ΚΟΣΜΟΣ

3 νεκροί και 10 στο νοσοκομείο από μυστηριώδη ασθένεια στην Τανζανία που μοιάζει με τον Έμπολα

Μια μυστηριώδης ασθένεια που χαρακτηρίζεται από πυρετό, πονοκεφάλους, κόπωση και αιμορραγίες από τη μύτη στοίχισε τρεις ζωές στη νοτιοανατολική Τανζανία και άφησε άλλους 10 άρρωστους, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής ιατρός της χώρας, προσθέτοντας ότι μια ομάδα γιατρών και ειδικών υγείας στάλθηκε για έρευνα. 

Ενώ τα συμπτώματα φαίνεται να μοιάζουν με αιμορραγικούς πυρετούς όπως ο Έμπολα και ο ιός Marburg, όλοι οι ασθενείς βρέθηκαν αρνητικοί και στις δύο ασθένειες, καθώς και στον Covid-19, επιβεβαίωσε ο επικεφαλής ιατρός της Τανζανίας, Aifello Sichalwe. 

Ο αξιωματούχος προέτρεψε τους συμπατριώτες του να παραμείνουν ψύχραιμοι, εξηγώντας ότι μια ομάδα επαγγελματιών που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση ερευνά την υπόθεση.

Από τις 13 αναφερόμενες περιπτώσεις της μυστηριώδους νόσου που διαγνώστηκε στη νοτιοανατολική περιοχή Λίντι, μόνο ένα άτομο έχει αναρρώσει. Τρεις έχουν πεθάνει και οι υπόλοιποι ασθενείς κρατούνται σε απομόνωση, εξήγησε ο Sichalwe.

Η πρόεδρος Samia Suluhu Hassan δήλωσε την Τρίτη ότι η «παράξενη» ασθένεια μπορεί να προκλήθηκε από την «αυξανόμενη αλληλεπίδραση» μεταξύ ανθρώπων και άγριων ζώων, κατηγορώντας την «υποβάθμιση του περιβάλλοντος» για το υποτιθέμενο άλμα μεταξύ των ειδών. Δεν διευκρίνισε εάν ένας συγκεκριμένος τύπος ζώου θα μπορούσε να ήταν υπεύθυνος ούτε παρείχε απόδειξη για τον αόριστο αυτό ισχυρισμό.

Δύο ύποπτα κρούσματα του ιού Marburg αναφέρθηκαν στην Γκάνα την περασμένη εβδομάδα, ενισχύοντας τους φόβους για νέο ξέσπασμα, καθώς η ασθένεια σπάνια εντοπίζεται στη Δυτική Αφρική. Το Marburg, ένας θανατηφόρος αιμορραγικός πυρετός που μεταδίδεται στους ανθρώπους από νυχτερίδες φρούτων και μεταξύ των ανθρώπων μέσω στενής επαφής και σωματικών υγρών, σκοτώνει έως και το 88% αυτών που μολύνει. Ωστόσο, η Γκάνα απέχει σχεδόν 4.000 μίλια (6.400 χλμ.) από την Τανζανία, καθιστώντας εξαιρετικά απίθανο να συνδέονται οι δύο ομάδες ασθενειών.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης, με αφορμή τη 19η Μαϊου, ημέρα…

9 hours ago

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την ερχόμενη Δευτέρα έλαβαν το Σάββατο στη…

9 hours ago

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική παράταξη της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στο ΕΛΜΕΠΑ…

9 hours ago

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Μπροστά στις ευρωεκλογές…

9 hours ago

Σε Χανιά και Ρέθυμνο ο Νίκος Ταχιάος

Το Αμάρι Ρεθύμνου επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Yποδομές, Νίκος Ταχιάος,…

9 hours ago

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου για την 83η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

«Οι ηρωικοί πρόγονοί μας δεν επέτρεψαν στον φόβο να κυριεύσει τις ψυχές τους, ούτε διανοήθηκαν…

9 hours ago

This website uses cookies.