ΤΟΠΙΚΑ

Όσα είπε ο Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη από τα Χανιά για τον υπερτουρισμό και το νερό στην Κρήτη, ΒΟΑΚ, ακρίβεια, ενοίκια, υγεία και πόθεν έσχες Κασσελάκη

Διακαναλική συνέντευξη παραχώρησε, την Κυριακή (02/06) από τα Χανιά, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει των ευρωεκλογών 2024 της 9ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και, ακολούθως, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., στις 18:30, θα μιλήσει σε πολίτες στην πόλη των Χανίων.

Αναφέρθηκε στην ακρίβεια, στα ενοίκια και φυσικά στην αντιπολίτευση και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Τι είπε για τον ΒΟΑΚ, την Υγεία, τις μεταναστευτικές ροές και την επιστολική ψήφο στις Εθνικές Εκλογές.

Σχετικά με την άνοδο της ακροδεξιάς είπε: «Οι λόγοι που συντηρούν την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη εκλείπουν στη χώρα μας, Το μεταναστευτικό το έχει ελέγξει η χώρα μας. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με όσους εργαλειοποιούν την θρησκεία και εκφράζουν τον ψευτοπατριωτισμό».

Στη συνέχεια είπε ότι η Ελλάδα προσαρμόστηκε τελικά στις ευρωπαϊκές θέσεις, ενώ τόνισε ότι «Θέλουμε η Νέα δημοκρατία να είναι πολύ ισχυρή στις επόμενες ευρωεκλογές».

Παράλληλα τόνισε ότι «είμαστε απόλυτα συνεπείς με το προεκλογικό μας πρόγραμμα».

«Υπάρχει απόλυτη συνέπεια μεταξύ των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και αυτών που εφαρμόζονται. Στις μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνονται οι αλλαγές στον δικαστικό χάρτη, παρεμβάσεις στη φορολογική μας πολιτική, η ενιαία ψηφιακή λίστα χειρουργείων κ.λ.π.

Έχουμε ακόμα τρία χρόνια μπροστά μας για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας στο σύνολό του. Οι επενδύσεις από το εξωτερικό συνεχίζουν να αυξάνονται. Χρειάζονται παρεμβάσεις με αλλαγές προσώπων που γίνονται όταν υπάρχει ανάγκη. Αντιμετωπίσαμε με αποτελεσματικότητα την αθλητική βία».

Η ανεργία θα πέσει κάτω από το 10% νωρίτερα από το 2025

Για το θέμα της ανεργίας είπε: «Η ανεργία έπεσε από το 17% στο 10% και ταυτόχρονα οι μισθοί αυξάνονται. Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν περισσότερα για να έχουν εργαζόμενους. Επενδυθείς γίνονται και από το εξωτερικό».

Στο μεταξύ τόνισε ότι «Η δυνατότητα που έχουμε δώσει στους συνταξιούχους να εργάζονται, πρόγραμμα κατάρτισης, συμμετοχή αναπήρων στην αγορά εργασίας, όλα αυτά δίνουν την δυνατότητα στους εργοδότες να βρουν εργαζόμενους».

Ενώ για την κριτική της αντιπολίτευσης είπε: «Δεν φοράνε όλοι της φανέλα της Εθνικής Ελλάδος».

Για το θέμα της ακρίβειας είπε ότι «Δεν αντέχει ο προϋπολογισμός μείωση του ΦΠΑ» και πως «Να μην σηκώσει κεφάλι ο λαϊκισμός των λεφτόδεντρων, τον πληρώσαμε ακριβά»

Παράλληλα τόνισε: «Θέλουμε να θέσουμε την πρόεδρο της Επιτροπής προ των ευθυνών της ενόψει της νέας της θητείας. Πιστεύουμε ότι η Κομισιόν θα σκύψει πάνω σε αυτό το πρόβλημα. Είχα την εντύπωση ότι η Αριστερά ήταν κατά των μονοπωλίων. Είμαι σίγουρος ότι η Ευρώπη θα επιβάλλει περιορισμους στις πολυεθνικές».

