Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Σταθάκης: Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι στο πρόγραμμα

Η κυβέρνηση είναι πλήρως δεσμευμένη στους όρους του προγράμματος, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, προσθέτοντας ότι η Αθήνα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο CNBC, o υπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει εστιάσει στο «σωστό μίγμα της δημοσιονομικής πολιτικής» και ειδικότερα στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τους έχοντες και στη «χαλάρωση» των περικοπών στον δημόσιο τομέα.

«Οι δαπάνες για την εκπαίδευση και την υγεία είχαν φτάσει σε οριακό επίπεδο και έτσι, αποφασίσαμε ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές σε αυτούς τους τομείς» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν χάρη στην αύξηση της φορολογίας σε τμήματα της κοινωνίας, τα οποία επηρεάστηκαν λιγότερο από την κρίση των προηγούμενων ετών.

Ευρεία η υποστήριξη στην κυβέρνηση

Ερωτηθείς για τη δημοσκοπική κατάρρευση της κυβέρνησης, ο Γ. Σταθάκης αντέτεινε ότι οι έρευνες στέλνουν μήνυμα πως η κυβέρνηση συνεχίζει να λαμβάνει μία ευρεία υποστήριξη.

«Υπάρχει η αντίληψη ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει την τετραετία και να αναπτύσσει τις πολιτικές της» συμπλήρωσε, καταλήγοντας.

thepressproject.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο σοφός λαός και η τρικυμία στα χείλη

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Πάντοτε ενοχλούμαι όταν ακούω πολιτικούς ή δημοσιολογούντες να κολακεύουν το λαό.…

11 mins ago

Αναβιώνει η κρητική καντάδα στις Πατσίδες!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατσίδων προσκαλεί στην Αναβίωση της Κρητικής Καντάδας στα παραδοσιακά σοκάκια των Πατσίδων…

14 mins ago

Επιστολή: Και ποιος σας είπε κύριοι ότι εγώ θέλω το παιδί μου στο σχολείο να ταΐζεται απ’ το κράτος;

Κύριε διευθυντά, Εγώ το κράτος το θέλω να καταργήσει τον παράνομο, τον ληστρικό ΕΝΦΙΑ. Θέλω…

17 mins ago

“Την έπεσαν” σε αστυνομικούς! – Επεισόδιο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Επεισόδιο σημειώθηκε, τη νύχτα, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου μεταξύ μελών γνωστής οικογένειας και αστυνομικών! Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 15…

23 mins ago

Ηράκλειο – θάνατος 17χρονης: ΕΔΕ στο σχολείο της από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Eυθύνες για τον θάνατο της 17χρονης κοπέλας που πριν λίγο καιρό έχασε τη ζωή της όταν…

41 mins ago

This website uses cookies.