ΤΟΠΙΚΑ

Χανιά: 5μελή οικογένεια Ρομά δε μπορεί να βρει σπίτι να νοικιάσει επειδή είναι Ρομά! Τι καταγγέλουν οι δάσκαλοι του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Δε μπορούν να βρουν στέγη λόγω… φυλής. Κι όμως, στα Χανιά πολύτεκνη οικογένεια Ρομά δε μπορεί να βρει σπίτι να νοικιάσει όχι επειδή δεν έχει λεφτά για να πληρώσει το ενοίκιο, αλλά επειδή είναι Ρομά!

Την καταγγελία κάνουν οι εκπαιδευτικοί του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων που ζητούν από κάποιους την ευαισθητοποίηση ώστε να μπορέσουν να βρουν σπίτι για να μείνουν!

Διαβάστε τι αναφέρουν σε επιστολή τους:

Εμείς οι εκπαιδευτικοί του 7ου Δημοτικού σχολείου Χανίων (του πιο κεντρικού σχολείου της πόλης μας), θεωρούμε καθήκον μας να εκφράσουμε δημόσια τον λόγο μας για ένα θέμα που αφορά τόσο συγκεκριμένους μαθητές του σχολείου μας όσο κι ένα γενικότερο κοινωνικό θέμα.
Πολύτεκνη οικογένεια Ρομά της πόλης μας, της οποίας τα πέντε παιδιά φοιτούν εδώ και 3 χρόνια στο σχολείο μας αδυνατούν να βρουν στέγη να τους στεγάσει. Κι αυτό όχι γιατί δυσκολεύονται να πληρώσουν το αντίτιμο του ενοικίου που τους ζητείται (εργάζονται οι άνθρωποι και έχουν αυτή τη δυνατότητα) αλλά γιατί οι ιδιοκτήτες κατοικιών δεν τους προτιμούν για ενοικιαστές εξαιτίας του ότι είναι μέλη της συγκεκριμένης φυλής.

Θεωρούμε καθήκον μας να τονίσουμε ότι 3 χρόνια τώρα τα παιδιά τους φοιτούν ανελλιπώς στο σχολείο μας, με ιδιαίτερη φροντίδα και μέριμνα απ’ τους γονείς τους.

Οι τελευταίοι αντιλαμβάνονται πλήρως την αξία του σχολικού θεσμού, νιώθοντας ευγνώμονες τόσο για τη γνώση που παίρνουν τα παιδιά τους, (κάτι που μας ξαφνιάζει ευχάριστα και μας τιμά ιδιαίτερα ως λειτουργούς της δημόσιας εκπαίδευσης), όσο και για την αποδοχή που εξασφαλίζουν απ’ τη σχολική μας κοινότητα.

Η τελευταία προσπάθεια αυτής της οικογένειας ήταν η ενοικίαση ενός χώρου έξω από την πόλη των Χανίων αλλά και πάλι δε στάθηκαν τυχεροί. Κάποιοι περίοικοι – γείτονες απαιτούν να αποχωρήσουν αμέσως. Και οι μαθητές μας θα ξαναμείνουν στον δρόμο (στον οποίο έχουν μείνει πολλές φορές ακριβώς λόγω της μη ανεύρεσης στέγης).

Μέσα απ’ τον φιλόξενο χώρο σας, ζητούμε να ακουστεί αυτή μας η αγωνία για το παρόν και το μέλλον των μαθητών μας και της οικογένειάς τους, κατ’ αρχήν απ’ τον φορέα που οφείλει να κάνει κάτι (Δήμο, Κοινωνική πρόνοια) αλλά κι απ’ το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Ζητούμε, δηλαδή, το αυτονόητο: να αναγνωριστεί σε συνανθρώπους μας το δικαίωμα να στήσουν κάπου το σπιτικό τους ώστε σε καιρούς πανδημίας το σύνθημα “βγαίνουμε απ’ το σπίτι ασφαλείς” να έχει κάποιο νόημα και γι’ αυτούς.

Ευχαριστούμε θερμά.

Εκπαιδευτικοί του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων»

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εντυπωσιακό θέαμα σε παραλία ωοτοκίας καρέτα – καρέτα στα Χανιά

Μια μοναδική εμπειρία έζησε χθες βράδυ, ένα ζευγάρι στον Πλατανιά. Η Ναταλία και ο Βαγγέλης…

10 hours ago

Στεγαστική κρίση και δημογραφικό: Το 72% των νέων Ελλήνων μένει με τους γονείς του

Είναι γνωστό ότι οι δημογραφικές τάσεις που επικρατούν σε μία χώρα επηρεάζουν και τις συνθήκες στέγασης, ειδικά…

10 hours ago

Αλλάζει το καθεστώς στις ΔΕΥΑ στην Κρήτη: Υπό εξέταση μόνο μία ανά νομό

Αλλαγές στο καθεστώς των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Άρδευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) εξετάζει η κυβέρνηση με το "μενού" να…

10 hours ago

Μεγάλη διάκριση για δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σημαντική διάκριση απέσπασαν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και Μιχάλης Δούμπος. Το άρθρο τους "Zopounidis, C. ,…

10 hours ago

Έρχεται για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων

Με ένα φαντασμαγορικό δρώμενο που θα διεξαχθεί στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων την Τρίτη 18 Ιουνίου…

10 hours ago

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Το 41% υποχωρεί από το προσκήνιο, προσοχή στην καθημερινή συμπεριφορά

Μετά από τον – όχι και τόσο ευρύ, όσο αρχικά είχε φανεί ότι θα είναι…

10 hours ago

This website uses cookies.