Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Όχι στο 3ο Μνημόνιο: Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη στις 19.30 στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων

Συνέντευξη τύπου έδωσαν οι εκπρόσωποι ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ και Συλλόγου Γυναικών στα Χανιά αναφορικά με το 3ο μνημόνιο που ετοιμάζονται να ψηφίσουν στη Βουλή ενώ ενημέρωση έγινε και σχετικά με συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά την Τετάρτη στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων στις 19.30.

Στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκαν τα εξής:

ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ καταγγέλει τη νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία, το 3ο μνημόνιο που αποφασίστηκε χθες στη Σύνοδο Κορυφής, με τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Πριν λίγες μέρες ο λαός μας κλήθηκε να πάρει θέση σε ένα δημοψήφισμα-απάτη, που στόχο είχε τον εκλωβισμό του αλλά και την απόσπαση της συνενοχής του.

Το ίδιο βράδυ το ΟΧΙ που ψήφισαν πλατιές εργατικές-λαϊκές δυνάμεις, θεωρώντας πως θα σταματήσουν τα βάρβαρα μέτρα πτώχευσής τους, προστέθηκε με το ΝΑΙ και έγιναν συμφωνία πάση θυσία με την ΕΕ, με τη βούλα της κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως δεν έχουμε να κάνουμε με μια «ανίκανη κυβέρνηση» που κάνει «λάθη». Αντιθέτως πρόκειται για συνειδητή επιλογή και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων, να σώσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων, να δώσουν δηλαδή ζεστό χρήμα, προνόμια και προστασία στους επιχειρηματικούς ομίλους, τσακίζοντας κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα που είχε απομείνει στους εργαζόμενους και στο λαό μας συνολικά.

Μια ματιά στα μέτρα που προτείνονται είναι αποκαλυπτική: φορολεηλασία, τσάκισμα μισθών και συντάξεων, ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων…και ο κατάλογος είναι μακρύς!

Απαιτείται ΤΩΡΑ ο λαός μας να πει ένα πραγματικά μεγάλο, ανυποχώρητο και αταλάντευτο ΟΧΙ στην αιώνια υποταγή στο μονόδρομο της ΕΕ και των κυβερνήσεων που τη στηρίζουν και φέρνουν τα βάρβαρα μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας.

Να πει ΟΧΙ στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που ευθυγραμμίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Να πει ΟΧΙ και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες του νέου εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού και στις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που χέρι χέρι με τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα μας καλούσαν δήθεν αγωνιστικά να στηρίξουμε την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της και δεν έλειψαν από καμία κυβερνητική φιέστα.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, η νεολαία και οι γυναίκες να βγουν μπροστά. Με ορμή, πείσμα και αποφασιστικότητα να οργανώσουν την πάλη τους μέσα απ’ τα σωματεία, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς και τις λαϊκές επιτροπές , ώστε να ακυρώσουν στην πράξη το νέο αλλά και τα προηγούμενα μνημόνια.

Να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, κόντρα σε τρομοκρατία και εκβιασμούς. Να επιβάλει με την οργάνωση και την πάλη του την αποδέσμευση της χώρας από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, που για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως δεν καλυτερεύει. Μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει! Να επιβάλει τη μονομερή διαγραφή του χρέους που δημιούργησε η πλουτοκρατία και όχι οι οεργαζόμενοι! Ο λαός μας να πάρει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας, ώστε ο ίδιος να γίνει κυρίαρχος και να διαφεντεύει τον πλούτο που παράγει. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος! Η μόνη προοπτική!

Το ΠΑΜΕ καλεί αύριο 15 Ιούλη σε μαζική συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο. Οι ταξικές δυνάμεις θα αξιοποιήσουν αυτή τη μάχη και θα πρωτοστατήσουν, ώστε να ανοίξει η κουβέντα για τις εξελίξεις, να πυκνώσουν οι συζητήσεις σε κάθε τόπο δουλειάς.

Την ίδια μέρα, αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου, στις 7.30μ.μ. στην πλ. Νέων Καταστημάτων απευθύνει μαζικό, πλατύ κάλεσμα σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στη νέα συμφωνία της βαρβαρότητας και της ντροπής!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΥ (Γιώργος Πατεράκης)

Αγρότες-αγρότισες, εργαζόμενε λαέ του νομού μας,

Η κυβέρνηση, οι άνθρωποί της, οι μηχανισμοί και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου έδωσαν ένα ρεσιτάλ φόβου, υποκρισίας και ψεύτικων διλημμάτων, με αφορμή το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής. Έσυραν το λαό σε μια διαδικασία δημοψηφίσματος και την απόφασή του για τερματισμό αυτής της βάρβαρης πολιτική που εκφράστηκε με το ΟΧΙ , τη μετέτρεψε σε ΝΑΙ στη συνέχιση της ίδιας και χειρότερης πολιτικής, φέρνοντας ένα νέο πιο σκληρό μνημόνιο.