Για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

«Θέλουμε ισχυρή εντολή για να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχουμε εκλεγεί. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει μάθει από τα λάθη της. Οι ευρωεκλογές έχουν και μια σημαντική εθνική διάσταση. Θέλω το βράδυ των ευρωκλογών να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι η ΝΔ είναι η ισχυρή κυβερνητική δύναμη».

«Πότε θα καταθέσει το Πόθεν Έσχες του ο Στέφανος Κασσελάκης»

Σε ερώτηση για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο ίδιος είπε: «Θα ήθελα να του θέσω ένα ερώτημα: γιατί δεν έχει καταθέσει ακόμα το πόθεν έσχες του; Το τι κάνει στην ιδιωτική του ζωή δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει τους πολίτες. Όμως, το πώς ένας αρχηγός έχει δημιουργήσει την περιουσία του, σίγουρα ενδιαφέρει τους πολίτες.

Μία παρατήρηση: από τον κύριο Κασσελάκη δεν έχω ακούσει κουβέντα για την Ευρώπη και τις σημαντικές προκλήσεις της ημέρας. Χρειαζόμαστε ένα δεύτερο ταμείο ανάκαμψης; Και αν ναι, πώς θα το πετύχουμε; Ο κύριος Κασσελάκης δεν μιλάει πολύ για την Ευρώπη».

Για την τραγωδία των Τεμπών και τη συγκάλυψη

«Έχω μιλήσει πολλές φορές για την εθνική τραγωδία. Οι κατηγορίες για συγκάλυψη είναι πολύ άδικες. Πρέπει να αναλογιστείτε ότι η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη και υπάρχουν 34 κατηγορούμενοι. Σας φαίνεται αυτό σαν συγκάλυψη; Η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφανθεί για τις ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων. Αποκρούω για ακόμα μια φορά όλες τις κατηγορίες περί συγκάλυψης.

Είπα ότι μετά από την εθνική τραγωδία, η κυβέρνηση έχει μια μεγάλη ευθύνη και μια υποχρέωση. Η πρώτη ευθύνη της είναι να διευκολύνει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Η δεύτερη υποχρέωση είναι να εξασφαλίσει ότι μια τέτοια τραγωδία δεν θα ξανασυμβεί. Έχουμε δαπανήσει πόρους για την τηλεδιοίκηση, ώστε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να μπορούν να εμπιστεύονται ξανά το μέσο».

Για την Βόρεια Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Αναμένω από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας να αναγνωρίσει δημόσια, με τρόπο σαφή, ότι σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχετε δίκιο. Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί κάτι διαφορετικό. Βεβαίως και θα θέσω το ζήτημα στη διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ και θα ενθαρρύνω την ηγεσία των Σκοπίων να το κάνουν. Πρέπει να αντιληφθούν ότι οι εκλογές πέρασαν. Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα υπάρξει η αυτονόητη συμφωνία.

Θα απαιτήσουμε απόλυτη συμμόρφωση σε αυτό το ζήτημα. Η Ευρώπη λέει το ίδιο πράγμα, οι ΗΠΑ λένε το ίδιο πράγμα, μόνο τα Σκόπια λένε το αντίθετο. Εφόσον το πράξουν αυτό, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη που θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια.»

Για τις γυναικοκτονίες

«Η τραγωδία των Αγίων Αναργύρων ήταν γροθιά στο στομάχι. Εμείς ήμασταν οι πρώτοι που αναγνωρίσαμε ότι αυτό το πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις και χρειάζεται ολιστική αντιμετώπιση. Πρέπει η γυναίκα να εμπιστευτεί το κράτος, αλλά να της δοθούν και επιλογές να φύγει από αυτό το περιβάλλον.

Είμαστε σε μια προσπάθεια αναμόρφωσης της αστυνομίας. Απαιτείται μεγάλη εξοικείωση από την αστυνομία για να μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Οι γραμμές υποστήριξης, όπως το 15900, το κουμπί πανικού, είναι σημαντικά βήματα που έχουμε κάνει, αλλά πρέπει να κάνουμε ακόμα περισσότερα.

