12.8 C
Chania
Monday, December 23, 2024

Κουνέλι στιφάδο

Ημερομηνία:

Επειδή, όταν λέμε στιφάδο πρέπει να είναι στιφάδο, όχι κοκκινιστό με κρεμμύδια όπως το συνηθίζουν στις ταβέρνες γράφομε την συνταγή των μαμάδων μας, των γιαγιάδων μας κ.λπ.

Για ένα κουνέλι κομμένο σε κομμάτια βάζομε στο τσικάλι μια φλυτζάνα ελαιόλαδο και μόνο ελαιόλαδο. Αλάτι, πιπέρι, το τσιγαρίζομε καλά. Το σβήνομε απαραιτήτως μ’ ένα κρασοπότηρο μαύρο κρασί. Αφήνομε να το πιει και ρίχνομε όλα τα μυρωδικά μαζί. Μερικά καρφιά γαρύφαλλο, ένα με δύο μασούρια κανέλλα, μερικούς κόκκους πιπέρι ακοπάνιστο, 3-4 φύλλα δάφνης, μία σκορδοκεφαλή ολόκληρη που την αφαιρούμε στο τέλος, ένα κιλό κρεμμύδια μικρά. Στο καθάρισμά τους αφαιρούμε μόνο το έξω ξερό φύλλο γιατί έτσι το κρεμμύδι δεν λιώνει. Αν μας είναι δύσκολο αυτό το καθάρισμα, και βγάλομε παραπάνω φύλλα, ας βάλομε μερικά κρεμμύδια απ’ την αρχή για τη γεύση και ας λιώσουν και τα υπόλοιπα κρεμμύδια τα βάζομε αργότερα να ψηθούν χωρίς να λιώσουν. Ντομάτα μόνο μια ξυσμένη και μία κουταλιά πελτέ. Νερό να μισοσκεπάζει το φαγητό.
Σκεπάζομε καλά, και κουνάμε το φαγητό κατά διαστήματα για να μην πιάσει χωρίς να το ξεσκεπάζομε. Προς το τέλος το ξεσκεπάζομε να δούμε αν έχει δέσει η σάλτσα, αν έχει ψηθεί το κρέας, αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμα. Απλά δεν ξεσκεπάζομε συνέχεια να μην φύγει το άρωμα.

Και όπως έλεγε και ο Αντρέας: «Η σκορδαλιά γίνεται με σκόρδο όχι με πατάτα» και το στιφάδο θέλει πολλά μπαχαρικά.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λογοτεχνία και Μαθηματικά – ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΗΜΑΤΑ

Του Γιάννη Γ. Καλογεράκη Μαθηματικού Στατιστικολόγου  Επιτ. Σχολικού Συμβούλου Μαθηματικών (Την...