Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

«Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου κλείνουμε τα μαγαζιά!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΕΒΕ, διαμαρτυρόμενη για τις προσπάθειες κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε μια εποχή που το εισόδημα του εργαζόμενου λαού έχει κυριολεκτικά καταβαραθρωθεί με αλλεπάλληλες μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, με ανελέητη φοροεπιδρομή και χαράτσια κάθε είδους, το επιχείρημα ότι οι επιπλέον Κυριακές θα σώσουν τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους είναι κάλπικο. Τα στοιχεία από τις Κυριακές που είναι ανοικτά τα μαγαζιά δείχνουν πεντακάθαρα ότι ο μεγάλος ωφελημένος από αυτές είναι τα μεγάλα καταστήματα και οι εμπορικές αλυσίδες

Αντίθετα, η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα οδηγήσει σε νέα αύξηση των λειτουργικών εξόδων των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων που είναι ήδη πνιγμένοι στα χρέη, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο και θα επιταχύνει την μεταφορά του τζίρου από τα μικρομάγαζα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους του εμπορίου, επιταχύνοντας και τον αφανισμό μας, τη βιολογική και οικονομική εξαθλίωση μας.

Η στάση του εμπορικού συλλόγου Χανίων αλλά και της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Κρήτης, δίνουν το απαραίτητο άλλοθι στην Αντιπεριφέρεια να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που θα ευνοήσουν τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και τις εμπορικές αλυσίδες να συγκεντρώσουν στα χέρια τους του τζίρο.

Άμεση είναι η ανάγκη, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί επαγγελματίες, σε κοινή συμμαχία με τους εργαζόμενους στο εμπόριο, να συγκρουστούν με την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Να ενισχύσουν την ΠΑΣΕΒΕ, αλλάζοντας τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, για να δοθεί άμεση και αγωνιστική απάντηση στις μεθοδεύσεις που επιθυμούν να τους οδηγήσουν πιο γρήγορα στο κλείσιμο.

  • Δεν πέφτουμε στην παγίδα που μας έχουν στήσει τα μεγαλομάγαζα και οι πολυεθνικές!
  • Κλείνουμε τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις μας την Κυριακή 28 του Δεκεμβρίου!

 

  • Διεκδικούμε την νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας!
"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

2 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

3 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

3 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

3 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

3 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

3 hours ago

This website uses cookies.