Πρέπει να δώσουμε δυνατότητα και ασφάλεια στις γυναίκες να μιλήσουν, να κάνουν κάτι για τις ίδιες και τα παιδιά τους. Το κράτος θα είναι αρωγός και θα προσπαθούμε διαρκώς. Οι γυναίκες τώρα μιλάνε και τώρα καταγγέλλουν και έχουν το θάρρος να καλέσουν την αστυνομία. Θα ζητήσω την υποστήριξη των ΜΜΕ σε αυτό το θέμα».

Για τη υγεία και το ΕΣΥ

«Επανέρχομαι στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Η ριζική αναμόρφωση του ΕΣΥ είναι πρώτη κυβερνητικό προτεραιότητα με ορίζοντα 4ετίας. Το ΕΣΥ στάθηκε όρθιο στην πανδημία με στήριξη από την κυβέρνηση.

Το ΕΣΥ χρειάζεται βοήθεια και στήριξη και ως προς το ανθρώπινο δυναμικό, όχι με τους ρυθμούς και την ταχύτητα που θα θέλαμε και αυτό αφορά και το ΑΣΕΠ. Εξακολουθούμε να έχουμε ελλείψεις σε κάποιες ειδικότητες, αυτό είναι ένα δομικό πρόβλημα.

Επενδύουμε πολύ και στον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων με έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η ψηφιακή διάσταση της υγείας, ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, έργα που χρηματοδοτούνται από το ταμείο ανάκαμψης. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση μας δίνει δυνατότητες να εξοικονομήσουμε πόρους.

Θέλουμε ένα ΕΣΥ ανθρωποκεντρικό που θα βάζει την υγεία των πολιτών σε απόλυτη προτεραιότητα».

Για το θέμα της στέγασης και τα ενοίκια

«Δύσκολο να ζεις στο ενοίκιο. Η οικονομική ανάπτυξη και η άνοδος των ενοικίων και της αγοράς ακινήτων, είναι πρόβλημα για τον αγοραστή. Εχουμε πρόθεση να ανοίξουμε νέο πρόγραμμα «Το σπίτι μου» ύψους 2 δις που πρέπει να ολοκληρώσουμε μια διαπραγμάτευση με ΕΕ και να διευρύνουμε τους ωφελούμενους όπως ζευγάρια 40-50 ετών που είχαν αποκλειστεί από το προηγούμενο πρόγραμμα. Δεν μπορώ να εξαγγείλω κάτι οριστικό. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα το πετύχουμε, με περισσότερους ωφελούμενους».

Για το bullying και τα σχολεία

«Το bullying είναι ένα πρόβλημα παντού και έχει πολύπλοκες αιτίες, συμπεριλαμβανομένων των social media. Αναζητήσαμε επιστημονική υποστήριξη και δημιουργήσαμε ένα σύστημα αντιμετώπισης. Δεν είναι μόνο η καταγγελία, αλλά και το τι θα κάνεις μετά την καταγγελία.

Πώς θα αντιμετωπίσεις το θύμα και πώς θα αντιμετωπίσεις το θύτη; Ποιος θα είναι ο ασφαλής σύνδεσμος στο σχολείο με τον οποίο το παιδί θα μιλήσει; Έχουμε μια στρατηγική. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Στα σχολεία γίνεται παρέμβαση για να δώσουμε μεγαλύτερη αυτονομία στις σχολικές μονάδες.

Τα σετ ρομποτικής που έχουμε στείλει, οι διαδραστικοί πίνακες, το ψηφιακό σχολείο και το ψηφιακό φροντιστήριο που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη είναι βοήθεια για τα παιδιά σε απομονωμένες περιοχές και χωριά. Υπηρετούμε αυτή τη στρατηγική.»

Για την επιστολική ψήφο

«Αμέσως μετά τις εκλογές, θα ανοίξουμε τη συζήτηση για την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές. Υπάρχει επίσης το πιο προφανές θέμα της ψήφου για τους πολίτες εκτός επικράτειας. Το Σύνταγμα ορίζει ότι χρειαζόμαστε 200 ψήφους. Δεν ξέρω αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα μας εκπλήξουν τόσο δυσάρεστα, αλλά πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στους συμπολίτες μας εκτός Ελλάδος για την καθυστέρηση.

