35.8 C
Chania
Thursday, June 13, 2024

5 μόλις χρόνια φυλάκισης στον Γερμανό που έκανε παιδί στην Κύπρο με παρένθετη μητέρα μόνο για να το κακοποιεί σεξουαλικά – Αυστηροποιείται η νομοθεσία στη Γερμανία

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε η δίκη Γερμανού πολίτη που έκανε παιδί με παρένθετη μητέρα στην Κύπρο με μοναδικό σκοπό να το κακοποιήσει, να ζήσει τις παιδεραστικές του τάσεις.

Η υπόθεση αφορά τον κατά συρροή βιασμό του  4χρονου σήμερα Φιν από τον πατέρα του στην Γερμανία.

Για την ιστορία, ο Dennis S. το 2016 απέκτησε έναν γιο μέσω μιας γυναίκας στην Κύπρο η οποία του τον παρέδωσε έναντι 60.000 ευρώ. Η Γερμανία αποδέχτηκε ότι είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού και του έδωσε την πλήρη επιμέλεια όταν ο Φιν ήταν μόλις λίγων μηνών.

Όταν το παιδί ήταν δυο ετών ξεκίνησε να το κακοποιεί και να βιντεοσκοπεί με το κινητό του κάθε πράξη.

“Δεν ήθελα να συμβεί αυτό, ούτε να πονέσει το παιδί”, είπε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο.

“Το σημαντικότερο για μένα είναι να είναι καλά το παιδί”, είπε.

Η πρώτη καταδίκη είχε έρθει το 2017 όταν η Γερμανική Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψε συνομιλίες και βίντεο του Dennis S. με πορνογραφικό υλικό με παιδιά και τον καταδίκασε σε 10 μήνες με αναστολή χωρίς όμως να του πάρει και την επιμέλεια του ενός μόλις έτους παιδιού.

Στις 9 Οκτωβρίου 2019, η αστυνομία εισέβαλε στο διαμέρισμα του στο Βερολίνο και τον συνέλαβε.

Το παιδί μόλις είδε την γυναίκα αστυνομικό, άπλωσε τα χεράκια του και προσκολήθηκε επάνω της.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξεμπλέκει μετά από τη σύλληψη άλλου Γερμανού παιδεραστή στις Φιλιππίνες. Από τις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν στοιχεία για τον Βερολινέζο.

Οι δυο άντρες συνομιλούσαν στο διαδίκτυο, όπου είχαν συμφωνήσει πως οι φωτογραφίες δεν αντικαταστούν ένα αγόρι και πως θα πλήρωναν μια παρένθετη μητέρα να τους κάνει ένα παιδί.

“Είμαι παιδόφιλος, μου αρέσουν τα αγόρια δυο μέχρι οχτώ χρόνων”, έλεγε ο Βερολινέζος.

Στην Κύπρο βρήκε μια παρένθετη μητέρα και πραγματοποίησε το σατανικό σχέδιο του.

Τον Αύγουστο 2016 έστειλε στον συνομιλητή του φωτογραφία του μωρού.

“Νάτος” του έγραψε! ”

Η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του και ανακάλυψε 6 βίντεο στα οποία βίαζε τον γιο του σε ένα εκ των οποίων προκάλεσε βαρύ τραυματισμό και αλλά 10 επιπλέον βίντεο όπου “δίδασκε” το νήπιο τι πρέπει να κάνει για να τον ικανοποιεί σεξουαλικά.

Επίσης βρέθηκαν 168.670 εικόνες γυμνών παιδιών και υλικό με βιασμό παιδιών όπως και 7.282 βίντεο με πρωταγωνιστές παιδιά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Dennis S. εδώ και χρόνια ζει μόνο με ένα πενιχρό επίδομα πρόνοιας των 420 ευρώ ενώ δε δίστασε να ζητήσει 200 επιπλέον ευρώ για το παιδί στο κέντρο πρόνοιας του Marzahn-Hellersdorf λέγοντας ότι η γυναίκα που γέννησε το παιδί στην Κύπρο του είπε “ή κάνω έκτρωση ή το αναλαμβάνεις” συγκινώντας τους υπάλληλους.

Ένα λογικό ερώτημα που προκύπτει είναι πώς αυτός ο άνθρωπος με τις πενιχρές οικονομικές δυνατότητες κατόρθωσε να συγκεντρώσει το ποσό των 60.000 ευρώ για την αγορά παιδιού. Αυτό που είπε είναι ότι τα χρήματα τα είχε συγκεντρώσει πουλώντας άδεια μπουκάλια που μάζευε από τα σκουπίδια.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σοκαρίστικη αφού η ποινή που του επιβλήθηκε είναι μόλις 5 χρόνια φυλάκιση.

Αιτιολογώντας την απόφαση το δικαστήριο είπε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι πράγματι το παιδί υιοθετήθηκε για να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του ορέξεις.

Στην απολογία του ο πατέρας και βιαστής είπε: “Δεν έχω κάνει ποτέ σεξ με κανέναν, αλλά πάντα ήθελα ένα παιδί. Είμαι παιδόφιλος και ασεξουαλικός”.

