήμη έχει αξία όταν συνδεθεί με τη ζωή, την πράξη και το σήμερα.

Τα ιστορικά γεγονότα της αντίστασης στο φασισμό της Χούντας των Συνταγματαρχών, με την κορύφωση της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο,  πρέπει να είναι  οδηγός  για δράση,  οδηγός για τον τρόπο που πρέπει να στεκόμαστε απέναντι σε όσους καταπατούν το δικαίωμα για ψωμί, παιδεία και ελευθερία.

Δυστυχώς 50 χρόνια μετά κάθε λέξη των αιτημάτων των φοιτητών παραμένουν ζητούμενα για την χώρα μας.

Ζητούμενο  το ψωμί, η επιβίωση, αφού η ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα μας, φτωχοποιεί καθημερινά όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας .

Ζητούμενο η παιδεία, αφού οι χιλιάδες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων, η πανάκριβη φοιτητική στέγη, η υποβάθμιση σχολείων δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, ο αποκλεισμός μαθητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση   και σειρά άλλων προβλημάτων δείχνει πως και σήμερα ο μεγάλος ασθενής της χώρας μας εξακολουθεί να είναι η παιδεία.

Ζητούμενο η Ελευθερία. Με τη χώρα μας στην 108η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην ελευθερία του τύπου, με το σκάνδαλο της παρακολούθησης και το σκάνδαλο συγκάλυψης του στη συνέχεια, με τον νόμο για τον περιορισμό των κινητοποιήσεων και την καταπάτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, η χώρα μας με την παρούσα κυβέρνηση διολισθαίνει  όλο και περισσότερη σε  απώλειες βασικών ατομικών και συλλογικών ελευθεριών.

Γι αυτό η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου πρέπει να αφυπνίσει όλους μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε! Το φασιστικό φαινόμενο που εξέθρεψε δικτατορίες, πολέμους, και εκατόμβες θυμάτων ξανασηκώνει κεφάλι στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Αν δεν το χτυπήσουμε έγκαιρα υπερασπίζοντας τη δημοκρατία, αυτό θα τσακίσει κάθε δημοκρατία και κάθε δικαίωμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα δώσει κάθε αγώνα και σε κάθε επίπεδο για την δικαίωση της παρακαταθήκης του Πολυτεχνείου με αφοσίωση και συνέπεια, όπως προτάσσει πάντα η αριστερά.

Καλούμε όλους τους Χανιώτες στην πορεία τιμής και μνήμης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Νοέμβρη  και ώρα 6 μ.μ. με σημείο εκκίνησης την Δημοτική αγορά γιατί η ιστορική μνήμη είναι η  αντίσταση σε όσα και σήμερα μας πληγώνουν.

Τιμή και δόξα στους αγωνιστές που σήμερα τιμούμε και που 50 χρόνια πριν έδειξαν τον δρόμο και εδραίωσαν την πεποίθηση πως τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτούνται με αγώνες.

KKE

Τιμάμε τον Νοέμβρη στον δρόμο του αγώνα για τη ζωή μας, για τις ανάγκες μας!

Τα συνθήματα “Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ” που κοσμούσαν τις πύλες του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα.

Γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η σφαγή στην Παλαιστίνη από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, με τη στήριξη του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.

Γιατί η εμπλοκή της χώρας μας στο έγκλημα και τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ μόνο ανασφάλεια φέρνει στον λαό.

Γιατί η συμμετοχή της κυβέρνησης της ΝΔ στο έγκλημα, με τη στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ακροδεξιών, στο όνομα του λεγόμενου εθνικού συμφέροντος, τους καθιστά συνένοχους. Γιατί δεν είναι στην ίδια πλευρά της ιστορίας τα κέρδη των εκμεταλλευτών που βάφονται με αίμα και οι ανάγκες των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας για σύγχρονα δικαιώματα.

