ΤΟΠΙΚΑ

9η Μαΐου: “Τιμάμε με περηφάνια την 9η Μάη, ημέρα σύμβολο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών”

Το πρωί της 9ης Μαΐου η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και το Παράρτημα Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο των 33 Σοβιετικών Στρατιωτών στον Άγιο Λουκά που έπεσαν στην Κρήτη την περίοδο 1941-1945.

Στεφάνια κατέθεσαν ο γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, Σπύρος Αγριμάκης, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Μπάμπης Πετράκης και ο Σπύρος Δαράκης, μέλος του ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας περιόδου 1940-45.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Τιμάμε με περηφάνια την 9η Μάη, ημέρα σύμβολο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών που σήμανε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τιμάμε τα εκατομμύρια των νεκρών που με κάθε τρόπο σήκωσαν κεφάλι και συνέτριψαν το φασισμό-ναζισμό στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Τιμάμε τους λαούς του κόσμου, που με την πρωτοπόρα συμβολή της ΕΣΣΔ, νίκησαν το τέρας του φασισμού. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία του ΚΚΕ που αποτέλεσε τον κύριο αιμοδότη του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, του ΕΛΑΣ και άλλων αντιστασιακών οργανώσεων, που πρωτοστάτησαν στην αντιφασιστική πάλη και στη χώρα μας.

79 χρόνια μετά εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από τις λαμπρές σελίδες της ιστορίας που έγραψαν οι λαοί όλου του κόσμου και απέδειξαν πως μπροστά σε αποφασισμένους και οργανωμένους λαούς, κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Απέδειξαν πως απέναντι στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός είναι η μόνη απάντηση για το συμφέρον των λαών.

Σήμερα, που κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις και η πολεμική αναμέτρηση μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία και το ευρασιατικό μπλοκ εντείνεται. Που το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ αφανίζει έναν ολόκληρο λαό στην Παλαιστίνη και που νέες εστίες πολέμου ξεπηδούν στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια, στην Ερυθρά Θάλασσα. Σήμερα που η χώρα μας εμπλέκεται και πρωτοστατεί όλο πιο ενεργά στους πολεμικούς σχεδιασμούς ανά την υφήλιο, ο λαός μας έχει κάθε λόγο να ξεσηκωθεί.

Να οργανώσει την πάλη του και να δυναμώσει τη διεκδίκηση για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Για να γυρίσει πίσω η φρεγάτα Ύδρα από την Ερυθρά Θάλασσα και να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα. Για να μη μετατρέπεται η χώρα μας σε ένα τεράστιο ορμητήριο πολέμου αλλά και σε στόχο αντιποίνων από αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, κάθε άνθρωπος που εξοργίζεται από το αιματοκύλισμα γειτονικών λαών χρειάζεται να καταδικάσει τα κόμματα του ευρωατλαντισμού, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση που ψηφίζουν κάθε πολεμική απόφαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και στηρίζουν τελικά το έγκλημα που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή.

Είναι τα ίδια κόμματα που δήθεν κλαίνε για τους νεκρούς των πολέμων και αγωνιούν και την άνοδο της ακροδεξιάς, για τα λαϊκά προβλήματα που γιγαντώνονται, αποκρύπτοντας συνειδητά από τον λαό μας πως ο φασισμός, οι πόλεμοι, η ακρίβεια και η εκμετάλλευση είναι γέννημα-θρέμμα του σάπιου συστήματος που υπηρετούν. Δε θα τους περάσει όμως. Όσο μελάνι κι αν χύσουν ούτε την ιστορία μπορούν να ξαναγράψουν, ούτε τη βάρβαρη πραγματικότητα που ζει ο λαός μας μπορούν να κρύψουν.

Για τον λαό μας η ελπίδα βρίσκεται στο δυνάμωμα των εργατικών λαϊκών αγώνων και στην ενίσχυση του ΚΚΕ που σταθερά και αποφασιστικά αντιπαλεύει αυτή την πολιτική, που καταθέτει όλες του τις δυνάμεις, στον δρόμο του αγώνα αλλά και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στην πάλη για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών απέναντι στα συμφέροντα των λίγων. Με ισχυρό ΚΚΕ και τον λαό στο προσκήνιο, θα τα καταφέρουμε.”

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Νίκος Πλακιάς: Δείχνουν τις εκδηλώσεις των πολιτικών που είναι τρεις κι ο κούκος, κι όχι τους χιλιάδες της εκδήλωσης για τα Τέμπη

Το παράπονό του για τον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ διαχειρίζονται την υπόθεση της…

27 mins ago

Γάζα: Ανελέητοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί παρά τον κυβερνητικό «εμφύλιο» – Νέες… εκκλήσεις Μπάιντεν για κατάπαυση

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται από τον ισραηλινό στρατό οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, παρά τους…

29 mins ago

Κάλεσμα από 63 πρώην βουλευτές και υπουργούς για «συστράτευση» με τη Νέα Αριστερά στις ευρωεκλογές – Ποιοι υπογράφουν

Με κείμενο – κάλεσμα προς τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες 63 πρώην βουλευτές και πρώην…

41 mins ago

Καρυστιανού: Το ψήφισμα με το 1,5 εκατ. υπογραφές είναι σε νομικούς για πρόταση νόμου πριν τις ευρωεκλογές

Στην αποκάλυψη ότι συνταγματολόγοι έχουν αναλάβει να διαμορφώσουν το ψήφισμα με το 1,5 εκατομμύριο υπογραφές…

43 mins ago

Κρανίου τόπος στον Γάλατα… για την προστασία του περιβάλλοντος | Φωτός

Δίπλα στον ιστορικό και μαρτυρικό Γολγοθά, στο Σκινάρι, σύμφωνα με τους κατοίκους του Άνω Σταλού,…

48 mins ago

Οι Ζάλτος, Ρούμτσιος, Περισίδου και Αδαμοπούλου ξεχώρισαν στα «Βενιζέλεια» στα Χανιά

Η σφυροβολία είναι ένα αγώνισμα που τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα πρωταγωνιστούν αθλητές από την…

1 hour ago

This website uses cookies.