ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχικό: Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε ο 44χρονος για τη δολοφονία του τοπογράφου – Ψάχνουν στη Μύκονο τον ηθικό αυτουργό

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και πήρε ο 44χρονος, που συνελήφθη κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. 

Ο φερόμενος δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών της πρώην Σχολής Ευελπίδων λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής και στη συνέχεια στον ανακριτή που του έδωσε προθεσμία για να απολογηθεί.

Αρνείται κάθε ανάμειξη στη δολοφονία

O 44χρονος, ο οποίος αρνείται κάθε ανάμειξη στη δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, προσήχθη ως ύποπτος, με τις βαλίτσες στο χέρι ενώ ήταν έτοιμος να πάει διακοπές στην Κύθνο με τη σύντροφό του.

Οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία και η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη.

Ο 44χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για ανθρωποκτονίες, ληστείες, επιθέσεις, εκβιασμούς αλλά και εμπλοκή σε απαγωγή επιχειρηματία.

Στοιχείο – κλειδί που οδήγησε τους αστυνομικούς στην αποκάλυψη της ταυτότητας του ήταν το πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν πριν και μετά τη δολοφονία του 54χρονου οι Αρχές.

Από την ανάλυση του οπτικού υλικού οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, ότι ο εκτελεστής, μετά την δολοφονία φτάνει με το μαύρο σκούτερ στην περιοχή του Ζωγράφου, το σταθμεύει σε πάρκινγκ πολυκατοικίας και επιβιβάζεται στη δική του -μεγαλύτερου κυβισμού – μοτοσικλέτα.

Τόσο η μοτοσικλέτα του 44χρονου όσο και το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν για έλεγχο στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Στη Μύκονο οι έρευνες για τους ηθικούς αυτουργούς

Δύο κινητά τηλέφωνα και δύο κάρτες SIM, που ήταν επιμελώς κρυμμένα στο σπίτι όπου διέμενε ο 44χρονος, βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Ήδη έχει δοθεί εντολή για το… άνοιγμα τους και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών εκτιμούν πως δεν αποκλείεται να υποδείξουν τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου.

Στο κάδρο των ερευνών έχουν μπει τρία πρόσωπα από τη μαφία της Μυκόνου. Αυτοί, εκτιμούν οι Αρχές, πως θα μπορούσαν να έχουν δώσει την εντολή να βγει ο τοπογράφος από τη μέση.

Στην ίδια πολυκατοικία μένουν η σύντροφος του εκτελεστή με συγγενή του πιθανού ηθικού αυτουργού

Χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, η σύντροφος του 44χρονου κατηγορουμένου, φέρεται να κατέθεσε ότι γνωρίζει τον ύποπτο για ηθική αυτουργία.

Είπε μάλιστα πως είχαν συναντηθεί δύο φορές το Πάσχα στην Μύκονο, προκειμένου να μιλήσουν για «δουλειές».

Ενα ακόμη στοιχείο που «δένει» με τις υποψίες της ΕΛ.ΑΣ., είναι πως στην πολυκατοικία που διαμένει η ίδια και συνελήφθη ο 44χρονος, μένει επίσης ο αδελφός, συνεργάτη του βασικού υπόπτου για ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γκλέτσος – «Ο Κασσελάκης δεν είχε κάνει ούτε θαλαμοφύλακας και τον βάλαμε στρατηγό»

Την υποψηφιότητα του συνοδευόμενη από 32 υπογραφές κατέθεσε ο Απόστολος Γκλέτσος κατά την διάρκεια της…

1 hour ago

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το ζωηρό ενδιαφέρον της κοινωνίας,…

1 hour ago

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής (11/10) στο Καλλιμάρμαρο που είναι αφιερωμένη στα θύματα της τραγωδίας…

1 hour ago

Τα εκλογικά κέντρα στο νομό Χανίων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΝΕ Χανίων του ΠΑΣΟΚ τα εκλογικά κέντρα που θα μπορούν να…

1 hour ago

Πολάκης: Να ξεφύγουμε από τη μικροπρέπεια των καταγγελιών και να κάνουμε προγραμματικό διάλογο

«Χαίρομαι που ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε παρά τις εισηγήσεις που είχε δεχτεί από διάφορους, να…

2 hours ago

Γεωργόπουλος: Ο Κασσελάκης μου ζήτησε να υποθηκεύσω το κτίριο της Κουμουνδούρου

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιος Γεωργόπουλος ο οποίος μιλώντας στο ATTICA…

2 hours ago

This website uses cookies.