ΤΟΠΙΚΑ

Όχι, ουδείς “κλειδοκράτορας” μπορεί να περιορίζει την πρόσβαση στους Αγίους Αποστόλους, ούτε να χαράζει σταυρούς στα δέντρα

Αντιδράσεις προκάλεσε από αρκετούς αναγνώστες της εφημερίδας σχόλιό μας σχετικά με την απόφαση να απαγορεύσουν την είσοδο σε οχήματα στην περιοχή όπου βρίσκεται το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων

Κοινή συνισταμένη των σχολίων τους η αντίθεσή τους στο να έχουν πρόσβαση τα αυτοκίνητα στο δασάκι όπου βρίσκεται και το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Έτσι, καταλήγουν να υποστηρίζουν την απόφαση αυτού που απαγορεύει με λουκέτο την πρόσβαση στην περιοχή, αφήνωντας μόνο ένα σημείο για πρόσβαση των πεζών.

Επανερχόμαστε λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Ουδείς, αν δεν είναι επίσημος φορέας του δημοσίου, δεν έχει δικαιωμα να απαγορεύει την πρόσβαση σε ένα χώρο που είναι δημόσιος. Ο δρόμος που οδηγεί στον εκκλησάκι δεν ανήκει σε κάποιον ιδιώτη, ούτε στην εκκλησία, ανήκει σε όλους. Η απόφαση για απαγόρευση στην πρόσβαση λοιπόν, ακόμη και αν λαμβάνεται με “καλό σκοπό” δε μπορεί να λαμβάνεται αυθαίρετα από κανένα.

Για να πάμε και στην ουσία.

Είναι πολύ διαφορετικό κάποια αρχή να απαγορεύει την πρόσβαση στο παρκάκι τη νύχτα, έστω για την προστασία της εκκλησίας από ληστές ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο όπως για να μη μετατρέπεται σε πάρκινγκ αυτοκινήτων και είναι πολύ διαφορετικό αυτό που συμβαίνει τώρα όπου το πιο αμάξι θα περνά αποφασίζεται από τον κλειδοκράτορα της περιοχής.

Γιατί η πρόσβαση δεν απαγορεύεται, περνούν όποια αυτοκίνητα θέλει ο κλειδοκράτορας.

Έχει άραγε κάποια άδεια; Είναι ιδιοκτησία του η περιοχή; Τι είναι ο χώρος; Αμπελοχώραφο του παππού του;

Αλλά πέραν τούτου, εφόσον κλείνει την πρόσβαση στα αυτοκίνητα, υπάρχει πρόβλεψη ώστε να περνάνε άτομα με αναπηρία;

Θα μπορούσε να υπάρχει μια κατανόηση σχετικά με την απόφαση για την περίοδο του καλοκαιριού όπου τα αυτοκίνητα είναι πολλά. Όμως η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει καμία βάση μέσα στο χειμώνα, όταν δεν κυκλοφορούν παρά ελάχιστα οχήματα στην περιοχή.

Υπάρχουν και άνθρωποι που μπορεί να θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή και οι καιρικές συνθήκες να μην το επιτρέπουν. Δε θα πρέπει να επισκεφθούν καθόλου την περιοχή; Ποιος το αποφασίζει; Λήφθηκε κάποια συλλογική απόφαση; Πήρε κάποια τετοια απόφαση ο Δήμος ή κάποια αρχή;

Για να μείνει ελεύθερη η πρόσβαση στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων έγιναν πολύχρονοι αγώνες που στήριξαν χιλιάδες πολίτες. Ουδείς λοιπόν έχει το δικαίωμα από μόνος του να αποφασίζει κατά το δοκούν ποιος και γιατί έχει πρόσβαση.

Να σημειώσουμε ότι στην ίδια περιοχή έχουν εμφανιστεί και φαινόμενα που παραπέμπουν σε… άλλες εποχές αφού στη φλούδα των ευκάλυπτων έχουν χαραχθεί με αιχμηρό αντικείμενο το σήμα του σταυρού.

"google ad"

Χρειάζονται τα δέντρα σταμπάρισμα; Χρειάζονται τη βούλα της θεϊκής παρουσίας;

Μνησθητί μου κύριε…

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές στην Κίσσαμο, μετά από κατολίσθηση που…

1 hour ago

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το βράδυ σε επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,…

1 hour ago

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει τέλος και δεν άφηνε σε ησυχία…

2 hours ago

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι στην Μ. Βρετανία, ωστόσο αποφάσισαν τον…

2 hours ago

Στέγη Κακοποιημένων Γυναικών στα Χανιά – Ένα μεγάλο σπίτι μακριά από τη βία

Η ιστορία ξεκινάει το 2014… όταν εκείνη την εποχή, αν και ακομη σύμφωνα με τους…

2 hours ago

Εκατοντάδες στην παραδοσιακή εμποροπανήγυρι στις Βρύσες την Κυριακή των Βαΐων | Φωτός

Έχουμε πλέον εισέλθει στην τελευταία εβδομάδα πριν το Πάσχα και στις Βρύσες, όπως έχει καθιερωθεί,…

2 hours ago

This website uses cookies.