Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης υπέρ των εργαζόμενων στους ΟΤΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά τη συνεδρίασή του στις 26-11-2012 αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

«Η Περιφέρεια Κρήτης τόσο με τις δημόσιες τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη, όσο και με τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Περιφερειακού Συμβουλίου, τάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων και στήριξε με όλες της τις δυνάμεις τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις τους, στις οποίες και συμμετείχε.

Θεωρούμε ότι η διαθεσιμότητα αποτελεί «πύλη» εισόδου στην κόλαση της ανεργίας, πρόκριμα για τις χιλιάδες απολύσεις που σχεδιάζονται για τα επόμενα χρόνια, ολομέτωπη επίθεση στην αυτοδιοίκηση, την αξιοπιστία της οποίας πλήττουν με διαρροές και κατευθυνόμενες «εκθέσεις» ποικιλώνυμων ελεγκτικών μηχανισμών.

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, συνεισφέραμε τα μέγιστα στον εξορθολογισμό των δαπανών και στην εξοικονόμηση πόρων, με τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών κατά 40%, ανταποκρινόμαστε στο ακέραιο στις υποχρεώσεις μας, παρά το ότι η Κυβέρνηση παρακρατεί το μεγαλύτερο μέρος των θεσμοθετημένων πόρων που προορίζονται για έργα υποδομής και λοιπές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε -αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί- τον εξορθολογισμό και τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών, καθώς και την προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πολίτες με την αξιοποίηση των στελεχών της Περιφέρειας, τον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της.

Δεν θα επιτρέψουμε, όμως και πολύ περισσότερο δεν θα συμπράξουμε και δεν θα συμβάλλουμε στην απόλυση εργαζομένων – συνεργατών μας, τους οποίους τους έχουμε απόλυτη ανάγκη.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι η αυτοδιοίκηση, αποτελεί το τελευταίο αποκούμπι για τους πολίτες και τους εργαζόμενους που πλήττονται και δοκιμάζονται από τα αδιέξοδα μέτρα που μας επιβάλλονται. Η οικονομική κρίση εξελίσσεται ραγδαία σε κοινωνική με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, λαμβάνοντας υπόψη του τα παραπάνω, καλεί την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να διακόψει άμεσα τη διαδικασία των απολύσεων μέσω της «διαθεσιμότητας».

Το αναποτελεσματικό και γραφειοκρατικό Κράτος μπορεί και πρέπει να γίνει αποτελεσματικό αν περιοριστεί στον επιτελικό του ρόλο, με την παράλληλη οικονομική και θεσμική θωράκιση της αυτοδιοίκησης και ασφαλώς με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΣΟΥΛΗΣ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο Βασίλης Οικονόμου έπαυσε τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου – Εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος και trafficking

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βασίλη Οικονόμου παύθηκε από τα καθήκοντά του, καθώς το όνομά του…

5 hours ago

12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Δωρεάν εργαστήρια και masterclasses

Για μια ακόμη χρονιά στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα που προσφέρεται με…

5 hours ago

Σοβαρό τροχαίο στα Χανιά: Τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή του Μάλεμε, στα Χανιά. Σύμφωνα…

5 hours ago

Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: «Στις επόμενες εκλογές δε θα είναι πράσινη μόνο η Κρήτη αλλά η μισή Ελλάδα»

Στο Ηράκλειο μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Λίγες ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ,…

5 hours ago

Επίθεση με αλυσοπρίονο: Σκηνές θρίλερ περιέγραψε στη δίκη ο δικαστικός επιμελητής

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, το Αυτόφωρο Μονομελές…

5 hours ago

Sex Roulette: Ανησυχία από τo νέο challenge στο ΤikTok – Ανήλικοι κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις και «χάνουν» όσες μείνουν έγκυες

Νέα επικίνδυνη μόδα εμφανίστηκε στο TikTok προκαλώντας πονοκέφαλο σε γονείς και υγειονομικές αρχές στην Ευρώπη, μιας και…

5 hours ago

This website uses cookies.