ΤΟΠΙΚΑ

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για τον πνιγμό συμπατριώτη μας στο λιμάνι του Πειραιά ύστερα από βιαιοπραγία από μέλη πληρώματος

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά τη δια ζώσης συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση ψηφίσματος για τον πνιγμό στο λιμάνι του Πειραιάτου 36χρονου συμπατριώτη μας Αντώνη Καρυώτη, ύστερα από βιαιοπραγία εναντίον του και σπρώξιμο του στη θάλασσα από μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon».

Συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρεται:

«Το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συμπατριώτη μας Αντώνη Καρυώτη.

-Οι απίστευτες εικόνες  της δολοφονίας του στον καταπέλτη του «Blue Horizon» σοκάρουν και σφίγγουν το στομάχι  σε όποιον θέλει να λέγεται άνθρωπος. Σοκάρει η  απαξίωση της ανθρώπινης ζωής,  σε μια κοινωνία όπου βασιλεύουν οι σάπιες αξίες του κέρδους και του ατομικισμού, που οδηγεί  ώστε να δολοφονούν έναν άνθρωπο.Να τον σπρώχνουν να πνιγεί στη θάλασσα και ενώ τον βλέπουν να πνίγεται στα απόνερα, το πλοίο να ξεκινά κανονικά,  προφανώς για να μην υπάρξει καθυστέρηση και να μη θιγούν τα κέρδη της εταιρίας, αφού για  τις ακτοπλοϊκές εταιρίες ο «χρόνος είναι χρήμα».

-Το περιφερειακό συμβούλιο απαιτεί,  πέρα από τις δεδομένες ευθύνες μελών του πληρώματος που πρέπει να αποδοθούν, να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα και όλες οι συνθήκες που το προκάλεσαν, και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους και στην πλοιοκτήτρια εταιρία».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γκλέτσος – «Ο Κασσελάκης δεν είχε κάνει ούτε θαλαμοφύλακας και τον βάλαμε στρατηγό»

Την υποψηφιότητα του συνοδευόμενη από 32 υπογραφές κατέθεσε ο Απόστολος Γκλέτσος κατά την διάρκεια της…

8 hours ago

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το ζωηρό ενδιαφέρον της κοινωνίας,…

8 hours ago

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής (11/10) στο Καλλιμάρμαρο που είναι αφιερωμένη στα θύματα της τραγωδίας…

8 hours ago

Τα εκλογικά κέντρα στο νομό Χανίων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΝΕ Χανίων του ΠΑΣΟΚ τα εκλογικά κέντρα που θα μπορούν να…

8 hours ago

Πολάκης: Να ξεφύγουμε από τη μικροπρέπεια των καταγγελιών και να κάνουμε προγραμματικό διάλογο

«Χαίρομαι που ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε παρά τις εισηγήσεις που είχε δεχτεί από διάφορους, να…

8 hours ago

Γεωργόπουλος: Ο Κασσελάκης μου ζήτησε να υποθηκεύσω το κτίριο της Κουμουνδούρου

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιος Γεωργόπουλος ο οποίος μιλώντας στο ATTICA…

8 hours ago

This website uses cookies.