Του κόσμου οι λαοί φωνάζουν δυνατά με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

Για να δυναμώσει:

  • Η στήριξη του Παλαιστινιακού λαού, ο δίκαιος αγώνας του ενάντια στην κατοχή και στη γενοκτονία από το κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
  • Ο αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας από το έγκλημα και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
  • Ο αγώνας για τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, που στενάζει από την αντιλαϊκή πολιτική, την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση των πάντων. Για να μη σπαταλούνται δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, που καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας.

Τα διδάγματα του Νοέμβρη, δύναμη στους αγώνες του σήμερα για την ανατροπή!

Ο Νοέμβρης ήταν μια κόκκινη ρωγμή που απέδειξε ότι:

  • Ο λαός έχει ανεξάντλητες δυνάμεις όταν γίνεται πρωταγωνιστής των εξελίξεων!
  • Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος!
  • Ο αρνητικός συσχετισμός ανατρέπεται μόνο από την οργανωμένη δράση του λαϊκού παράγοντα!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, όπως τότε έτσι και τώρα μπορούν να εγγυηθούν ότι η οργάνωση της εργατικής – λαϊκής και νεολαιίστικης αντεπίθεσης θα έχει συνέχεια, διάρκεια και νικηφόρα προοπτική.

Για να ανθίσει παντού η συλλογική διεκδίκηση και η αλληλεγγύη.

Για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η αμφισβήτηση της κυρίαρχης πολιτικής.

Για να δυναμώσει ο αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, σε σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Στις 17 Νοέμβρη η θέση όλων είναι στον δρόμο του αγώνα!

Γιατί εκεί γράφεται η ιστορία!

‘Όλοι και όλες συμμετέχουμε μαζικά στην πορεία! Τιμάμε τα 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου με τους σύγχρονους αγώνες! Εκφράζουμε πλατιά την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό!

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος σε προσυγκέντρωση στις 5.30μ.μ. κάτω από τα γραφεία του ΚΚΕ στο κέντρο των Χανίων (Αποκορώνου 35)

ΚΚΕ (μ-λ)

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

50 χρόνια απ’ την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Τα «οράματα» του συστήματος  σάπισαν και δολοφονούν.

ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

► ΕΞΩ ΒΑΣΕΙΣ

► ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΔΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

► ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ε. Ε

► ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

► ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Αγώνας για :

ΖΩΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ- ΣΠΟΥΔΕΣ –ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Παρασκευή 17  Νοέμβρη 6μμ πλατεία Αγοράς

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων

Τιμούμε αγωνιστικά τα 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Συνεχίζουμε τους αγώνες και δίνουμε μαχητικό “παρών”, μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 17 Νοέμβρη και ώρα 18:00 στην Πλατεία της Αγοράς.

ΓΙΑΤΙ τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δουλειά, μόρφωση, υγεία», εξακολουθούν να συγκλονίζουν και σήμερα τις καρδιές της ελληνικής νεολαίας, του ελληνικού λαού, που δίνουν τη μάχη τους και σήμερα και κάθε μέρα, ενάντια σε μια αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια.

ΓΙΑΤΙ ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου παίρνει τον χαρακτήρα «του κατεπείγοντος» αγώνα για  να σβήσει το φυτίλι που άναψαν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα στην πυριτιδαποθήκη της μέσης Ανατολής. Η καρδιά μας και η ψυχή μας βρίσκεται κάτω από τα χαλάσματα της Γάζας, αγκαλιά με τους ξεκληρισμένους, μαζί με όλους αυτούς που ζουν δεκαετίες τώρα την ισραηλινή βαρβαρότητα. Με παιδιά που χάσαν τους γονείς τους, με τους γονείς που χάσαν τα παιδιά τους.

