Μετά τις 18 Μαΐου θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την εστίαση τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
Σημείωσε ότι γίνεται μια συζήτηση μήπως ανοίξουν νωρίτερα και τα εμπορικά κέντρα και ότι εξετάζεται να λειτουργήσουν και εσωτερικοί χώροι υπό τη μορφή ημιυπαίθριων.
«Πρωταρχικό ρόλο και αξία έχει η δημόσια υγεία, επομένως θα πρέπει να μετρήσουμε το πρώτο βήμα που έγινε χθες, στη συνέχεια το δεύτερο βήμα που θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και μετά θα αποφασίσουν οι ειδικοί αν μπορούμε να φέρουμε την εστίαση νωρίτερα» διευκρίνισε ο κ. Παπαθανάσης.
Σχετικά με τους όρους λειτουργίας, είπε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η εστίαση να ανακτήσει τη δυναμική που είχε πριν, δηλαδή να καλύψει τα τ.μ. και να έχει πάλι τους πελάτες που είχε.
Αναφέρθηκε στις σχετικές συζητήσεις που γίνονται με τους δήμους και την ΚΕΔΕ ώστε να δοθούν παραπάνω τ.μ. σε δημόσιους χώρους και πεζοδρόμια -χωρίς επιπλέον χρέωση.
«Ακόμη και στο οδόστρωμα μπορεί να βρεθεί χώρος» είπε ο κ. Παπαθανάσης, «όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».
Ταυτόχρονα εξετάζεται να λειτουργήσουν και εσωτερικοί χώροι υπό τη μορφή ημιυπαιθρίων.
Εκτίμησε ότι οι οριστικές αποφάσεις για την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας θα ληφθούν μετά το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή μετά τις 18 Μαϊου.
Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της τιμής των μασκών μίας χρήσης και τόνισε ότι οι μάσκες αυτή τη στιγμή έχουν πέσει στα 55 λεπτά και θα πέσουν κάτω και από τα 50 λεπτά.
«Σίγουρα δεν βρίσκονται στις τιμές που ήταν προ κρίσης αλλά είναι και θέμα πρώτης ύλης, που είναι πιο ακριβή», είπε και πρόσθεσε ότι τα εμπορικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά αλλά γίνεται μια συζήτηση μήπως ανοίξουν και αυτά νωρίτερα.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας και στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, είπε πως το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί χώρος που θα αντιστοιχεί στο πλάτος του κάθε καταστήματος, είτε στο πεζοδρόμιο, είτε στο οδόστρωμα, ή σε πλατείες, εφ’ όσον βρίσκονται δίπλα από ανοιχτούς χώρους.
Και αυτά, χωρίς να χρεωθούν με επιπλέον τέλη οι ιδιοκτήτες από τους Δήμους, σε μια προσπάθεια να πάρουν μια οικονομική ανάσα οι επιχειρηματίες και να ανέβει όσο το δυνατόν ο τζίρος, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, εξαιτίας των μέτρων.
«Θα μπορούσαμε να δώσουμε χώρο σε πεζοδρόμια. Και υπαίθριος, δηλαδή σε πεζοδρόμια, όπου θα υπάρχει ένα κενό του 1,5 μέτρου για να μπορεί να περνάει ο πεζός, αλλά και χώρος πάνω σε οδόστρωμα, όπως κάνουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ή περισσότερο χώρο σε πλατείες. Και αυτό χωρίς να αυξάνονται τα τέλη προς τους Δήμους. Αυτό συζητάμε, ήταν μια πρόταση του υπουργείου μας να δώσουμε έναν ημιυπαίθριο χώρο κατ’ ουσίαν, όσο είναι το πλάτος του κάθε καταστήματος, εφ’ όσον είναι ανοιχτό, να πάμε δύο φορές σε βάθος», είπε χαρακτηριστικά.
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις συμβολαιογραφικές πράξεις, με βάση τα οποία οι πλειστηριασμοί και…
Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται πως είναι η διατήρηση της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα, με τα funds να… οδηγούν…
Έπεσε στα χέρια της μια φωτογραφία. Ήταν ο ιερέας παππούς της με τις ανιψιές της.…
Στη διάθεση των δημοτών τέθηκε το πρώτο Ιατρείο Μνήμης από τον Δήμο Αθηναίων, σε συνεργασία με…
Της Ρούλας Μουτσέλου «Δε φανταζόμουνα έτσι τη θλίψη και το θάνατο... Τη νύχτα πάνω στην…
Ανάρτηση για την έναρξη των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης έκανε ο Κυριάκος…
This website uses cookies.