Χιλιάδες Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Συγκεντρώσεις “Αγανακτισμένων” σε όλη την Κρήτη

Το 4ο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο ήταν προχθές και χιλιάδες κόσμος βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Ήδη από τις 6 το απόγευμα πολίτες όλων των ηλικιών συγκεντρώνονταν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότεροι ήταν εκείνοι που έδωσαν δυναμικό “παρών”. Υπολογίζεται ότι έφτασαν τους 30.000.

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο Αμαλίας, η οποία είχε γεμίσει από κόσμο, όπως και η πλατεία Συντάγματος, όπου εργαζόμενοι και καθηγητές πανεπιστημίου συζητούσαν για την οικονομική κρίση, αλλά και το κίνημα των αγανακτισμένων.

Για 27η μέρα, χιλιάδες άνθρωποι, διαμαρτυρήθηκαν για την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, την τρόικα, το χρέος, το τραπεζικό σύστημα, καθώς και για τους Έλληνες πολιτικούς. Οι συγκεντρωμένοι είχαν τη χαρά να απολαύσουν διάφορα θεατρικά happenings από νέες ομάδες.

Ομάδα τριάντα “αγανακτισμένων” πραγματοποιούν πορεία από την Σπάρτη στην Αθήνα
Ομάδα ‘’αγανακτισμένων’’ πολιτών από την Σπάρτη, εμπνεόμενοι από το ψηφιδωτό ‘’η αρπαγή της Ευρώπης’’ που κοσμεί την ελληνική έκδοση του νομίσματος των 2 ευρώ, ξεκίνησαν προχθές βράδυ μια πορεία με αφετηρία το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη και τερματισμό μεθαύριο Τετάρτη περίπου στις 8.00 το βράδυ, την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Τους τριάντα Σπαρτιάτες που πεζοπορούν συνοδεύουν για λόγους ασφάλειας η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, αλλά και συνεργεία ξένων τηλεοπτικών δικτύων, που ετοιμάζουν ανταποκρίσεις.

Ένας από τους ‘’αγανακτισμένους’’ πεζοπόρους, ο Βασίλης Ρουμπάκος που συναντήσαμε το πρωί, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ‘’πραγματοποιούμε αυτή την συμβολική κινητοποίηση, για να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις των πολιτικών στη χώρα μας και σ’ όλη την Ευρώπη, αλλά και τους λαούς. Να αφήσουμε τον καναπέ και να διεκδικήσουμε αυτά που μας στερούν την αξιοπρέπειά μας’’.

Συγκεντρώσεις “Αγανακτισμένων” σε όλη την Κρήτη

Συντονίστηκε και η Κρήτη, με την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη, και οι πλατείες της γεμίζουν από “Αγανακτισμένους” που δηλώνουν παρών στο 4ο Πανευρωπαϊκό ραντεβού του κινήματος.

Έληξε η κατάληψη από ‘Αγανακτισμένους’στο γραφείο του Μ. Στρατάκη

Έληξε η κατάληψη στο γραφείο του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Μ.Στρατάκη από τους “Αγανακτισμένους” που άφησαν τα… σημάδια τους στον χώρο μέσα και έξω.

Συγκεκριμένα αφού κατέβασαν πολλές από τις φωτογραφίες του βουλευτή, έγραψαν συνθήματα μέσα κι έξω από το γραφείο ενώ περιφέρουν την ταμπέλα που νωρίτερα ξήλωσαν από τον εξωτερικό χώρο του πολιτικού γραφείου.

Πάντως όπως δείχνουν οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό οι συμβολικές καταλήψεις γραφείων βουλευτών από τους “Αγανακτισμένους” μάλλον θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες…

Στο Ρέθυμνο

«Καταδρομική» επιχείρηση έστησαν οι «Aγανακτισμένοι» του Ρεθύμνου, επιτυγχάνοντας να κρεμάσουν πανό από το φρούριο της Φορτέτζας.

Το πανό γράφει «Κάτω το μνημόνιο – Χρέος μας η ανατροπή. Λαϊκές συνελεύσης παντού. Αμεσοδημοκρατία τώρα». Οι Ρεθεμνιώτες κρεμάστηκαν με σκοινιά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, προκειμένου να κρεμάσουν το πανό, το οποίο είναι ορατό από τον περιφερειακό δρόμο της Πόλης.

Για άλλη μια φορά έδωσαν το παρόν και έδειξαν ότι δεν το βάζουν κάτω συνεχίζοντας την ειρηνική διαμαρτυρία τους, κλέβοντας μάλιστα τις εντυπώσεις!

Στα Χανιά, το σημείο συνάντησης παραμένει η πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Ο κόσμος προσέρχεται με τον ίδιο παλμό, ωστόσο παρατηρείται μια μείωση του αριθμού των συγκεντρωμένων, πτώση που θεωρείται αναμενόμενη.
Σε όλες τις συγκεντρώσεις, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, αναπτύσσεται ένας ώριμος διάλογος από επιτροπές διαβουλεύσεων με κεντρικό άξονα βέβαια την οικονομική κρίση και την πορεία του κινήματος των Αγανακτισμένων

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Επίθεση Τραμπ σε Μπάιντεν για το «όχι» σε χτύπημα του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν: «Το πιο τρελό πράγμα που έχω ακούσει ποτέ»

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ επέκρινε τον Πρόεδρο Μπάιντεν επειδή είπε ότι το Ισραήλ δεν πρέπει…

2 hours ago

«Ο Ιωνάς ήταν μέλος του ισραηλινού στρατού» – Η ανάρτηση της Παλαιστινιακής Κοινότητας, η οικογένειά του που ενοχλήθηκε και ο έξαλλος Άδωνις

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια τοποθέτηση της Παλαιστινιακής Κοινότητας Ελλάδας αναφορικά με τη δολοφονία του Ιωνά Καρούση,…

2 hours ago

Το facebook απαγόρευσε την προώθηση της έρευνάς του “Α.τ.Κ.” για τις βάσεις της Σούδας επειδή αφορά “ευαίσθητα κοινωνικά θέματα”

Ζούμε σε παράξενες εποχές. Σήμερα, με αφορμή και τα όσα εκτελίσσονται μετά την πυραυλική επίθεση…

2 hours ago

Δικαστικός επιμελητής ξεσήκωσε τους πολιτικούς μηχανικούς των Χανίων

Απερίγραπτες συμπεριφορές βίωσαν σήμερα πολιτικοί μηχανικοί των Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες δικαστική επιμελήτρια με τρόπο…

4 hours ago

Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Αστεροσχολείο Βρυσών του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνδιοργάνωση με  τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρυσών “Πέργαμος” και το…

6 hours ago

Κοινή παρέμβαση ΕΒΕΧ, ΟΕΕ-ΤΔΚ και λογιστών για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι χανιώτικες επιχειρήσεις λόγω φορολογικών παρεμβάσεων

Σε κοινή επιστολή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Χανίων, του Τμήματος…

6 hours ago

This website uses cookies.