ΓΙΑΤΙ εμείς δε δεχόμαστε να κάνουμε καταμέτρηση των νεκρών παιδιών, γιατί εμείς δεν πιστεύουμε στο συμφέρον των εκμεταλλευτών μας που σήμερα το ονομάζουν «εθνικό συμφέρον». Κρύβουν πίσω από τα λεγόμενα «εθνικά συμφέροντα» την απροκάλυπτη στήριξη στον φονιά, στο ισραηλινό κράτος και το ότι δίνοντάς του πολιτική στήριξη και μετατρέποντας την Ελλάδα σε στρατιωτικό πέρασμα, στην πράξη «κουβαλάνε το λάδι», που αύριο θα πέσει στη διευρυμένη «φωτιά» του πολέμου. Κανένα, όμως, «εθνικό συμφέρον» δεν υπηρετεί η χρήση της Σούδας, της Ελευσίνας, άλλων στρατιωτικών υποδομών της Ελλάδας για τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που «ναρκοθετούν» τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στον Περσικό για να στηρίξουν τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και ρίχνουν το ένα μετά το άλλο τα «κομμάτια» του «ντόμινο», που μπορεί να αναφλέξει όλη την περιοχή και τη χώρα μας. Ο λαός μας δεν έχει κανένα «εθνικό συμφέρον» να κινδυνεύει να γίνει «προσάναμμα» ενός νέου Παγκόσμιου Πολέμου γιατί αυτό συμφέρει την «αναβάθμιση» του ρόλου μιας «χούφτας» καπιταλιστών, που ελέγχουν την οικονομία, έχουν την πραγματική εξουσία στην Ελλάδα και «ποντάρουν» σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ισραήλ για την αύξηση των κερδών τους.

ΓΙΑΤΙ  πραγματικό εθνικό συμφέρον του λαού είναι να σταθεί απέναντι στην εγκληματική πολιτική τους να δυναμώσει την πάλη για απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις συμμαχίες, για να μπει «ταφόπλακα» στο σύστημα που γεννά πολέμους, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για οικοδόμηση σχέσεων αμοιβαίου οφέλους με όλους τους λαούς της περιοχής, με την εξουσία και την οικονομία στα χέρια τους.

ΓΙΑΤΙ τα συνθήματα του χτες ενώνονται με τα συνθήματα του σήμερα. Τα διδάγματα του χτες εμπλουτίζονται από τα διδάγματα του σήμερα. Η ίδια η εξέγερση του Πολυτεχνείου διδάσκει ότι κανένας εχθρός όσο ισχυρός και αν φαίνεται, δεν είναι ανίκητος. Ότι ο λαός είναι γίγαντας αρκεί να πιστέψει στη δύναμή του και να οργανώσει την πάλη του. Ότι το ΝΑΤΟ και οι υπόλοιποι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, όχι μόνο δεν είναι ασπίδα προστασίας των λαών αλλά  θανάσιμος κίνδυνος.

Έτσι θα τιμήσουμε και φέτος την 17 Νοέμβρη.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ, ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΤΙΑΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων και οι εργαζόμενοι του Νομού μας, τιμούμε την 50η επέτειο από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 73 που βάφτηκε με το αίμα των πρωτοπόρων φοιτητών και των εργαζόμενων νέων.

Τα οράματα και τα αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εξακολουθούν να παραμένουν σήμερα -50 χρόνια μετά-, πιο επίκαιρα από ποτέ…

Τιμούμε τη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, για να διατηρήσουμε ζωντανό το μήνυμα των αγώνων των φοιτητών και του ελληνικού λαού για «ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι, συνεχίζουμε τον αγώνα για την δημοκρατία και την προστασία των πολιτικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση των συνταγματικών ελευθεριών και κατακτήσεων και για την ειρήνη και ευημερία των λαών.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 και ο αντιδικτατορικός αγώνας ήταν η κορύφωση για την διεύρυνση των δημοκρατικών και λαϊκών κατακτήσεων, με αγώνες που συνεχίζονται έως σήμερα για τα ιδανικά της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας.

Δε ξεχνάμε ότι η δικαίωση των αγωνιστών του Πολυτεχνείου περνά μέσα απ’ τους δικούς μας καθημερινούς αγώνες για διασφάλιση της δημοκρατίας, σταθερή δουλειά για όλους, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και ένα πραγματικό κράτος πρόνοιας.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων και οι εργαζόμενοι του Νομού τιμάμε τους ηρωικούς αγωνιστές του Πολυτεχνείου και καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που θα πραγματοποιηθούν στο Νομό μας.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!

