Categories: ΤΟΠΙΚΑ

«Χιλιάδες κινέζοι τουρίστες θα επισκέπτονται την Κρήτη» – Τι είπαν Σαμαρας – Λι Κετσιάνγκ

Ελπίδες και προσδοκίες άφησε να γεννηθούν, ο Αντώνης Σαμαράς, με τις δηλώσεις του μετά το πέρας της ξενάγησης του ίδιου και του Κινέζου πρωθυπουργού, στο αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. «Το τί σηματοδοτεί η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Κρήτη θα το δείτε σε λίγα χρόνια, όταν θα δείτε χιλιάδες τουρίστες να επισκέπτονται το νησί.» είπε ο πρωθυπουργός.
Μετά την Κνωσό ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ και ο Αντώνης Σαμαράς μετέβησαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για τα επίσημα εγκαίνια των ανακαινισμένων χώρων του, που παραδόθηκαν πρόσφατα σε χρήση.

Πλακέτα με το πρώτο εισιτήριο εισόδου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου παρέδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ κατά τη διάρκεια των εκαινίων των ανακαινισμένων χώρων του Μουσείου.

Νωρίτερα οι δύο πρωθυπουργοί επισκέφτηκαν την Κνωσό. “Η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Κρήτη σηματοδοτεί το τεράστιο κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι, αλλά και την αύξηση των τουριστών από την ασιατική χώρα στο νησί τα επόμενα χρόνια”, είπε ο Αντώνης Σαμαράς. “Όταν ο πρωθυπουργός της Κίνας πάει κάπου, αυτό αποτελεί τεράστια είδηση και τυγχάνει μεγάλης προβολής το σημείο όπου πάει. Χιλιάδες Κινέζοι θέλουν να επισκεφθούν τον τόπο που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός τους”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη μεγάλη επένδυση του αεροδρομίου στο Καστέλλι ο Αντώνης Σαμαράς επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Κινέζου ηγέτη για το αεροδρόμιο Καστελίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα μιλήσουν αναλυτικότερα για το θέμα τις επόμενες ημέρες.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του μουσείου ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στο νησί γίνονται 61 μεγάλα πολιτιστικά έργα, τα οποία έως το 2015 θα έχουν αλλάξει τον πολιτιστικό χάρτη της Κρήτης, και ότι δαπανώνται περισσότερα από 100 εκ. ευρώ, που δίνουν θέσεις εργασίας και «αποτελούν πεδίο τεχνογνωσίας για το ανθρώπινο δυναμικό».

«Από αυτήν την εξέλιξη» σημείωσε ο πρωθυπουργός «σε συνδυασμό με την εξαιρετική ξενοδοχειακή υποδομή της Κρήτης, προσδοκούμε πολλαπλά οφέλη, γιατί πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός, το φυσικό περιβάλλον και η προσφορά των υπηρεσιών προς τον επισκέπτη είναι οι προϋποθέσεις για να γίνει στην Ελλάδα το οικονομικό θαύμα που όλοι οι Έλληνες θέλουμε.[…] Η δυναμική και η πρόοδος της χώρας μας εξασφαλίζεται από το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο, την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και την πιστή στις αξίες μας».

“Μαζί έχουμε κάνει πολλά βήματα”

Αναφερόμενος στις ελληνο-κινεζικές σχέσεις, ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Ένα ταξιδι χιλίων χιλιομέτρων, κατά τον Λάο Τσε, αρχίζει με το πρώτο βημα. Μαζί, κ. πρωθυπουργέ, έχουμε κάνει πολλά βήματα, διανύσαμε αρκετή απόσταση, χτίσαμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη, θεμελιώνουμε την αποδοτική συνεργασία. Πιστεύω, το κοινό μας ταξίδι, που έχει ξεκινήσει, να κρατήσει πολύ και να πάει μακριά προς όφελος των λαών μας. Προσβλέπουμε σ΄αυτή τη συνεργασία, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Ελλάδας, αλλά και που θυμίζει στην Κίνα ότι η μακρινή σας Ελλάδα είναι μια χώρα φίλη με επιρροή και ακτινοβολία στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και σ΄ολόκληρη την Ευρώπη».

