ΕΛΛΑΔΑ

Όλγα Γεροβασίλη: Να ολοκληρωθεί η διαγραφή Πολάκη – Στ. Κασσελάκης: Ο Παύλος Πολάκης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο

Υπέρ της ολοκλήρωσης της διαγραφής του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται σε συνέντευξη της στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη. Παράλληλα επικρίνει την συζήτηση για «μαύρα λεφτά» που άνοιξε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενώ προκρίνει την συνεργασία ανάμεσα στα κόμματα του κέντρου και της αριστεράς δίχως αποκλεισμούς.

Αναφερόμενη στην διαγραφή Πολάκη η αντιπρόεδρος της Βουλής σημειώνει πως «με βρίσκει σύμφωνη, αρκεί βέβαια να είναι ολοκληρωμένη και όχι μισή». Τονίζει μάλιστα πως «ο σεβασμός στον πολιτικό αντίπαλο δεν είναι αντίθετος με τη μαχητικότητα που απαιτεί η υπεράσπιση του δίκαιου των πολλών.

Πολλές φορές μάλιστα, κάνοντας το αντίθετο, δίνεται η ευκαιρία του αντιπερισπασμού στη Νέα Δημοκρατία από τις άδικες πολιτικές που εφαρμόζει. Και γι’ αυτούς τους λόγους – και το έχω πει πολλές φορές δημόσια – διαφωνούσα πάντα με τον Παύλο Πολάκη»

Παράλληλα όμως η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρεται και στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πρέπει σύντομα να ξέρουμε πάνω σε ποια βάση θα συζητήσουμε». Επίσης αναφερόμενη στις προτάσεις Κασσελάκη για την κατάργηση Πολιτική Γραμματείας και Κεντρικής Επιτροπής όπως και τις αλλαγές στις οργανώσεις μελών σημειώνει πως «στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή ακούσαμε μόνο κάποιες ιδέες – και όχι προτάσεις – από τον Πρόεδρο, στις οποίες, όμως, φαίνεται να μην επιμένει ούτε ο ίδιος».

Η Όλγα Γεροβασίλη όμως ασκεί κριτική και στην συζήτηση που άνοιξε στον ΣΥΡΙΖΑ για «μαύρα λεφτά» τονίζοντας πως αυτή «πλήγωσε τους ψηφοφόρους, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

“Κυβερνήσαμε τεσσεράμισι χρόνια, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ρυθμίσαμε το δημόσιο χρέος και αφήσαμε στα δημόσια ταμεία αποθεματικό 37 δισ. ευρώ. Πολλά μπορεί να μας καταλογίσει κανείς, αλλά την εντιμότητά μας δεν διανοήθηκαν να τη θίξουν ούτε οι πολιτικοί μας αντίπαλοι”.

Θυμίζει επίσης πως «ο Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε ένα μικρό κόμμα του 5% και τέταρτο στην κατάταξη και παρέδωσε ένα μεγάλο κόμμα στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχοντας κυβερνήσει κι έχοντας καταγράψει ποσοστά του 36% και του 32%. Παρέλαβε ένα κόμμα με δάνειο άνω των 7 εκατ. ευρώ και παρέδωσε ένα κόμμα με μηδενικές οφειλές σε τράπεζες, εργαζόμενους, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, με ιδιόκτητο το κτίριο των γραφείων μας χωρίς βάρη και προσημειώσεις».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει και η τοποθέτηση της υπέρ της ενιαίας έκφρασης της κεντροαριστεράς. Η αντιπρόεδρος της Βουλής σημειώνει πως «Η πιο δύσκολη υπόθεση είναι η υπέρβαση του εγωισμού της περιχαράκωσης υπέρ του “μαζί” της συνεργασίας». Μάλιστα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συζήτησης και με την Νέα Αριστερά, παρά το ότι ασκεί κριτική στις επιλογή των στελεχών αυτών να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σχολιάζει «η ιστορία της Αριστεράς είναι γεμάτη διασπάσεις. Αλλά ούτε ο Συνασπισμός θα υπήρχε με το βλέμμα στο 1968 ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με το βλέμμα στο 2010. Βέβαια εδώ, η εμπειρία της διάσπασης είναι πολύ πρόσφατη και στις ευρωεκλογές η κοινωνία δεν την επιδοκίμασε, ως μια επιλογή κατακερματισμού την ώρα που το ζητούμενο είναι η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Εν πάση περιπτώσει, οι συγκλίσεις είναι σύνθετες διαδικασίες και πολλές φορές απαιτείται χρόνος για την κατάλληλη αποτίμηση και την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης. Το επόμενο διάστημα θα κληθούν όλοι να τοποθετηθούν καθαρά και με σαφήνεια».

Στ. Κασσελάκης: Ο Παύλος Πολάκης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία

Σε «διαρροές» σχετικά με θέμα Πολάκη, χωρίς να κατονομάζει κάποιον, απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης με μεταμεσονύκτια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «ο Παύλος Πολάκης διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος λόγω συμπεριφοράς που δεν αρμόζει στο κοινοβούλιο». Επισημαίνει ωστόσο ότι «είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία που όλοι γνωρίζουν».

«Αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο», τονίζει ο κύριος Κασσελάκης.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Επείδη βλέπω διαρροές για “μισές” και “ολόκληρες” διαγραφές, επαναλαμβάνω:

Ο Παύλος Πολάκης διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στο κοινοβούλιο. Είναι ζήτημα συμπεριφοράς, όχι πολιτικής.

Συμπεριφοράς, μέσα σε ένα Κοινοβούλιο που έχει ξεφτιλιστεί από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία μας πλασάρει αστική ευγένεια όσο συγκαλύπτει εγκλήματα και κρύβει σκάνδαλα.

Που μας κουνά το δάκτυλο όσο κρατά Βουλευτή κάποιον που δεν μπορεί ούτε καν να με αναγνωρίσει ως άνδρα – και με αυτόν τον τρόπο πληγώνει χιλιάδες συμπολίτες μας.

Κι όσο επίσης κρατά Βουλευτή κάποιον που δηλώνει ότι “το θηλυκό είναι για να τίκτει” – και με αυτόν τον τρόπο απαξιώνει τους μισούς πολίτες της χώρας μας.

Και αυτούς τους κρατά ο Πρωθυπουργός, διότι φοβάται τη δεξιά του πτέρυγα που τον ελέγχει.

Ο Παύλος Πολάκης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία που όλοι γνωρίζουν. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο.

Υπάρχουν άλλοι που εσκεμμένα και καθημερινά πληγώνουν το κόμμα πολιτικά (και όχι συμπεριφορικά) για να υπηρετήσουν τις μικροφιλοδοξίες τους.

Όσοι κρύβονται πίσω από διαρροές, ας ασχοληθούν με εκείνους καλύτερα.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

28 mins ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

28 mins ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

32 mins ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

36 mins ago

Δωρεάν είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Χανιά, 28 και 29 Σεπτεμβρίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει στις φετινές Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.…

2 hours ago

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕΚ

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του  Δημοτικού Περιφερειακού…

2 hours ago

This website uses cookies.