ΣΕΚ

50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Απεργίες και καταλήψεις για να τους ανατρέψουμε!

Όλοι και όλες στον τριήμερο εορτασμό και την μεγάλη διαδήλωση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη, 6μμ στην πλατεία Αγοράς.

Τέτοια είναι η περίοδος που διανύουμε, ώστε πάνω στην επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι εξελίξεις δείχνουν με κάθε τρόπο ότι το μεγάλο μήνυμα εκείνου του Νοέμβρη είναι επίκαιρο εδώ και τώρα. Ο κόσμος γύρω μας έχει μπει στη δίνη μιας πολύπλευρης κρίσης που φτάνει σε τερατώδη εγκλήματα σαν αυτά που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα με τη φριχτή πολεμική εξόρμηση γενοκτονίας σε βάρος των Παλαιστίνιων. Το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη ξεσηκώνει χιλιάδες χιλιάδων απ’ άκρη σε άκρη του πλανήτη και αναγκάζει κυβερνήσεις, ακόμα και στην καρδιά του δυτικού ιμπεριαλισμού σαν τη βρετανική, να μην ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται.

Τα νέα από το Λονδίνο είναι χαρακτηριστικά. Το μέγεθος του συλλαλητήριου στο πλευρό της Παλαιστίνης το Σάββατο 11 Νοέμβρη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και τσάκισε όλα τα εμπόδια που προσπάθησε να βάλει στο δρόμο του η ρατσίστρια υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν. Τη Δευτέρα η Μπράβερμαν απολύθηκε από τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, ανοίγοντας νέο κύκλο πολιτικής κρίσης για την κυβέρνηση των Συντηρητικών.

Οικονόμου όπως Μπράβερμαν

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι έξω από αυτόν τον κύκλο. Έχει εμπλακεί στο πλευρό των ΗΠΑ και του Ισραήλ σε όλα τα εγκλήματά τους, αλλά αναγκάζεται να βλέπει τον κόσμο και εδώ να διαδηλώνει υπέρ των Παλαιστίνιων. Ο υπουργός Προ.Πο. Οικονόμου πήγε να το παίξει Μπράβερμαν με την προσαγωγή του Παλαιστίνιου αγωνιστή που ύψωσε την Παλαιστινιακή σημαία στο Σύνταγμα, αλλά έκανε πίσω τρέχοντας.

Κι όμως, σε τέτοιες στιγμές ο ΣΥΡΙΖΑ βουλιάζει στη χειρότερη κρίση του. Δίνει με αυτόν τον τρόπο άλλη μια επιβεβαίωση για τα αδιέξοδα μιας αριστεράς που πορεύεται με τις επιλογές του κοινοβουλευτικού δρόμου. Πενήντα χρόνια τώρα αυτή η επιβεβαίωση έρχεται και ξανάρχεται. Κάθε κύμα ριζοσπαστικοποίησης της εργατικής τάξης και της νεολαίας χαραμίστηκε από τέτοιες πολιτικές δυνάμεις.

Το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβερνητική δύναμη χάρη στο κύμα της Μεταπολίτευσης. Αλλά τα νέα πρόσωπα, που έφερε στα υπουργεία με υποσχέσεις ότι θα σαρώσουν τη διαφθορά της δεξιάς, κατάντησαν Τσοχατζόπουλοι και Παπαντωνίου βυθισμένοι στα χειρότερα σκάνδαλα. Επιβεβαίωσαν την παλιά πρόβλεψη της Ρόζας Λούξεμπουργκ ότι όταν ένας σοσιαλιστής γίνεται υπουργός χωρίς επαναστατική ανατροπή, τότε δεν διαβρώνεται το κράτος από τον σοσιαλισμό αλλά αντίθετα το καπιταλιστικό κράτος διαβρώνει το σοσιαλιστικό κόμμα.

