ΤΟΠΙΚΑ

Χανιά: Σύσκεψη την Παρασκευή με αφορμή την απόλυση εκπαιδευτικών για συνδικαλιστική δράση

Η κυβέρνηση προχωρά σε πρωτοφανείς απολύσεις εκπαιδευτικών, επικαλούμενη συνδικαλιστική δράση. Τρεις εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά, μεταξύ των οποίων και συνταξιούχος, κινδυνεύουν με απόλυση ή άδεια λόγω της συμμετοχής τους σε κινητοποιήσεις και της άσκησης του δικαιώματός τους στην έκφραση. Οι διώξεις αυτές στρέφονται κατά της διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση και τη συμμετοχή σε απεργίες.

Η κυβέρνηση, με τις ενέργειές της, στοχεύει στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και στην αποθάρρυνση κάθε μορφής αντίστασης. Επιχειρεί να επιβάλει ένα κλίμα φόβου και να περιορίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Οι διώξεις αυτές δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά όλους τους εργαζόμενους, καθώς αποτελούν προάγγελο μιας γενικότερης επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ καλεί σε σύσκεψη την Παρασκευή 11/10, 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων για την υπεράσπιση των εκπαιδευτικών και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΛΜΕ Πειραιά και η ΟΛΜΕ έχουν προκηρύξει απεργία για τις 23 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα γίνει η ακρόαση των διωκόμενων εκπαιδευτικών.

Πιο αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη πολιτική-συνδικαλιστική δράση!

Η πρώτη απόπειρα απολύσεων στο δημόσιο, μετά από 50 χρόνια, για πολιτική-συνδικαλιστική δράση μας αφορούν όλους.

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ προετοιμάζουν απολύσεις σε τρεις αγωνιστές, συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Πειραιά. Είναι τέτοια η υστερία της κυβέρνησης που ούτε καν περιμένει την εκδίκαση των πειθαρχικών που έχουν στηθεί για συνδικαλιστικούς λόγους και βιάζεται να τους βγάλει προκαταβολικά σε αργία μέχρι να γίνουν τα πειθαρχικά. Το αμάρτημα των Δημήτρη Χαρτζουλάκη (αναπληρωτή και μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά), Χρύσας Χοτζόγλου (συνδικαλίστριας στην ΕΛΜΕ Πειραιά) και Γιώργου Καββαδία (συνταξιούχου και πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) ήταν ότι έχουν συνδικαλιστική δράση. Οι δύο πρώτοι γιατί διαμαρτυρήθηκαν μαζί με συναδέλφους και μαθητές ενάντια στη διαβόητη αξιολόγηση και ο τρίτος για συμμετοχή σε κινητοποίηση και δημόσια έκφραση άποψης.

Στις 23 Οκτώβρη καλούνται η Χρύσα Χοτζόγλου και ο Γ. Καββαδίας σε ακρόαση για να εξεταστεί αν θα τεθούν σε δυνητική αργία, για δε τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη, η απόφαση για λήξη η μη σύμβασης  θα παρθεί μόνο από τον υπουργό επειδή είναι αναπληρωτής.

Στόχος των διώξεων δεν είναι μόνο οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι απειλούνται με αργία ή και λήξη σύμβασης. Οι εργαζόμενοι συνολικά υφίστανται την πολιτική των διώξεων όταν αγωνίζονται. Οι απεργίες βγαίνουν παράνομες, οι διαδηλώσεις χτυπιούνται από τα ΜΑΤ, ενώ ποινικοποιείται η αλληλεγγύη. Οι διώξεις μας αφορούν όλους γιατί στοχεύουν στην τρομοκράτηση και των μαθητών, αφού θέλουν υποταγμένους τους εκπαιδευτικούς για να πειθαναγκάζουν και τους μαθητές να αποδεχτούν το μαύρο μέλλον που τους προδιαγράφουν και να μην αγωνίζονται. Θέλουν τους εκπαιδευτικούς να ρουφιανεύουν τους μαθητές τους όταν αγωνίζονται και χτυπούν κάθε προσπάθεια κοινού αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Στόχος αυτών των διώξεων, που θέλουν να επιβάλλουν ποινές πριν εκδικαστούν οι υποθέσεις είναι να εμπεδωθεί πλατιά στο λαό η σιωπή, να χτυπηθεί η λογική της οργάνωσης- αντίστασης -διεκδίκησης όχι μόνο στο σχολείο αλλά και σε κάθε χώρο εργασίας.

Θέλουν να γκρεμίσουν δικαιώματα και κατακτήσεις ολοκλήρου αιώνα! Θέλουν εργασιακό μεσαίωνα παντού και εργαζόμενους ανήμπορους έστω να αρθρώσουν λέξη!

Για αυτό, διώκουν, απειλούν, τρομοκρατούν!

Να κινητοποιηθούμε! Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα μας στη δουλειά! Τη δυνατότητα μας να οργανωνόμαστε και να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας !

Μπροστά στις 23 Οκτώβρη, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση των διωκόμενων εκπαιδευτικών, η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε πολιτικούς φορείς, καθε σωματείο, συλλογικότητα, κάθε δημοκράτη για συμμετοχή στη σύσκεψη την Παρασκευή 11/10, 7μμ στο εργατικό κέντρο.

Ήδη η ΕΛΜΕ Πειραιά και η ΟΛΜΕ έχουν πάρει απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Οκτώβρη.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ηράκλειο: Καταγγελίες σε βάρος συνταξιούχου καθηγητή για βιασμό 6 ανηλίκων

Με ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, χειρίζονται οι διωκτικές αρχές στο Ηράκλειο,…

50 mins ago

Συνθήματα και μπογιές στο κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως διαμαρτυρία για την Παλαιστίνη

Άγνωστοι, κατά τη διάρκεια πορείας, πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο κεντρικό κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης,…

51 mins ago

Ένα χρόνο μετά συνεχίζεται ο αγώνας για δικαιοσύνη για τον Κώστα Μανιουδάκη

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη, ενός συμβάντος που συγκλόνισε την τοπική…

1 hour ago

Ερευνα: Η λοίμωξη με Covid-19 διπλασιάζει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού και θανάτου

Η λοίμωξη με Covid-19 μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και θανάτου…

2 hours ago

Η συνάντηση Καινούργιου-Κασσελάκη σε εστιατόριο -Τι της είπε για το γυμναστήριο του Τάιλερ

Τυχαία συνάντηση σε εστιατόριο είχαν χθες το μεσημέρι η Κατερίνα Καινούργιου με τον Στέφανο Κασσελάκη.…

2 hours ago

Φυλαχτό του Ρομπέρτο Μπολάνιο την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο

(Βασισμένο στο βιβλίο: ΦΥΛΑΧΤΟ του Ρομπέρτο Μπολάνιο Copyright© 1999, The Heirs of Roberto Bolaňo All…

2 hours ago

This website uses cookies.