Ανοιχτή Συνέλευση σήμερα Τρίτη, 8 μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων | Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Αρκάδι, κατά της ‘’εξουδετέρωσης’’ των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, οπου συμμετείχαν περισσότεροι από 5.000 συμπολίτες μας από όλη την Κρήτη καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας, Δήμων, Εκκλησίας, Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Επιμελητηρίων, επιστημονικών συλλόγων, Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών φορέων, πολιτικών δυνάμεων-κομμάτων, συλλογικοτήτων, και κινημάτων, αποτελεί μια μαζική απάντηση σε όλους αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις ερήμην της τοπικής κοινωνίας και μάλιστα όταν πρόκειται για αποφάσεις τέτοιας σοβαρότητας που ελλοχεύουν τεράστιους κινδύνους για το ευαίσθητο θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου. Παράλληλα δηλώνει την ευαισθησία του λαού της Μεγαλονήσου μας, αλλά και την ευθύνη – χρέος όλων μας να αφυπνίζουμε συνειδήσεις.
Οι κίνδυνοι της ανυπολόγιστης καταστροφής, ανθρώπινου και φυσικού περιβάλλοντος από το σχεδιαζόμενο εγχείρημα, μας κατευθύνουν, ώστε να κάνουμε την δική μας σύγκρουση. Αυτή είναι και η δική μας ευθύνη, μια πράξη συνεκτική, με νόημα, ηθική και επείγουσα.
Απαιτούμε
- η Μεσόγειος να μην είναι ο σκουπιδότοπος αποβλήτων, χημικών ή πυρηνικών.
- από την Ελληνική Κυβέρνηση, προεδρεύουσα της Ε.Ε. να πάρει επιτέλους θέση στον δημόσιο διάλογο. Δεν ζητούμε ούτε αντισταθμιστικά οφέλη ούτε να κατευνάσει τους φόβους μας.
- να εγκαταλείψει το δόγμα της πυγμής και του φόβου, τη σιωπή, τον δεσποτισμό, απέναντι στους πολίτες και να εγκαταλείψει μαζί με εκείνους, στις αποφάσεις των οποίων συναίνεσε, τα καταστροφικά σχέδια σε βάρος μας.
- Από τα όργανα της Ε.Ε. του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ, να αλλάξουν τις πολεμοχαρείς πολιτικές τους, κατευθύνοντας τες προς την ανθρώπινη εξέλιξη.
Καλούμε ως προσωρινή συντονιστική επιτροπή Χανίων, σημερα Τρίτη 1/4/14 και ωρα 8.00μμ. σε ανοιχτή συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Χανίων ( πίσω αίθουσα ), , όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην συγκέντρωση στο Αρκάδι, καθώς και άλλους που δεν δήλωσαν ακόμα συμμετοχή , να εργαστούμε ο καθένας στο πεδίο του, και στη συνέχεια να συμμετέχουμε σε κοινές δράσεις, σε συμμαχίες, ώστε τελικά να παράγουμε ένα μεγάλο κίνημα το οποίο θα καταστήσει την Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης και πολιτισμού.