Δεν αφορά μόνο στο ΠΑΣΟΚ αυτή η αλήθεια. Το ΚΚΕ στη δεκαετία του 1980 έλεγε ότι «Αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ» διεκδικώντας μια θέση διορθωτικής δύναμης δίπλα στο ΠΑΣΟΚ. Αλλά το 1989 βρέθηκε σε συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, προδίδοντας όλο τον κόσμο που είχε έρθει σε ρήξη με το ΠΑΣΟΚ από τα αριστερά.

Ξέρουμε, σήμερα πια πολύ καλά, ότι το πιο πρόσφατο κύμα ριζοσπαστικοποίησης στα χρόνια των Μνημονίων οδηγήθηκε στα βράχια από τον ΣΥΡΙΖΑ που έγινε κυβέρνηση χάρη σε αυτό. Το αποτέλεσμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, που πασχίζει να σβήσει και το Ριζοσπαστική και το Αριστερά από τις γραμμές του.

Ο κόσμος, όμως, επιμένει αριστερά. Το κύμα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη είναι το πιο πρόσφατο σημάδι ότι ένα νέο κύμα ριζοσπαστικοποίησης ξεδιπλώνεται. Είναι καιρός να κάνουμε τη μεγάλη επιλογή και να δυναμώσουμε την Αριστερά που επιμένει στο δρόμο του Νοέμβρη, στον επαναστατικό δρόμο της ανατροπής. Ελάτε να βαδίσουμε μαζί.

Όλοι, όλες και όλ@ στην πορεία του Πολυτεχνείου!

Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων

Σε μια χώρα και ένα κράτος όπου η διαδήλωση ποινικοποιείται, όπου άνθρωποι συλλαμβάνονται επειδή δηλώνουν δημόσια την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό.

Όπου η ανάγκη για δημόσια υγεία και παιδεία αντικαθίσταται από γενικευμένη καταστολή, με προσλήψεις και επιδόματα σε αστυνομικούς, με δαπάνες σε πολεμικό εξοπλισμό.

Όπου δολοφονούνται νέοι εν ψυχρώ επειδή είναι Ρομά. Όπου τα αστυνομικά τμήματα γίνονται τόποι βασανισμού και ασυδοσίας των αρχών, τα σπίτια χώροι έμφυλης βίας και κακοποίησης, οι δρόμοι μέρη εξάλειψης του ‘μη-κανονικού’. Όπου έχει γίνει κανονικότητα χιλιάδες ναυαγοί να οδηγούνται σε πνιγμό ή να αιχμαλωτίζονται σε άθλιες συνθήκες επειδή είναι πρόσφυγες-μετανάστριες (και όχι ευρωπαίοι/’δυτικοί’ πολίτες). Όπου η ακρίβεια και η φτώχεια σημαίνει κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και συνθήκες γαλέρας για τους/τις εργαζόμενους/ες .

Σε μία χώρα που φλέγεται, πνίγεται, εκτροχιάζεται και πάντα φταίει ο κακός μας ο καιρός και ο ‘εξωτερικός εχθρός’, ποτέ η εγκληματική κυβερνητική πολιτική και το κεφάλαιο που τρέφεται από την καταστροφή…

Η 17 Νοέμβρη δεν είναι μόνο μια επέτειος, μια ημέρα μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το1973 και το τέλος της δικτατορίας.
50 χρόνια μετά, η 17 Νοέμβρη συνεχίζει να αποτελεί μια εξέγερση του σήμερα, του εδώ και του τώρα. Είναι κομμάτι του καθημερινού αγώνα ενάντια στον φασισμό και τα σύγχρονα προσωπεία του. Του αγώνα για τη δημιουργία ενός μέλλοντος, όχι με τα πτώματα του παρελθόντος, αλλά μέσα από τις κοινές ανάγκες, τις πολύμορφες επιθυμίες και τα συλλογικά όνειρα του παρόντος.

Καλούμε στην πορεία που θα γίνει την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, συναντιόμαστε στις 6 μ.μ. στην πλατεία δημοτικής αγοράς.

