5.000 όπλα και 500.000 σφαίρες στο πλοίο που εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης | Φωτός+Βίντεο

Εδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου, αφού εντοπίστηκε νότια της Ιεράπετρας να μεταφέρει όπλα -αν και το επίσημο φορτίο του ήταν κοντέινερ με πλαστικά

«Φύλλο και φτερό» κάνουν άνδρες του Λιμενικού Σώματος το πλοίο «Χαντάτ 1», σημαίας Βολιβίας, το οποίο έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου, αφού εντοπίστηκε νότια της Ιεράπετρας να μεταφέρει όπλα -αν και το επίσημο φορτίο του ήταν κοντέινερ με πλαστικά.

Τα δύο πρώτα από τα συνολικά 14 εμπορευματοκιβώτια του πλοίου αποσφραγίστηκαν και ήδη έχουν βρεθεί τεράστιες ποσότητες με σφαίρες, όπλα και στρατιωτικό υλικό.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα δύο πρώτα εμπορευματοκιβώτια του φορτηγού πλοίου περιέχουν περίπου 5.000 όπλα και σχεδόν 500.000 σφαίρες των 9mm, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων και Εισαγγελικής Αρχής.

Πιο αναλυτικά, κατά την εκφόρτωση, των δύο πρώτων εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία είχαν φορτωθεί στο Ισκεντερούν της Τουρκίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν παλέτες με κουτιά που περιείχαν συνολικά 491.950 σφαίρες των 9mm, καθώς και περίπου 5.000 όπλα (καραμπίνες αστυνομικού τύπου), των οποίων η καταμέτρηση ακόμα συνεχίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου του πλοίου, δεν αναφέρουν την ύπαρξη των ανευρεθέντων όπλων και πυρομαχικών, ενώ τονίζεται ότι τα όπλα και πυρομαχικά ήταν επιμελώς κρυμμένα πίσω από απλό φορτίο, σε συρταριέρες, ντουλάπια και πλαστικά χαλάκια γυμναστικής, στο βάθος των κοντέινερ, γεγονός που -σύμφωνα με το Λιμενικό- αποδεικνύει την οργάνωση και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν λάβει, για την παράνομη μεταφορά των λαθραίων έτσι ώστε σε περίπτωση που γινόταν κάποιος απλός έλεγχος, να μη γινόντουσαν αντιληπτά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, αναφέρθηκε στο περιστατικό κάνοντας λόγο για επιτυχία του Λιμενικού.

«Οι συντονισμένες προσπάθειες, η αμεσότητα στις επιχειρήσεις, το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, η σοβαρότητα στην προετοιμασία και ο συνδυασμός όλων των πληροφοριών, οδήγησαν στο να εντοπισθεί το εν λόγω πλοίο και η μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών», είπε και πρόσθεσε: «Η καταμέτρηση όπλων και πυρομαχικών συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία για αυτή την υπόθεση».

protothema.gr

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κρήτη: “Ξεσκονίζουν” το πελατολόγιο της εγκληματικής ομάδας με τις χιλιάδες σφαίρες

Το «πελατολόγιο» της εγκληματικής ομάδας που διακινούσε από τις αρχές του 2024 μεγάλο αριθμό όπλων,…

17 hours ago

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Οι πολιτικές πιέσεις στα μέσα ενημέρωσης αυξάνονται σ’ όλο τον κόσμο

Οι πολιτικές πιέσεις στα μέσα ενημέρωσης αυξάνονται σ’ όλο τον κόσμο, την ώρα που η…

18 hours ago

Βάρκα με μετανάστες στους Καλούς Λιμένες – Μια έγκυος μεταξύ των 33 ανθρώπων

33 μετανάστες εντοπίστηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή ανοιχτά των Καλών Λιμένων, στο Ηράκλειο, σε συνέχεια…

18 hours ago

Δικηγόροι Αιγυπτίων αλιεργατών: «Τεράστια πρόκληση η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης»

Την απόφαση αποφυλάκισης του αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκου Μιχαλολιάκου, καταδικάζουν με…

18 hours ago

IOBE: 4 στους 10 Έλληνες αντιμέτωποι με τη φτώχεια

Η τελευταία έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την ελληνική οικονομία δείχνει…

18 hours ago

ΠΑΣΟΚ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Η απόφαση γεννά εύλογους προβληματισμούς εντός της νομικής κοινότητας και της κοινωνίας»

«Η απόφαση ελήφθη παρά τη μη πλήρωση των ουσιαστικών προϋποθέσεων, καθώς ο καταδικασμένος σε πρώτο…

18 hours ago

This website uses cookies.