Categories: ΕΛΛΑΔΑ

57 βουλευτές της ΝΔ ζητούν παραμονή Μεϊμαράκη στην ηγεσία του κόμματος

Κίνημα λατρείας προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκδηλώνεται από χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς 57 από τους 76 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράφουν κείμενο με το οποίο τάσσονται υπέρ της παραμονής του Β. Μεϊμαράκη στη θέση του προέδρου της ΝΔ.

Το κείμενο, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή  Β’ Πειραιώς Γιάννη Τραγάκη, υποστηρίζει πως «για το επόμενο χρονικό διάστημα, μέχρι να επανέλθει η χώρα στην ομαλότητα και στην κανονικότητα η Νέα Δημοκρατία πρέπει να παραμείνει σταθερή και απερίσπαστη για να επιτελέσει αποτελεσματικά τη θεσμική και πολιτική αποστολή της», και για τους λόγους αυτούς «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρέπει να έχει ισχυρή πολιτική εξουσιοδότηση και δημοκρατική νομιμοποίηση για να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις και να εκπροσωπεί τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, ιδιαίτερα όταν ενδέχεται να υπάρξουν απρόβλεπτες και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των υπογραφόντων δεν είναι βουλευτές που έχουν εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της άμεσης εκκίνησης των εσωκομματικών διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου, όπως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης, ενώ το κείμενο δεν υπογράφει και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει αποφασίσει να εισηγηθεί στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ, που συνεδριάζει την Παρασκευή, να διεξαχθεί η εκλογή του νέου προέδρου στις 30 Αυγούστου από τη βάση του κόμματος.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Επιτυχημένη η πορεία του ΑΟ Κουμπέ

Ο Χρήστος Τσοντάκης εκ μέρους του ΑΟ ΚΟΥΜΠΕ έστειλε το εξής κείμενο στην εφημερίδα μας:…

5 mins ago

CNN: Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και ηγέτη Χαμάς ζητά ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου – Κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου – «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζητά εντάλματα σύλληψης για τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σύμφωνα…

3 hours ago

Συγκέντρωση της ΚΟΒ Ν. Περιαστικών του ΚΚΕ στον Γαλατά, με ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Νοτίων Περιαστικών του ΚΚΕ στον Γαλατά…

3 hours ago

Εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στο ΕΒΕΧ με τις θέσεις του κόμματος ενόψει ευρωεκλογών

Την Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 7.30μμ, η Νέα Αριστερά υποδέχεται, στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης -…

3 hours ago

Την Τρίτη η επίδειξη των Red Arrows της Βρετανικής Royal Air Force στα Χανιά

Με άκρως φαντασμαγορικό και τιμητικό τρόπο ξεκινούν και επίσημα οι φετινές εκδηλώσεις για την 83η…

3 hours ago

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου στη Λάρισα με συμμετοχή και Μεταλλοκατασκευαστών από τα Χανιά

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου στη Λάρισα. Το Σωματείο Μεταλλοκατασκευαστών…

3 hours ago

This website uses cookies.