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων χαιρετά και τιμά την 50η επέτειο από την ηρωική εξέργεση του Πολυτεχνείου, που τα συνθήματα παραμένουν επίκαιρα ως και σήμερα.Καλούμε μαζικά τα μέλη μας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο τη Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 6 μμ στην Αγορά.

Να φωνάξουμε όλοι μαζί

“Έξω το ΝΑΤΟ – Έξω oι ΗΠΑ”. Το σύνθημα είναι  επίκαιρο όσο ποτέ, με την βάση της Σούδας  να λειτουργεί ως βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Είναι ορμητήριο για το αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης.  Δίνουν πάνω από 7 δις ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, για αποστολή πολεμικού υλικού, φρεγατών, πολεμικών αεροπλάνων και προσωπικού για να σφάζονται οι λαοί. Για μας ο αγώνας συνεχίζεται για την ειρήνη και φιλία των λαών ,ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.

” ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ”

Σήμερα ζούμε στο πετσί μας την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, το πετρέλαιο- βενζίνη-ρεύμα έχουν χτυπήσει κόκκινο, με τα νοίκια να είναι απλησιαστα και τις δόσεις δανείων να αυξάνονται. Ενώ ο λαός κάνει διακανονισμούς, οι επιχειρηματικοί όμιλοι σε ενέργεια- τρόφιμα- καύσιμα καταγράφουν τεράστια κέρδη Την ίδια στιγμή οι μισθοί έχουν πάρει τον κατήφορο που αντί να γίνουν αυξήσεις ουσιαστικά μας λένε να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για να μπορέσουμε να ζήσουμε!

Δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα που μας δίνουν οι δήθεν σωτήρες μας, με  voucher, pass, επιδοτήσεις και των κάθε λογής επιδόματα.

Με την παιδεία να κοστίζει πανάκριβα , με φροντιστήρια που ξεκινούν από το Δημοτικό , με  ελλείψεις σε δασκάλους -καθηγητές- καθαριότητα- κτίρια και εξοπλισμό. Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν υγεία που να μορφώνει τα παιδιά μας δίνοντας  τους εφόδια.

Ελευθερία  που με τους νόμους της ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ  και την στήριξη των υπολοίπων αστικών κομμάτων θέλουν να μας κλείσουν το στόμα στέλνοντας στα δικαστήρια πρωτοπόρους αγωνιστές που όλοι μαζί παλεύουμε για μία καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας!

Το Πολυτεχνείο μας δίδαξε να σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι, να διεκδικούμε και να διαδηλώνουμε ενωμένοι με αλληλεγγύη για την ζωή που μας ανήκει.

τιμάμε τους νεκρούς της αντιδικτατορικής πάλης και τους αγώνες της.

Ζητώ το Πολυτεχνείο!!!! Εμπρός λοιπόν για τον Αγώνα.

 

“>

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αν ο Δήμαρχος Χανίων έπαιζε στον “Εκατομμυριούχο”… Πώς σχολίασε ο Σημανδηράκης το χιουμοριστικό κολάζ για την ταλαιπωρία των Χανιωτών

Μόλις άρχισαν να μειώνονται οι τουρίστες άρχισαν τα έργα στα Χανιά και μαζί, συνεχίζεται η…

7 hours ago

Παύλος Πολάκης: Να σταθούμε στο ύψος της ιστορίας και της ευθύνης μας

Ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθύνει κάλεσμα για ενότητα και…

7 hours ago

Η Νέα Αριστερά Χανίων για την απαγόρευση εισόδου δύο μελών του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum

Η Νέα Αριστερά Χανίων καταδικάζει έντονα την απόφαση των ελληνικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο…

9 hours ago

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, μέσα από τη…

11 hours ago

Συνέντευξη Πέτρου Παπακωνσταντίνου: Μεταφασισμός – Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε τη δεκαετία του ’30

H ακροδεξιά δεν θα είχε φτάσει ως εδώ χωρίς την ανοχή και τη συνενοχή σε κάποιες…

11 hours ago

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση…

11 hours ago

This website uses cookies.