Categories: ΚΟΣΜΟΣ

100 εκατομμύρια ευρώ κέρδισε η Αυστρία εισπράττοντας τόκους από την Ελλάδα

Σε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κέρδος που αποκόμισε μέχρι το τέλος του 2014 η Αυστρία, εισπράττοντας το ποσό αυτό ως τόκους από την Ελλάδα, για τη συμμετοχή της Βιέννης, με διμερές δάνειο, στο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.

Όπως αναφέρεται στα σχετικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών, η ελληνική κυβέρνηση είχε εμβάσει μέχρι τις 31.12.2014 το ποσό των 101,73 εκατομμυρίων ευρώ στην Αυστρία, για την έως τώρα αυστριακή συμμετοχή στα δάνεια προς την Ελλάδα, με 1,56 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών, η Ελλάδα έχει επίσης καταβάλει κανονικά στην Αυστρία, τους τόκους του πρώτου τριμήνου του 2015.

Η Αυστρία έχει διαθέσει με τη μορφή διμερών δανείων το ποσό των 1,56 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, η οποία καταβάλει κανονικά τους τόκους των δανείων αυτών, ενώ από το 2020 θα πρέπει να αρχίσει να επιστρέφει και τα κεφάλαια των δανείων, ενώ στο πλαίσιο του EFSF η Βιέννη έχει αναλάβει εγγυήσεις απέναντι στην Ελλάδα συνολικού ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο αγώνας δρόμου για την κυριαρχία στην αγορά των ανθρωπόμορφων ρομπότ

Η Unitree, μία κινεζική εταιρεία που κατασκευάζει ανθρωποειδή ρομπότ παρουσίασε το νέο της μοντέλο G1…

14 hours ago

Συμβάσεις χιλιάδων ευρώ μεταξύ Δημοσίου και εταιρειών, που ίδρυσαν γαλάζια παιδιά, μισθοδοτούμενα από την Blue Skies και εργαζόμενα σε ΝΔ – Μαξίμου

«Δεν κατέχουμε θέσεις στο Δημόσιο, ούτε εργαζόμαστε σε γραφεία υπουργών και κυρίως, η εταιρεία που…

14 hours ago

Ουκρανία: Έτοιμος για άνευ όρων εκεχειρία ο Ζελένσκι – Ο Τραμπ απειλεί με κυρώσεις τον Πούτιν

Παρότι μία συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία φαινόταν πιο πιθανή από ποτέ – κυρίως,…

14 hours ago

Οι αντιεξουσιαστές προχώρησαν σε επανακατάληψη του κτιρίου του Ευαγγελισμού

Σε νέο επανακατάληψη του κτιρίου του Ευαγγελισμού προχώρησαν αντιεξουσιαστές, λίγα μόλις 24ωρα μετά την κατάληψη…

14 hours ago

Πάπας Φραγκίσκος: Πέρασε στην αιωνιότητα ο «ποιμένας» των φτωχών – Πάνω από 400.000 άνθρωποι στο ύστατο χαίρε

Παγκόσμιοι ηγέτες και πιστοί καθολικοί είπαν σήμερα το ύστατο χαίρε στον «πάπα των φτωχών», σε μια…

14 hours ago

Η φτώχεια και η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζονται με… ελεημοσύνες και φιλοδωρήματα

Του Γιάννη Μυλόπουλου * Αντιμετωπίζεται η φτώχεια και η ακρίβεια που μαστίζουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, με…

18 hours ago