Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά στις Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων στα πλαίσια των εορτών των Χριστουγέννων, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιεί στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες πολλές εκδηλώσεις, καλώντας τους μικρούς φίλους μας να συμμετέχουν!

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου: «Ρούντολφ το ελαφάκι» Ώρα : 6 μ.μ.

Αφηγούμαστε το παραμύθι «Ρούντολφ το ελαφάκι» του .Mey Robert εκδ. Μίνωας… Φτιάχνουμε τα δικά μας ταρανδάκια και τα στολίζουμε στο εσωτερικό μίας χριστουγεννιάτικης μπάλας για τα δεντράκια μας! Με την Ανδριάνα Σμπυράκη για παιδιά 5 – 12 ετών στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου: «Λέσχη ανάγνωσης» Ώρα: 11 π.μ.

Ταξιδεύουμε και ονειρευόμαστε με τη “Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” του Ντίκενς με την Σχολική Σύμβουλο Α/θμιας κα Αθηνά Ντούλια, για τα μικρούλια μας και με την συγγραφέα κα Ευδοκία Σκορδαλά- Κακατσάκη για τα μεγαλύτερα παιδιά 5-7 και 8-12 ετών, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου: «Στολίζουμε το δέντρο της Βιβλιοθήκης μας!» Ώρα: 5 μ.μ.

Διαβάζουμε Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και φτιάχνουμε όμορφες κατασκευές, αγγελάκια, αστέρια, ελατάκια, χιονάνθρωποι και τόσα άλλα, που θα διακοσμήσουν το χώρο της Βιβλιοθήκης και θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με την εκπαιδευτικό Σμαράγδη Γαλημιτάκη. Για όλα τα παιδιά, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου: «Γέννηση του Χριστού: η ωραιότερη ιστορία του κόσμου» Ώρα: 6.30 μ.μ.

Τα παιδιά του μουσικοθεατρικού τμήματος της Παιδικής- Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου, με τη βοήθεια της δασκάλας μας Κατσιφαράκη Θηρεσίας, συνδυάζουμε αρμονικά το βιβλίο , τη μουσική και το θέατρο και ανεβάζουμε τη δική μας παράσταση με τίτλο «Γέννηση του Χριστού: η ωραιότερη ιστορία του κόσμου». Θα σας περιμένουμε με χαρά, τη Δευτέρα 22Δεκεμβρίου , ώρα 6,30 μ.μ. στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, να μας καμαρώσετε…

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου: «Μαθαίνω τα μυστικά του Music Studio της Βιβλιοθήκης μου» Ώρα: 6μ.μ.

Θέλεις να μάθεις τι μπορείς να κάνεις στο Music Studio της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων;
Να κάνεις την παραγωγή και επεξεργασία βίντεο ήχου και εικόνας, να σχεδιάσεις, να συνθέσεις ή να γράψεις μουσική, να καταγράψεις μια ψηφιακή ιστορία, να ηχογραφήσεις ένα ραδιοφωνικό σποτ, μία ραδιοφωνική εκπομπή, ένα δικό σου τραγούδι, ένα τραγούδι με το συγκρότημά σου…

Θα πραγματοποιηθεί διήμερο δωρεάν σεμινάριο με τον καθηγητή μουσικής κ. Αλεξέϊ Κυριτσένκο. Έγγραφές στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, τηλ. 2821 3 41663. Για όλους τους ενδιαφερόμενους, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου: «Μαθαίνω τα μυστικά του Music Studio της Βιβλιοθήκης μου» Ώρα: 12 π.μ.

Θέλεις να μάθεις τι μπορείς να κάνεις στο Music Studio της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων;
Να κάνεις την παραγωγή και επεξεργασία βίντεο ήχου και εικόνας, να σχεδιάσεις, να συνθέσεις ή να γράψεις μουσική, να καταγράψεις μια ψηφιακή ιστορία, να ηχογραφήσεις ένα ραδιοφωνικό σποτ, μία ραδιοφωνική εκπομπή, ένα δικό σου τραγούδι, ένα τραγούδι με το συγκρότημά σου…

Θα πραγματοποιηθεί διήμερο δωρεάν σεμινάριο με τον καθηγητή μουσικής κ. Αλεξέϊ Κυριτσένκο. Έγγραφές στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, τηλ. 2821 3 41663. Για όλους τους ενδιαφερόμενους, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου: «Ο καρυοθραύστης και ο βασιλιάς ποντικιών» ( β΄ μέρος ) Ώρα: 11 π.μ. Απολαμβάνουμε το τρυφερό παιδικό παραμύθι « Ο καρυοθραύστης και ο βασιλιάς ποντικιών» για το πώς με ηρωισμό και αυτοθυσία ο Καρυοθραύστης αντιμετώπισε τη βασίλισσα και το βασιλιά των ποντικών, έσωσε την αγαπημένη του και οδήγησε την κυρία του, την μικρή Μαρί, στο υπέροχο βασίλειο των παιχνιδιών.

