ΘΕΣΕΙΣ

2,5 ευρώ το έμβασμα αν στείλεις 150 ευρώ, 2,5 ευρώ αν στείλεις και 5.000

Είναι μία ωραία μπίζνα να έχεις τράπεζα. Ειδικά στην εποχή μας όπου τα δάνεια δίνονται με το σταγονόμετρο, όπου πάνω από τα κεφάλια των πολιτών κρέμεται η δαμόκλειος σπάθη των πλειστηριασμών και όπου τα κέρδη των πολιτών από το να καταθέτουν τα λεφτά τους στις τράπεζες έχουν εκμηδενιστεί αφού τα επιτόκια είναι μηδενικά, η συμπεριφορά των τραπεζών μερικές φορές μας κάνει να αναρωτιόμαστε, για ποιο λόγο τις χρειαζόμαστε;

Χαρακτηριστικό είναι και αυτό που συμβαίνει με τα εμβάσματα. Αν θέλεις να στείλεις ένα έμβασμα σε μία τράπεζα του εξωτερικού, επειδή κάποιος άνθρωπός σου έχει ανάγκη χρήματα και ζει σε χώρα του εξωτερικού, το κόστος εφόσον κάνεις τη διαδικασία από το ταμείο της τράπεζας είναι 11 ευρώ. Οπωσδήποτε, το ποσό είναι σημαντικό, αλλά το τραγικό της υπόθεσης είναι το εξής, ότι το ίδιο ποσό των 11 ευρώ πληρώνει κάποιος που στέλνει 150 ευρώ και το ίδιο ποσό των 11 ευρώ πληρώνει και κάποιος που στέλνει… 5.000 ευρώ!

Τώρα, αν στείλεις μέχρι και 12.500 ευρώ το ποσό ανεβαίνει κάπως αφού φτάνει τα 18 ευρώ. 18 ευρώ πληρώνεις αν στείλεις και… πάνω από 12.500 ευρώ.

Για να καταλάβουμε λίγο τα ποσά. Τα 11 ευρώ σε σχέση με τα 150 ευρώ είναι ποσοστό 7,33%! Το αντίστοιχο ποσοστό για τα 5.000 ευρώ είναι μόλις 0,22%.

Όσον αφορά τα 18 ευρώ σε σχέση με τα 12.500 ευρώ; Μόλις 0,14%.

Δηλαδή, όσο πιο πλούσιος είσαι, όσο πιο πολλά λεφτά μπορείς να στείλεις, τόσο λιγότερα λεφτά πληρώνεις, ενώ όσο λιγότερα λεφτά έχεις, όσο λιγότερα λεφτά μπορείς να στείλεις, τόσο περισσότερα λεφτά πληρώνεις.

Βεβαίως, πλέον υπάρχει η δυνατότητα και της πληρωμής μέσω e-banking. Εκεί, τα πράγματα είναι καλύτερα αφού η προμήθεια πέφτει στα 2,5 ευρώ. Αλλά 2,5 ευρώ για ποιο λόγο; Για μία διαδικασία την οποία πλέον κάνει μόνος του ο πελάτης δίχως να ασχολείται κάποιος υπάλληλος;

Να σημειώσουμε ότι το αντίστοιχο κόστος από μία υπηρεσία όπως το XOOM της Paypal είναι μόλις 1 ευρώ.  Τι διαφοροποιεί τις ελληνικές τράπεζες και σε μια φτωχοποιημένη χώρα προσφέρουν τόσο ακριβές υπηρεσίες;

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στα Χανιά με αναφορές στη γεωπολιτική ένταση, τις βάσεις της Σούδας, τον ΒΟΑΚ και την εργασιακή εκμετάλλευση | Φωτορεπορτάζ

Το βράδυ του Σαββάτου, 23 Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης…

2 mins ago

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Αναλυτικές οδηγίες για την κάλπη – Τα εκλογικά κέντρα στο νομό Χανίων – 3 ευρώ το αντίτιμο

Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενόψει της αυριανής διαδικασίας εκλογής προέδρου (Κυριακή 24 Νοεμβρίου). Σύμφωνα με ανακοίνωση…

4 hours ago

Μπορέλ: «Οι κυβερνήσεις της ΕΕ δεν μπορούν να επιλέγουν αν θα εφαρμόζουν ή όχι τα εντάλματα σύλληψης του ΔΠΔ»

Σε πολύ δύσκολη θέση είναι οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ που υποστηρίζουν σθεναρά το Ισραήλ, καθώς μετά…

4 hours ago

Χάος στην COP29: Δεκάδες χώρες αποχώρησαν πριν τη συμφωνία – Τι συνέβη

Η 29η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, COP29, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα…

4 hours ago

Θερμοκρασίες ρεκόρ φέτος στις θάλασσες – Επηρεάστηκε και το Νότιο Κρητικό Πέλαγος

Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν το φετινό καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες καθιστώντας το, το πιο ζεστό σε βάθος σαρακονταετίας…

4 hours ago

Ντ. Μπακογιάννη: Αν ο Σαμαράς ψήφιζε το πρώτο Μνημόνιο, θα βγαίναμε πέντε χρόνια νωρίτερα

Η βουλευτής Χανίων αποκαλύπτει, σε συνέντευξή της στα «Νέα» και στον Χρήστο Χωμενίδη, το παρασκήνιο…

5 hours ago

This website uses cookies.