Ψήφισμα λαϊκού συλλαλητηρίου Χανίων 10/2/2012

ΠΡΟΣ:
1.    Τον Ελληνικό Λαό, τους φορείς του και τα ΜΜΕ
2.    Το Δημοτικό Συμβούλιο και των εκπρ/πο της Περιφέρειας Κρήτης
3.    Τους βουλευτές και τα κόμματα
Το δωσιλογικό πολιτικό προσωπικό του νεοκατοχικού καθεστώτος ετοιμάζεται αυτές τις ώρες να υπογράψει την τελειωτική παράδοση της χώρας και του λαού στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους και στις πολυεθνικές και τράπεζες που συσσωρεύουν πλεονάσματα σε χώρες – έδρες τους, δημιουργώντας τεράστια ελλείμματα και χρέη σε χώρες σαν τη δική μας.
–    Οι ώρες είναι ιστορικά κρίσιμες για όλους. Ο καθένας πολίτης αυτής της χώρας, τώρα διαλέγει μετερίζι. Με ποιους θα πάει, εναντίον ποιων θα ταχθεί. Οι αγέννητες ακόμα γενιές του μέλλοντος, μας χρεώνουν βαριά. Η βαρβαρότητα των «από πάνω» γίνεται νόμος. Έγινε ήδη από το αρχικό «μνημόνιο». Ο ξεσηκωμός όλων των «από κάτω» γίνεται γι’ αυτό, ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ.
Πέρα και πάνω από κομματικές εξαρτήσεις και περιχαρακώσεις του χθες, ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ «ΑΠΟ ΚΑΤΩ», είμαστε και θ’ αναδειχτούμε στην πράξη οι μόνοι υπερασπιστές του δικαιώματος που απορρέει από το άρθρο 120 του Συντάγματος. Ενός Συντάγματος, στο κάτω – κάτω που οι «από πάνω» αναγκάστηκαν να διατηρήσουν αυτή την διάταξη, την ιστορική επιταγή του «1-1-4) την οποία έχοντας κεντρικό του σύνθημα ο ελληνικός λαός βγήκε σύσσωμος στους δρόμους το 1965. Τώρα οι καιροί είναι αφάνταστα πιο κρίσιμοι, για την ίδια την ύπαρξη της πατρίδας μας, της πατρίδας του ελληνικού λαού, την οποία ξεπουλούν, αποδομούν, μαζί με το λαό της οι κάθε λογής «από πάνω», Η άθλια ξετσίπωτη συγκυβέρνηση Τραπεζιτών, ανοιχτών νεοταξιτών – παγκοσμιοποιητών, νεοφιλελεύθερων και πατριδοκάπηλων, δήθεν υπερπατριωτών.
–    Απαιτούμε να πάρουν ξεκάθαρη θέση οι λεγόμενοι «φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης»:
Με τον λαό ή με την ξενόδουλη κυβέρνηση των δωσιλόγων;
Η «ουδετερότητα» είναι ανοιχτή συγκάλυψη υπέρ των δωσιλόγων. Η «μη θέση» είναι σαφέστατη θέση καταδίκης εμάς όλων και των γενεών που έρχονται.
– Όποιοι βουλευτές, έστω και την ύστατη ώρα, δεν αφουγκραστούν τη φωνή λαού, όσοι έχουν ακόμα το ελεεινό θράσος να ψηφίζουν τις εντολές των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων, ας θυμηθούν το ρητό: «ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ – ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ»!!!…
– Όλοι οι δωσίλογοι θα πληρώσουν την ελεεινή τους στάση, όπως τους αξίζει.
– ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ – ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
–    ΣΤΟΧΟΙ ΑΜΕΣΟΙ: Η ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ – Ο ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ 1.000 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑ ΕΝΤΟΚΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ «ΔΑΝΕΙΟ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ.
–    Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ – ΛΑΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
–    Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΟΤΙΜΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΟΦΕΛΟΣ
–    Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
–    ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
–    ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

–    Λαός Ενωμένος, ποτέ Νικημένος!

–    Η Νίκη θα είναι δύσκολη, αλλά θα είναι δική μας, και όλων των λαών. Όχι των τραπεζιτών και των πολιτικών υπηρετών τους.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

9 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

9 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

10 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

10 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

10 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

11 hours ago

This website uses cookies.