Από την πλευρά του ο Κινέζος πρωθυπουργός απηύθυνε τις ευχαριστίες του για τη συνδρομή της Ελλάδας για τον επαναπατρισμό των Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη, ενώ εξέφρασε την ευχή να συνεχιστεί η συνεργασία Ελλάδας – Κίνας, με την προώθηση μιας ολόπλευρης συνεργασίας. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες θα έρθουν στην Κρήτη.

Ο Λι Κετσιάνγκ δώρισε στον Έλληνα ομόλογό του μια παραδοσιακή μάσκα, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς, συμβολικά, του δώρισε το πρώτο εισιτήριο του Νέου Μουσείου, αφού ο Κινέζος πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος επίσημος επισκέπτης.

Την ξενάγηση, προγραμματισμένης διάρκειας περίπου μίας ώρα, ανέλαβε ο αρχαιολόγος κ.Σταμπουλίδης.

Ο Κινέζος υψηλός προσκεκλημένος βρίσκεται στο νησί από το απόγευμα της Πέμπτης οπότε και τον υποδέχθηκαν η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τάσουλας στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Εκεί τον περίμεναν και Κρητικοί ντύμενοι με παραδοσιακές φορεσιές.

Κάγκελα και αστυνομία στο κέντρο του Ηρακλείου

Δρακόντεια είναι πάντως τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο του Ηρακλείου. Να σημειώσουμε ότι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ σιδερένια κιγκλιδώματα στήθηκαν για την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας πεζών και διαμαρτυρόμενων σε ακτίνα ασφαλείας γύρω από το Μουσείο.

Το πρόγραμμα

Το επίσημο πρόγραμμα του κ. Λι ξεκίνησε με συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτη Σταύρο Αρναουτάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν και όλοι οι αντιπεριφερειάρχες της Κρήτης καθώς και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Λόγω των “υψηλών” προσκεκλημένων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου έχει ανακοινώσει τροποποίηση στο ωράριο λειτουργίας του μόνο για σήμερα Σάββατο, οπότε θα ισχύσει μόνο απογευματινό ωράριο λειτουργίας απο τις 2 μμ ως τις 8 μμ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την επίσκεψη στο Μουσείο την έχει ζητήσει ο ίδιος ο Κινέζος Πρωθυπουργός

Ο Κινέζος πρωθυπουργός διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο Creta Marris στη Χερσόνησο, όπου οι εργασίες συνεχίζονταν μέχρι την τελευταία στιγμή προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στην εντέλεια για τον υψηλό προσκεκλημένο.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός αναμένεται να αναχωρήσει από την Κρήτη το απόγευμα.

newsit.gr
ethnos.gr
tragiko.net

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γκλέτσος – «Ο Κασσελάκης δεν είχε κάνει ούτε θαλαμοφύλακας και τον βάλαμε στρατηγό»

Την υποψηφιότητα του συνοδευόμενη από 32 υπογραφές κατέθεσε ο Απόστολος Γκλέτσος κατά την διάρκεια της…

10 hours ago

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το ζωηρό ενδιαφέρον της κοινωνίας,…

10 hours ago

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής (11/10) στο Καλλιμάρμαρο που είναι αφιερωμένη στα θύματα της τραγωδίας…

10 hours ago

Τα εκλογικά κέντρα στο νομό Χανίων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΝΕ Χανίων του ΠΑΣΟΚ τα εκλογικά κέντρα που θα μπορούν να…

10 hours ago

Πολάκης: Να ξεφύγουμε από τη μικροπρέπεια των καταγγελιών και να κάνουμε προγραμματικό διάλογο

«Χαίρομαι που ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε παρά τις εισηγήσεις που είχε δεχτεί από διάφορους, να…

10 hours ago

Γεωργόπουλος: Ο Κασσελάκης μου ζήτησε να υποθηκεύσω το κτίριο της Κουμουνδούρου

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιος Γεωργόπουλος ο οποίος μιλώντας στο ATTICA…

10 hours ago

This website uses cookies.