Μία χριστουγεννιάτικη ιστορία για τον ρομαντισμό και την επική προσπάθεια ως κλειδιά για την κατάκτηση αυτού που μοιάζει απίθανο… με την υπέροχη αφήγηση του ηθοποιού Μιχάλη Νταουντάκη. Για όλα τα παιδιά, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού κήπου.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου:«Τα πιγκουινάκια γίνονται Αι -Βασίληδες » Ώρα : 6 μ.μ.

Αφηγούμαστε το παραμύθι «Πιγκουινικοί αγώνες» από το βιβλίο οι πρώτες μου ιστορίες για παιχνίδια στο χιόνι εκδ. Ψυχογιός και φτιάχνουμε τα δικά μας μικρά πιγκουινάκια με ανακυκλώσιμα υλικά με την Μαρία Μαραβελάκη και την Ανδριάνα Σμπυράκη για παιδιά 510 ετών, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου: «Ο Χιονάνθρωπος που γίνεται ημερολόγιο! » Ώρα : 11.00π.μ.

Διαβάζουμε το παραμύθι « Το κουνελάκι φτιάχνει χιονάνθρωπο» από το βιβλίο οι πρώτες μου ιστορίες για παιχνίδια στο χιόνι’’ εκδ. Ψυχογιός, και φτιάχνουμε τους δικούς μας χιονάνθρωπους – ημερολόγια με την Μαρία Μαραβελάκη και την Ανδριάνα Σμπυράκη για παιδιά 5 -8 ετών στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Σάββατο 03 Ιανουαρίου: « Χιονισμένα τοπία » Ώρα : 11 μ.μ.

Ταξιδεύουμε σε χειμωνιάτικα τοπία και φτιάχνουμε τα δικά μας τοπία γεμάτα χιόνι με την Λίτσα Μαστορακάκη και την Ανδριάνα Σμπυράκη για παιδιά 5– 8 ετών, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου: «Τα καλικαντζαράκια στη …Βιβλιοθήκη μας!» Ώρα : 6 μ.μ.

Διαβάζουμε αγαπημένα βιβλία με καλικαντζαράκια, μαθαίνουμε θρύλους και παραμύθια για τη ζωή τους, παίζουμε και γινόμαστε σκανδαλιάρικα καλικαντζαράκια με την Μαρία Μαραβελάκη και την Ανδριάνα Σμπυράκη για παιδιά 5– 8 ετών, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Δούκας από Κρήτη: Είμαστε πρώτοι σε 29 νομούς, αν κρατήσουμε δυνάμεις στο νησί, θα σαρώσουμε

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας, επισκέφθηκε σήμερα τα Χανιά. Συνοδευόμενος από τον…

39 seconds ago

Τζάκρη: Κατέθεσα φάκελο Κασσελάκη με 87 υπογραφές, όσοι είναι και αυτοί που τον ανέτρεψαν – Γεροβασίλη: Δεν υπάρχουν υποψήφιοι δια αντιπροσώπων

Εξαιρετικά μεγάλη ένταση επικρατεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν λίγο η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε στο…

2 hours ago

Χανιά: Ο δικηγόρος Δημήτρης Φουράκης εξηγεί για ποιους ακριβώς λόγους απελάθηκαν οι δύο Τούρκοι μουσικοί

Σοκ προκάλεσε η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα δύο μελών του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum, που…

2 hours ago

Σοκ στο Ηράκλειο: Στην εντατική πέντε άνθρωποι – Μπαργούμαν τους κέρασε καυστικό υγρό αντί για τσικουδιά σε μπαρ ξενοδοχείου

Ένα αδιανόητο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι γιατροί των δύο νοσοκομείων…

2 hours ago

Έφυγε από τη ζωή ο Μίμης Πλέσσας – Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης στις 12 Οκτωβρίου θα έκλεινε τα 100 του χρόνια | Βίντεο

Πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο μεγάλος Ελληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας. Η ειρωνεία είναι ότι από τις…

4 hours ago

ΗΠΑ: Πιθανή η πρόκληση πυρηνικού όλεθρου από το Ισραήλ

Δεν είναι καθόλου απίθανο το εφιαλτικό σενάριο ενός πυρηνικού όλεθρου στην Μέση Ανατολή, καθώς οι ΗΠΑ παραδέχονται…

4 hours ago

This website uses cookies.