ΕΛΛΑΔΑ

Παραλίγο υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή ο μοναδικός ιατροδικαστής σε αν. Μακεδονία και Θράκη

Υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές με τη Χρυσή Αυγή επρόκειτο να είναι ο μοναδικός ιατροδικαστής ολόκληρης της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πρόκειται για τον Νικόλαο Κιφνίδη, ο οποίος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο υπεύθυνος οργανωτικού Χρυσής Αυγής για τη Ροδόπη Χρήστος Γεωργίου και ο ιατροδικαστής ν. Ροδόπης Νικόλαος Κιφνίδης και δημοσιεύει το xronos.gr, βρισκόταν σε «πολυήμερες επαφές και συζητήσεις» με τη νεοναζιστική οργάνωση με «αμοιβαίο ενδιαφέρον για κάθοδο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές».

Η υπαναχώρηση του ιατροδικαστή, η υποψηφιότητα του οποίου είχε ανακοινωθεί επίσημα πριν λίγα 24ωρα, δεν έγινε λόγω κάποιας ιδεολογικής διαφωνίας με τη νεοναζιστική οργάνωση αλλά επειδή, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύει το xronos.gr, «η αποχή του από την υπηρεσία του, θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς ο κ. Κιφνίδης, είναι ο μοναδικός Ιατροδικαστής για όλη την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης».

«Προτάσσοντας λοιπόν το κοινό καλό του τόπου μας, αποφασίσαμε από κοινού την μη συμμετοχή του σε αυτές τις εκλογές, αλλά πολύ πιθανόν στις επόμενες, που μάλλον θα γίνουν και σύντομα. Ο κ. Κιφνίδης έχει δηλώσει ότι, ήταν είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό της παράταξής μας από οποιοδήποτε πόστο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανοιχτή στήριξη του μοναδικού ιατροδικαστή στην περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο νεοναζιστικό μόρφωμα εγείρει σοβαρά ζητήματα. Αφενός, στην περιοχή κατοικεί ευμεγέθης μουσουλμανική μειονότητα, ενώ είναι γνωστό ότι η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να σπείρει το μίσος κατά των Μουσουλμάνων, προχωρώντας μάλιστα πρόσφατα σε βεβήλωση μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αλεξανδρούπολη.

Αφετέρου, όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του ο Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς, ο εν λόγω ιατροδικαστής είναι ο αρμόδιος να διαπιστώνει, μεταξύ άλλων, εάν υπάρχουν σημάδια βίας σε πρόσφυγες στην περιοχή του Έβρου.

topontiki.gr

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κέρδη-μαμούθ και τζίρος 100 δισ. για 15 εισηγμένες εταιρίες και σούπερ μάρκετ

Τζίρος και κέρδη-μαμούθ αποτυπώνονται στους ισολογισμούς των 17 μεγαλύτερων από πλευράς μεγεθών ελληνικών επιχειρήσεων. Συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών,…

2 mins ago

ΠΑΣΟΚ: Βλέπουν «στοχευμένη και συντονισμένη επίθεση» από την ΝΔ -«Θέλουν αντίπαλο τον Κασσελάκη»

Συντονισμένες επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας κατά του ΠΑΣΟΚ, βλέπουν στην Χαριλάου Τρικούπη. Συνεργάτες του Νίκου…

4 mins ago

Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση Χούθι στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Cyclades με βαλλιστικούς πυραύλους και drone

Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και drone κατά ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου που ταξίδευε στην Ερυθρά Θάλασσα εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούθι. Πιο αναλυτικά οι Χούθι της…

6 mins ago

Προς αδιέξοδο οι προσπάθειες για εκεχειρία στη Γάζα – Οι ΗΠΑ ξανά μονόπλευρα υπέρ του γενοκτονικού Ισραήλ

Με φόντο τους 37,5 εκατομμύρια τόνους ερειπίων που έχει αφήσει πίσω του ο ισραηλινός στρατός…

7 mins ago

Δίκη για το Μάτι: Παραγγελία Αδειλίνη για αυτεπάγγελτη άσκηση έφεσης – Τι ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την έκδοση της απόφασης στη δίκη για το Μάτι που προκάλεσε οργισμένες…

9 mins ago

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια Πολωνού περιπατητή στα Λευκά Όρη – Έπινε χιόνι δύο ημέρες

Ομαλά ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ενός 58χρονου Πολωνού περιπατητή, που…

17 mins ago

This website uses cookies.