Είμαστε, όμως, ανοιχτοί να διερευνήσουμε τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου, εφόσον αυτό είναι συνταγματικά και τεχνικά εφαρμόσιμο και για τους εντός Ελλάδος. Δεδομένο είναι όμως ότι για τους εκτός επικράτειας, η ψήφος πρέπει να θεσμοθετηθεί άμεσα και θα φέρουμε τη σχετική πρόταση νόμου στο κοινοβούλιο τους επόμενους μήνες, μετά τις ευρωεκλογές.»

Για τον υπερτουρισμό και το νερό

«Καταρχάς, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε έναν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. Πρόσφατα, στο Ηράκλειο, αναφέραμε ότι οι πτήσεις από το εξωτερικό είναι αυξημένες κατά 10%. Το λέω αυτό γιατί άκουσα ότι κάποιος έφυγε από μια συνέντευξη επειδή ένας δημοσιογράφος επισήμανε το αυτονόητο: ο τουρισμός πάει καλύτερα φέτος από πέρυσι. Αυτό επιβεβαιώνεται όχι μόνο στα Χανιά, αλλά και από τους ποιοτικούς και ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς μας.

Έχουμε μια δέσμευση από τον ανάδοχο ότι ο δρόμος (ΒΟΑΚ) θα παραδοθεί και θα τεθεί σε λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του 2027. Πρέπει να χειριστούμε γρήγορα και την αξιοποίηση της έκθεσης για να μην έχουμε ευτράπελα, όπως με το Ελληνικό, που χρειάστηκαν 20 χρόνια για να ξεκινήσει το έργο. Ευτυχώς, αυτό προχωράει με σιγουριά και ο δρόμος θα ολοκληρωθεί, αποτελώντας το τελευταίο κομμάτι του υπερσύγχρονου δικτύου αυτοκινητοδρόμων στη χώρα μας, επεκτείνοντας την ασφάλεια και στην Κρήτη.

Η διαχείριση των υδάτων είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε τις επόμενες δεκαετίες. Η κρίση είναι εδώ και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη χρήση του νερού. Χρειαζόμαστε μια μελέτη διαχείρισης σε επίπεδο περιφέρειας. Αυτό δεν αφορά μόνο την Κρήτη, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Πρέπει να εξοικονομούμε και να μην σπαταλάμε νερό. Μέσα από ένα συνολικό πλαίσιο, βλέπουμε την Κρήτη ως ένα μεγάλο αυτοτελές νησί, και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε.

Θέλουμε ποιοτικότερο τουρισμό. Θέλουμε οι επισκέπτες να έρχονται και να ξοδεύουν περισσότερα, αυξάνοντας τους μισθούς. Τα ξενοδοχεία που προσελκύουν επισκέπτες υψηλού εισοδήματος θα χρειαστεί να πληρώσουν περισσότερο και να εκπαιδεύσουν τους εργαζομένους τους. Παράλληλα, πρέπει να προσέξουμε τις περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση, όπως η Ακρόπολη, όπου έχουμε θέσει περιορισμούς για έως 20.000 επισκέπτες την ημέρα.

Είναι σημαντικό να κατανείμουμε τους τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η Κρήτη μπορεί να έχει τουριστική σεζόν 12 μήνες το χρόνο. Βλέπουμε ήδη περισσότερους επισκέπτες στα Χανιά τον Νοέμβριο ή στο Λασίθι τον Μάρτιο. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των επαγγελματιών για να επιτύχουμε την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Τέλος, η πειθαρχία στη δόμηση και τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στην οργάνωση του χώρου από τη σύσταση του ελληνικού κράτους».

Για τα Ελληνοτουρκικά

«Αν είχαμε εξέλιξη στο ζήτημα οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας θα το είχατε μάθει. Είναι εκκρεμότητα 50 χρόνων δεν είναι απλό. Καταγράφω σημαντική βελτίωση στην ατμόσφαιρα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Τα δικαιώματα έχουν καθοριστεί μέσα από διεθνείς συνθήκες, και αυτό είναι κάτι που έχουμε επικοινωνήσει στην Τουρκία με κάθε τρόπο. Όμως, ας κρατήσουμε αυτή την σημαντική βελτίωση, η οποία από μόνη της μας επιτρέπει να διαφωνούμε χωρίς εντάσεις.

