Ακόμα κι αν η λίστα Falciani-Λαγκάρντ μπορεί να χαρακτηριστεί προϊόν υποκλοπής ωστόσο, δεν υπάρχει καμία απαγόρευση εκ μέρους της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την αξιοποίησή της. «Εναπόκειται στις Ελληνικές Αρχές να αποφασίσουν την εκμετάλλευσή της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Όλι Ρεν απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
Τα παραπάνω προκύπτουν από τις απαντήσεις που δίνει ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Οικονομίας κ. Όλι Ρεν απαντώντας σε αντίστοιχα ερωτήματα του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.
Πιο συγκεκριμένα τα ερωτήματα και οι αντίστοιχες απαντήσεις μπορούν να κωδικοποιηθούν ως εξής:
Ερώτημα Α
Ν. Χουντής:
«Σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη ανακριτικές διαδικασίες στην Ελλάδα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την «απώλεια» τμήματος της λίστας Falciani, το οποίο είχε παραδώσει το 2010 η τότε Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κυρία Λαγκάρντ στον Έλληνα ομόλογό της, χωρίς έκτοτε να υπάρξει, καμία επεξεργασία και αξιοποίηση της λίστας εκ μέρους των ελληνικών φορολογικών αρχών… Μπορούν ή δεν μπορούν οι ελληνικές αρχές να επεξεργαστούν τα δεδομένα αυτής της λίστας γιατί είναι προϊόν υποκλοπής (όπως κάποιοι ισχυρίστηκαν στην Ελλάδα); Αν είναι προϊόν υποκλοπής, ήταν παράνομη η ενέργεια της Γαλλίδας υπουργού να προωθήσει την εν λόγω λίστα στον Έλληνα ομόλογό της;»
Όλι Ρεν:
«Εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να αποφασίσουν, βασιζόμενες στο ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο, την ενδεχόμενη εκμετάλλευση της αποκαλούμενης «λίστας Falciani-Lagarde». Η Επιτροπή δεν δικαιούται εν προκειμένω να λάβει απόφαση σχετικά με τις λεπτομερείς εκτελεστικές διαδικασίες για την αξιοποίησή της».
Ερώτημα Β
Ν. Χουντής:
«Σε προηγούμενο ερώτημά μου η Επιτροπή μου είχε απαντήσει ότι προκειμένου για την φορολόγηση μεγάλων εισοδημάτων για το 2011 ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά αλλά είχατε επισημάνει ότι έχει ξεκινήσει έλεγχος για 1.700 άτομα με μεγάλα περιουσιακά στοιχεία». Πόσα από αυτά έχουν ελεγχθεί; Τι ποσά έχουν εισπραχθεί από τις αρχές; Από πόσα φυσικά ή νομικά πρόσωπα της λίστας των 1700;»
Όλι Ρεν:
«Από την λίστα των 1700 ατόμων έχουν γίνει 871 έλεγχοι.
Το 2011 Ελέγχθηκαν 404 άτομα «μεγάλου πλούτου» και εισπράχθηκαν 35,1 εκατ. Ευρώ
Τους 10 πρώτους μήνες του 2012 ελέγχθηκαν 467 και εισπράχθηκαν 34,4 εκατ. Ευρώ»
Ένα νεογέννητο κοριτσάκι, μόλις λίγων ωρών, χρειάστηκε να μεταφερθεί επειγόντως και διασωληνωμένο από το Γενικό…
Σοκ και οργή έχει προκαλέσει το θανατηφόρο τροχαίο στα Χανιά, με θύμα έναν 22χρονο, ο…
Ανείπωτος είναι ο θρήνος για τον πρόωρο χαμό του 22χρονου Παναγιώτη Καρατζή, ο οποίος έχασε…
Την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου δικάζεται μετά από αναβολή η υπόθεση του τροχαίου που είχε…
Τρεις ημεδαποί, ηλικίας 47, 44 και 38 ετών, συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου…
Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Κισσάμου εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας την αντίθεσή της στις ενέργειες που,…
This website uses cookies.