20.8 C
Chania
Saturday, November 23, 2024

47 ώρες τη βδομάδα δουλεύουν οι νέοι στην Ελλάδα – 15% περιμένει ότι θα δουλεύει μέχρι να πεθάνει

Ημερομηνία:

Τις ανησυχίες που προκύπτουν από την οικονομική κρίση, την κατάσταση στα εργασιακά και το γενικότερο κακό κλίμα φαίνεται πως αντικατοπτρίζει η θέση της Ελλάδας σε κατάταξη γραφήματος του Statista για τους «millennials» (18-34 ετών) που θεωρούν ότι θα εργάζονται μέχρι να πεθάνουν.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με αναφορά/ μελέτη του Manpower Group, σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλοί (πάνω από τους μισούς – γύρω στο 60%) από τους νεαρούς ενήλικες αυτού του ηλικιακού γκρουπ θεωρούν ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν και μετά τα 65, ενώ το 12% πιστεύουν ότι θα δουλεύουν μέχρι να πεθάνουν.

Το επίπεδο απαισιοδοξίας πάνω στο συγκεκριμένο αυτό θέμα είναι πιο έντονο στην Ιαπωνία, με το ποσοστό αυτό να φτάνει στο 37%. Ακολουθεί η Κίνα, με 18% και αμέσως επόμενη είναι η Ελλάδα, με 15%. Μετά βρίσκει κανείς τον Καναδά, την Ινδία, τη Σιγκαπούρη, την Ιταλία, τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Μεξικό και (τελευταία) την Ισπανία, όπου το ποσοστό βρίσκεται στο 3%).

PINAKAS

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία και για το πόσο σκληρά δουλεύουν οι millennials σε σχέση με τις άλλες γενιές, καθώς δείχνουν ότι δουλεύουν σκληρότερα και περισσότερο: Το 73% εργάζονται πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα, σχεδόν το 1/4 πάνω από 50. Στην Ινδία φτάνουν τις 52 ώρες, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στις 47 ώρες την εβδομάδα.

huffingtonpost.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