Categories: ΕΛΛΑΔΑ

“Δεν φταίνε οι Έλληνες πολίτες για την κρίση» λένε οι Ευρωπαίοι

Το ενδεχόμενο της φτώχειας που προέρχεται από την μείωση των μισθών και την αύξηση των τιμών είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για τους σύγχρονους Ευρωπαίους.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Open Society Foundations, στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Η φτώχεια απασχολεί το 69,6% των 5.103 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα, ενώ ακολουθεί η ανεργία με 50,6%.

Στη Γερμανία, η ανησυχία των πολιτών για την αυξημένη διαφωνία ή ένταση μεταξύ των διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών είναι υψηλή (35%) ενώ στην Ιταλία υπάρχει πολύ ανησυχία και για τις επιπτώσεις της κρίσης στους νέους, που έχουν μπροστά τους πολύ λιγότερες δυνατότητες.

Ένα συντριπτικό 93% των Ευρωπαίων που ρωτήθηκαν πιστεύουν ότι οι πολιτικοί έχουν χάσει επαφή με τον πόνο των απλών ανθρώπων στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης ενώ ιδιαίτερα όσον αφορά την Ελλάδα 3 στους 4 ερωτηθέντες συμφωνούν ότι οι απλοί άνθρωποι στη χώρα μας υποφέρουν άδικα τις συνέπειες μιας κρίσης που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι.

Πιο μεγάλο (81,5%) είναι το ποσοστό αυτό στους Ισπανούς και πιο μικρό (66,8%) στους Γάλλους.

Τα δύο τρίτα (67%) των Ευρωπαίων που ρωτήθηκαν δήλωσαν πως οι χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη και να εργαστούν από κοινού προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες σημερινές οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις.

Αντίθετα, μόνο το ένα τρίτο (33%) των Ευρωπαίων πιστεύει ότι οι χώρες τους πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην εθνική ιδιοτέλεια. Παρά τις διαφορετικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές χώρες, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει η αλληλεγγύη και η συνεργασία είναι ο καλύτερος τρόπος για την έξοδο από την κρίση.

«Καθώς η αλληλεξάρτησή μας γίνεται όλο και πιο σαφής, ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι συνειδητοποιούν ότι θα βγούμε από αυτή την κρίση μαζί και όχι χώρια», σχολιάζει ο Τζόρντι Βακέρ, Διευθυντής του Open Society Initiative για την Ευρώπη, που έχει φτιάξει ο Τζορτζ Σόρος. «Ωστόσο, αυτή η αλληλεγγύη βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο μόνιμης υπονόμευσης. Η έρευνα δείχνει ότι το 85% των Ευρωπαίων που ρωτήθηκαν αισθάνεται ότι η ευρωπαϊκή ενότητα και η αλληλεγγύη έχει υποστεί σοβαρή ή μόνιμη βλάβη από την οικονομική κρίση».

πηγή: tanea.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Θα σώσουμε τώρα την οικονομία της Γερμανίας!

Της Βάννας Σφακιανάκη Ως κεραυνός εν αιθρία και σαν να είναι κάτι τόσο φυσιολογικό και…

5 hours ago

Χανιά: Συνελήφθη με 1,6 κιλά κάνναβη

Σε μια επιχείρηση κατά των ναρκωτικών, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων συνέλαβαν σήμερα έναν…

6 hours ago

Συνελήφθη σπείρα διαρρηκτών στο Ηράκλειο – Λεία άνω των 115.000 ευρώ

Σε ένα σημαντικό πλήγμα για την εγκληματικότητα στην περιοχή, η Αστυνομία Ηρακλείου εξάρθρωσε μια σπείρα…

6 hours ago

Η Ένωση Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης στηρίζει τον εφημέριο του Αλικιανού

Η Ένωση Συνδέσμων Κληρικών Εκκλησίας Κρήτης εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο εκφράζει την ηθική στήριξη…

6 hours ago

Η Β. Κορέα στέλνει στη Ρωσία τα πιο ισχυρά κανόνια στον κόσμο

Δεκάδες αυτοκινούμενα, πανίσχυρα πυροβόλα “M1989 Koksan”  έχει στείλει ήδη η Βόρεια Κορέα στη Ρωσία, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν…

8 hours ago

Κρίση αξιοπρεπούς διαβίωσης: Το 70% με μεικτό εισόδημα κάτω των 1.200 ευρώ, το 54% κάτω των 1.000 ευρώ

Βελτιωμένη εικόνα στα κατώτερα μισθολογικά κλιμάκια που κινούνται στα επίπεδα του κατώτατου μισθού, αλλά και…

9 hours ago

This website uses cookies.