ΤΟΠΙΚΑ

Χιλιάδες βιβλία, εκατοντάδες παιδιά και δεκάδες εκπαιδευτικές δράσεις στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων κατά την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Χιλιάδες βιβλία, εκατοντάδες παιδιά και δεκάδες εκπαιδευτικές δράσεις στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων κατά την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2024

Μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα με υπέροχη μουσική, παιδικά χαμόγελα, πολύχρωμα μπαλόνια και κεράσματα, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2024, των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης και η Προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων, Βιβή Χουδαλάκη εκφράζοντας την αμέριστη υποστήριξή τους στη λειτουργία των Βιβλιοθηκών της πόλης, στους εργαζομένους των Βιβλιοθηκών, στους μικρούς φίλους που συμμετείχαν στην εκστρατεία και τους γονείς τους αλλά και την ευγνωμοσύνη τους στους δεκάδες εθελοντές για την αγάπη και την προσφορά τους.

Κατά τη διάρκεια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2024, που ξεκίνησε αρχές του καλοκαιριού και έφερε τον τίτλο «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» πραγματοποιήθηκαν 40 δράσεις, έλαβαν μέρος 706 παιδιά όπου δανείστηκαν 2.100 βιβλία ενώ τις δράσεις πλαισίωσαν με τη συμμετοχή τους 24 εθελοντές.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν τον γύρο του κόσμου, περιπλανήθηκαν μέσα στο σύμπαν, έχοντας μοναδική αποστολή τη διάσωση της γνώσης ενώ τα έργα των παιδιών βρήκαν τη θέση τους πάνω σε πολύχρωμα πανιά, που απλώθηκαν από δέντρο σε δέντρο.

Συμπλήρωσαν ακροστιχίδες «Από τη Γη στον Ουρανό», σύνθημα της φετινής εκστρατείας, με λέξεις σχετικές με το περιβάλλον και δημιούργησαν κολλάζ με αληθινά φυτά και εικόνες από το ζωικό βασίλειο και έλαβαν μέρος σε Αστροβραδιά, αστρονομική παρατήρηση με τηλεσκόπια τους κρυφούς θησαυρούς του Νυχτερινού Ουρανού.

Ταξίδεψαν με τη συμπαντική μουσική η «Μυθωδία» του Βαγγέλη Παπαθανασίου κι έγραψαν και παρουσίασαν τις δικές τους ιστορίες από την περιπλάνησή τους για τη διάσωση της γνώσης.

Θυμήθηκαν τις δράσεις που υλοποιήθηκαν εθελοντικά από τους εμψυχωτές και σχολίασαν τον σημαντικό ρόλο της Βιβλιοθήκης στη ζωή μας. Φύτεψαν, ολοκληρώνοντας αυτό το ταξίδι συμβολικά, μια μικρή ελιά, το δέντρο της ειρήνης και της σοφίας και πάνω της κρέμασαν μηνύματα αγάπης. Σαν «κυνηγοί» της γνώσης βραβεύτηκαν με το μήνυμα «Έχεις απορία; Μπες βιβλιοθήκη»! Λαμπαδηδρόμοι να γίνουν στην καμπάνια διάδοσής της. Θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές μας για την ανταπόκρισή και την πολύτιμη βοήθειά τους:

Αυγουσιανάκη Μαργαρίτα, συγγραφέας, Βαλαβάνη Δήμητρα, εκπαιδευτικός, Βασιλομανωλάκη Κυριάκος, εκπαιδευτικός-συγγραφέας, Βεριβάκη Χριστίνα, συγγραφέας, ηθοποιός, Γαλανάκης Πέτρος, φυσικός, Γαλάνη Νίκη, υπεύθυνη λειτουργίας βιβλιοθήκης

Σταλού, Γαλημιτάκη Σμαράγδη, φιλόλογος-εκπαιδεύτρια ενηλίκων, Γκίκας Βασίλης – Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων, Κατσιφαράκη Θηρεσία, εκπαιδευτικός, Κοκοτσάκη Ανδρονίκη, εκπαιδευτικός, ραδιοφωνικός παραγωγός, Κωνσταντουδάκη Χριστίνα, εκπαιδευτικός – συγγραφέας, Μπάστα Ζωή, παιδαγωγός, Μαραγκουδάκη Δήμητρα, εκπαιδευτικός – συγγραφέας, Μυριδάκη Πόπη, νηπιαγωγός, ειδική παιδαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, Ντούλια Αθηνά, Σχολική Σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Χανίων, Παντζέκος Παναγιώτης, φυσικός, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, Πλανάκη Άρτεμις, εκπαιδευτικός – συγγραφέας, Πλούμπη Μαρίνα, συγγραφέας, εκδότης, Σισμανίδου Ιωάννα, κοινωνιολόγος, Τερεζάκη Αλεξάνδρα, κοινωνιολόγος, Τζιάκη Δέσποινα νηπιαγωγός – συγγραφέας, Φωκάς Κωνσταντίνος, για τη μουσική επιμέλεια, Χατζής Θανάσης, φυσικός, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, Χιωτάκη Ειρήνη, εκπαιδευτικός.

Σημειώνεται ότι η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024, «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ ενώ η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και τα τμήματα της Παιδικής- Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου, της Παιδικής- Εφηβικής Βιβλιοθήκης Σούδας και της Βιβλιοθήκης Σταλού συμμετέχουν κάθε χρόνο από την έναρξη του προγράμματος, το 2012.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Παρουσία και …απουσίες με νόημα (;) στην ομιλία Ανδρουλάκη στα Χανιά

Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε την Κυριακή στα…

5 mins ago

Μαρία Καρυστιανού για συναυλία για τα Τέμπη: «Κρίμα που αμαυρώνεται από ανθρώπους με ίδιο πόνο»

Θέση για τη συναυλία για τα Τέμπη, που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο στις 11 Οκτωβρίου πήρε,…

8 mins ago

Με μια μεγάλη γιορτή στο κέντρο του Ενετικού Λιμανιού ολοκληρώθηκε o 3ος χρόνος της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων | Φωτός

Με μια μεγάλη γιορτή, τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και την παρουσία εκπροσώπων από διάφορους φορείς…

2 hours ago

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Μετά την ολοκλήρωση των εκλογών, ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών…

2 hours ago

Οι Εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής Χανίων διαμαρτύρονται για παράνομες μεταθέσεις και υποβάθμιση της εκπαίδευσης

Οι εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής του νομού Χανίων εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την Διεύθυνση…

2 hours ago

Καταγγέλουν αυθαίρετη κοπή αλμυρικιών και καλαμιών | Φωτός

Για αυθαίρετη κοπή αλμυρικιών και καλαμιών μπαμπού στην περιοχή του λιμανιού μιλούν οι Ενεργοί Πολίτες…

2 hours ago

This website uses cookies.