Να σημειώσουμε ότι ο μικρός Φιν βρίσκεται υπό την επιμέλεια των υπηρεσιών του κράτος αν και σύμφωνα με γνωματεύσεις ειδικών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Αυστηροποιείται η νομοθεσία στη Γερμανία ενάντια στη παιδεραστία

Η Γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να αυστηροποιήσει τη νομοθεσία σχετικά με την σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών και την παιδική πορνογραφία μετά και την αποκάλυψη ενός τεράστιου δικτύου παιδεραστίας στη Γερμανία με 30.000 ύποπτους για συμμετοχή.

Η Γερμανίδα Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Christine Lambrecht είπε ότι θέλει να βελτιώσει την προστασία των παιδιών αυξάνοντας τις ποινές και κάνοντας πιο αποτελεσματική τη δίωξη των εγκληματιών ενώ αυξάνονται και τα μέτρα πρόληψης της παιδοφιλίας. Η Υπουργός σκοπεύει να δημιουργήσει και ειδικά προγράμματα για την εκπαίδευση δικαστών και εισαγγελέων που έρχονται αντιμέτωποι με εγκλήματα σεξουαλικής φύσης ενάντια σε παιδιά.

Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, σεξουαλικά εγκλήματα ενάντια σε παιδιά θα τιμωρούνται πλέον έως και 15 χρόνια στη φυλακή όταν σήμερα το μάξιμουν είναι τα 10 χρόνια.

Διεθνές δίκτυο παιδεραστίας σε γερμανόφωνες χώρες – Έδιναν συμβουλές για τη χρήση ηρεμιστικών σε παιδιά

Υπενθυμίζουμε ότι το δίκτυο παιδεραστίας που αποκαλύφθηκε είναι διεθνές, διευκρίνισε, αλλά είχε ως επίκεντρο τον γερμανόφωνο χώρο.

«Δεν πρόκειται απλώς για διακίνηση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, αλλά και για σοβαρή κακοποίηση παιδιών», τόνισε ο κ. Μπίζενμπαχ και ανέφερε ότι έχουν βρεθεί διαδικτυακοί διάλογοι, στους οποίους οι πιο «πεπειραμένοι» έδιναν συμβουλές σχετικά με το πώς μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει ηρεμιστικά σε παιδιά προκειμένου να τα κακοποιήσει σεξουαλικά. «Όποιος δίσταζε, ενθαρρυνόταν από τους άλλους να κάνει πράξη τις προθέσεις του, ενώ κλείνονταν και ραντεβού περισσότερων παιδεραστών με το ίδιο παιδί», πρόσθεσε ο υπουργός, ομολογώντας ότι «αηδίασε» από τις πληροφορίες που έρχονται στο φως. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παιδική κακοποίηση στο διαδίκτυο είναι περισσότερο διαδεδομένη από ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα.

Το γεγονός ότι η επικοινωνία μεταξύ των δραστών είναι αυτονόητη είναι εντελώς εξοργιστικό και βαθιά ενοχλητικό. Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα οι αναστολές μειώνονται και οι άνδρες προχωρούν σε πράξεις τις οποίες ίσως θα δίσταζαν να διαπράξουν έξω από το κατάλληλο περιβάλλον», συνέχισε ο κ. Μπίζενμπαχ και διευκρίνισε ότι οι πράξεις δεν αφορούν απλώς μεμονωμένους δράστες, αλλά μια οργανωμένη διαδικτυακή ομάδα συμπαθούντων, υποστηρικτών και συνεργών.

Οι δράστες, συνέχισε, αξιοποιούν όλες τις δυνατότητες που τους προσφέρει το διαδίκτυο, προκειμένου να ανταλλάξουν φωτογραφίες και βίντεο από τις πράξεις τους, ενώ χρησιμοποιούν ψευδώνυμα προκειμένου να επικοινωνούν είτε σε Chat Rooms είτε μέσω της εφαρμογής Messenger. Ως αποτέλεσμα, η Δικαιοσύνη αντιμετωπίζει «μεγάλη πρόκληση», καθώς η αξιολόγηση των στοιχείων και ο εντοπισμός των δραστών είναι δύσκολος και απαιτεί χρόνο. Ο κ. Μπίζενμπαχ επέκρινε ακόμη το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει η υποχρέωση αποθήκευσης και αποκάλυψης των πραγματικών στοιχείων των χρηστών αυτών των ιστοσελίδων. «Είναι ασαφές εάν είναι σε κάθε περίπτωση εφικτό να γίνει ταυτοποίηση των προσώπων πίσω από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούν οι δράστες για να επικοινωνούν μεταξύ τους», δήλωσε από την πλευρά του ο Εισαγγελέας Μάρκους Χάρτμαν, επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας για το Κυβερνοέγκλημα στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία.

Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της έρευνας «Μπέργκις Γκλάντμπαχ», όπως ονομάζεται η υπόθεση, από την ομώνυμη πόλη της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, όπου εντοπίστηκαν οι πρώτοι ύποπτοι, έχουν ταυτοποιηθεί 72 δράστες ενώ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε οκτώ άτομα και η έρευνα έχει πλέον επεκταθεί και στα 16 κρατίδια της Γερμανίας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωτοβουλία Σφακίων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών ΒΑΠΕ – Μια σημαντική πρώτη νίκη

H Πρωτοβουλία Σφακιανών ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών ΒΑΠΕ στα...

Ο φωτογράφος που τα έβαλε με το AI και κέρδισε

Από τότε που εμφανίστηκε η Δημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη, η διαχρονική μάχη...