ΤΟΠΙΚΑ

Χ. Μαμουλάκης: Τροπολογία από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την προστασία των δανειοληπτών και μπαράζ Κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων για ακρίβεια, χρεώσεις τραπεζών και πρωτογενή τομέα

Με την οικονομία στο προσκήνιο και ένα μπαράζ Κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναδεικνύει τις κυβερνητικές παραλήψεις και τα λάθη που διαλύουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, προτείνοντας ταυτόχρονα και τις λύσεις για να βγει η κοινωνία από τα αδιέξοδα.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης:

«Πρόκειται για μια τροπολογία που αποτελεί και απάντηση στην πολιτική της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Με την συγκεκριμένη τροπολογία, προτείνουμε να θεσμοθετηθεί ότι το προϊόν του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους ευάλωτους να είναι υποχρεωτικό και για τον δανειστή, η δυνατότητα του δανειολήπτη να έχει γνώση των προτάσεων ρύθμισης, καθώς και το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από την οριστική υποβολή της αίτηση.

Παράλληλα, καταθέσαμε Επίκαιρη Ερώτηση για την ακρίβεια που απομειώνει καθημερινά το ήδη ισχνό οικογενειακό εισόδημα, ενώ ζητήσαμε την έκτακτη, ειδική συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για τις εξωφρενικές χρεώσεις των τραπεζών στις προμήθειες αλλά και για τις αδιανόητες επιτοκιακές διαφορές μεταξύ καταθέσεων και δανείων.

Επίσης, επαναφέραμε το αίτημα για συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου για θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα της παραγωγής, με επίκεντρο τα μεγάλα λάθη στην κατανομή των ενισχύσεων προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας μας.

Πρόκειται για μια σειρά κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απέναντι σε μια Κυβέρνηση που βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την αγωνία και τις ανάγκες των πολιτών. Και θα επιμείνουμε σε αυτόν τον δρόμο.».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

“Υπερ-στράτα” για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στα Χανιά

Ο Δήμος Χανίων, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, παρουσιάζει τη Δευτέρα…

1 hour ago

“Η Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα”: Ομόφωνο ψήφισμα Δήμου Αποκορώνου ενάντια στην υποχρηματοδότηση

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο ζητά την άμεση αύξηση της…

1 hour ago

Ερωτήματα που χρήζουν απάντησης – Τι γίνονται οι αποποιημένες κληρονομιές;

Είναι κάποιοι γονείς που με την τίμια δουλειά τους έφτιαξαν περιουσία. Τις εποχές που δεν…

1 hour ago

Την Κυριακή το πρωί η ομιλία Ν. Ανδρουλάκη στα Χανιά

Στην Κρήτη θα κλείσει όπως αναμενόταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, την προεκλογική του περιοδεία ενόψει των…

1 hour ago

Για πρώτη φορά ανοικτό ξανά το φαράγγι της Σαμαριάς μετά την τραγωδία

Μετά το πρόσφατο τραγικό συμβάν με τον θάνατο της 33χρονης Ουκρανής από τη Γερμανία μετά…

1 hour ago

Οι μαθητές των Χανίων καλούνται να συμμετάσχουν στους “Ανοιχτούς Ορίζοντες” και το “Υπερκοπέλι 15”

Μετά την περυσινή επιτυχία, οι μαθητές των Χανίων καλούνται και φέτος να συμμετάσχουν σε δύο…

2 hours ago

This website uses cookies.