Όπως έχω πει πολλές φορές, βρεθήκαμε σε δύσκολες καταστάσεις, ειδικά το καλοκαίρι του 2020, όταν τα πράγματα είχαν δυσκολέψει. Ο κόσμος το 2024 δεν είναι ο ίδιος με το 2020. Η Ευρώπη επίσης έχει αλλάξει, και πρέπει να αναλογιστούμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα σήμερα.

Η Ευρώπη πολιτικά δοκιμάζεται και πρέπει να βρει τα πατήματά της, να στηρίξει την ανταγωνιστικότητά της απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. Πρέπει να επενδύσει στην ευρωπαϊκή άμυνα, καθώς κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τις πολιτείες. Έχω προτείνει εργαλεία που θα έρθουν στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων, όπως και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σκεφτείτε αν η Ευρώπη κατάφερνε να χρηματοδοτήσει ευρωπαϊκά μια αντιπυραυλική ασπίδα. Πρέπει να αναλογιστούμε την επόμενη μέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ποια είναι η πολιτική δύναμη και ποια είναι η κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι στέκεται με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία στην Ευρώπη και διεκδικεί σημαντικές ευρωπαϊκές πολιτικές;».

Για τον ΒΟΑΚ και σύνδεση Χανιά – Ηράκλειο

Σχετικά με το πότε θα υπογραφεί η σύμβαση, ο ίδιος είπε: «Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε νεότερα, και έχετε δίκιο να λέτε ότι αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη. Έχουμε ένα κομμάτι που είναι δημόσιο έργο και προχωράει πιο γρήγορα απ’ όλα. Αυτό το κομμάτι είναι κοντά στη Χερσόνησο και θα προχωρήσει στα επόμενα στάδια.

Για το μεγάλο έργο της Χερσονήσου, έχουμε πια προτιμητέο πλειοδότη και πιστεύω ότι θα υπογραφεί πολύ σύντομα. Δεν πρέπει να υποτιμούμε τη μεγάλη δυσκολία και το απόλυτο κενό που κληρονομήσαμε στον ΒΟΑΚ. Όπως έχω πει πολλές φορές, είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα και ίσως το έργο με το οποίο ασχολούμαι περισσότερο προσωπικά, καθώς είναι η τελευταία μεγάλη εκκρεμότητα που έχουμε στο οδικό δίκτυο.

Επισκέφτηκα πρόσφατα το έργο και ελπίζω να ολοκληρωθεί εντός του 2025. Αν δεν μπορέσει να παραδοθεί εντός των επόμενων 18 μηνών, θα πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Όταν μιλάμε για τον ΒΟΑΚ, μιλάμε και για την επέκταση προς την ανατολική Κρήτη και την τελική σύνδεση με το Λασίθι. Το νησί δεν μπορεί να προχωρήσει με τον υφιστάμενο δρόμο, και οι συνδέσεις με τα Χανιά και το Ηράκλειο είναι μία αναπτυξιακή παρακαταθήκη αλλά και μία παρακαταθήκη οδικής ασφάλειας.

Να τονίσω ότι όσο έχουμε τον υφιστάμενο δρόμο, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ο ΒΟΑΚ δεν θα γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη και για όσα χρόνια θα έχουμε το υφιστάμενο δίκτυο, πρέπει να εξασφαλίσουμε χαμηλότερες ταχύτητες και να κινούμαστε με την απαραίτητη ασφάλεια».

Δείτε τη διακαναλική συνέντευξη

ieidiseis.gr

φωτογραφίες: Γιάννης Αγγελάκης

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο συλληφθείς ως επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ,…

52 mins ago

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, συγκέντρωσε εκατοντάδες…

1 hour ago

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ανάρτησε στον ιστότοπό του τις…

1 hour ago

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση απάτης που είχε ως…

1 hour ago

Η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια σε «Εκπαιδευτικούς Ομίλους», «Μέντορες» και «Ενδοσχολικούς Συντονιστές» στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την επιβολή «Εκπαιδευτικών Ομίλων», «Μέντορων» και «Ενδοσχολικών Συντονιστών» στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας…

3 hours ago

Τεμπονέρας: “Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”

“Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης…

3 hours ago

This website uses cookies.