Ειδικά για τους αγρότες:

– Αυξάνει τη φορολογία, εξισώνοντάς τους με τους επαγγελματίες στο 28% από το πρώτο ευρώ και προκαταβολή της επόμενης χρονιάς στο 100%,

– Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για όλα τα μέσα και τα εφόδια,

– Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ,

– Κατάργηση της επιστροφής φόρου στα καύσιμα,

– Τριπλασιασμό της εισφοράς στον ΟΓΑ,

που κάνουν την ήδη δύσκολη ζωή του αγρότη, εφιαλτική!

Και πριν το δημοψήφισμα είχαμε προειδοποιήσει το λαό πως έρχονται δύσκολες μέρες.

Καλούμε τους αγρότες και τις αγρότισες που ψήφισαν ΟΧΙ ως έκφραση διαμαρτυρίας, εκείνους που ψήφισαν ΝΑΙ κάτω από το φόβο και την πίεση που δημιουργήθηκε, καθώς και όσους επέλεξαν να πουν ΟΧΙ και στη συμφωνία των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ αλλά και στη συμφωνία της κυβέρνησης, να μην υποκύψουν σ’ αυτό το έγκλημα. Να μην απογοητευτούν, να μη σκύψουν το κεφάλι. Όλοι μαζί ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην καταστροφή που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας.

ΤΩΡΑ χρειάζεται πιο ενωτικά, δυναμικά, αποφασιστικά, να οργανώσουμε την πάλη μας μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας, ενάντια στη βαρβαρότητα του άδικου και σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Εμπρός λοιπόν, καθημερινός αγώνας στο χωριό, με ενημέρωση του κόσμου. Δουλειά για το στήσιμο αγροτικών συλλόγων, το δυνάμωμα αυτών που υπάρχουν. Αγώνας για την ανατροπή της εξουσίας τω μονοπωλίων και την κατάκτηση της δικής μας λαϊκής εξουσίας.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αύριο 15 Ιούλη στις 7.30μ.μ. στην πλ. Νέων Καταστημάτων!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ (Νίκος Βουρλάκης)

Το 3ο μνημόνιο που προτείνει η συγκυβέρνηση παίρνει μέτρα σε βάρος μας και είναι το καθαρό αποτέλεσμα της πολιτικής τους. Είναι το σφιχταγκάλιασμα με την πολιτική που υποστηρίζουν οι γκάνγκστερ, οι ληστοσυμμορίτες της ΕΕ της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, είναι το ίδιο που ζητάνε να εφαρμοστεί ΣΕΒ-ΣΕΤΕ-ΕΣΕΕ, οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και όλοι όσοι έχουν φέρει με την πολιτική τους 1.500.000 ανέργους, 250.000 λουκέτα στα μαγαζιά, έχουν κατεδαφίσει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα σε υγεία-παιδεία, έχουν οδηγήσει πάνω από 6.000 συννανθρώπους μας σε αυτοκτονία.

Αυτή η ζωή που μας προσφέρουν δεν μας αξίζει! Σ’ αυτό το σάπιο σύστημά τους δεν πρέπει να δώσουμε την παραμικρή πίστωση χρόνου, στην παραμικρή ανοχή.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγρότες, τους εργαζόμεους, τη νεολαία και τις γυναίκες. Αγωνιζόμαστε για να ακυρώσουμε τα μέτρα. Να πούμε ένα πραγματικό ΟΧΙ στο νέο βάρβαρο μνημόνιο.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αύριο 15 Ιούλη στις 7.30μ.μ. στην πλ. Νέων Καταστημάτων!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Ειρήνη Πενταράκη)

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Χανίων καλεί τις γυναίκες των εργατικών-λαϊκών οικογενειών να μην υποκύψουν στα νέα εκβιαστικά διλήμματα.

Το δίλημμμα επιλογής στο δημοψήφισμα αν το μνημόνιο που θα ερχόταν θα είχε την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης ή της ΕΕ, αντικαταστάθηκε από το δίλημμα αργή χρεοκοπία με ένα βαρύτατο μνημόνιο 3 ή γρήγορη με ένα GREXIT. Το σίγουρο είναι ότι όλες οι κυβερνήσεις, ό,τι πρόσημο κι αν έχουν, όταν υπηρετούν το κεφάλαιο και τις ενώσεις του, όπως η ΕΕ, διαπραγματεύονται σκληρά για να μη χάσει (αντίθετα να κερδίσει) το κεφάλαιο και έχουν ως δεδομένο ότι θα πληρώσει ο λαός.

Να μην πιστέψουν οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων ότι μπορούν αυτές και οι οικογένειές τους να νιώθουν δικαιωμένες αφού θα πληρώσει «και η ολιγαρχία». Τα βάρη είναι δυσανάλογα κατά του λαόύ, ενώ είναι σίγουρο ότι με τα νέα όπλα που θα δοθούν στο κεφάλαιο ενάντια στους εργαζόμενους, με το νέο μνημόνιο όχι μόνο θα μηδενίσουν και τα ελάχιστα που τους καλούν να πληρώσοουν αλλά θα βγάλουν και νέα κέρδη, ποδοπατώντας τα εργατικά δικαιώματα.

Ο μόνος δρόμος, ο πραγματικός μονόδρομος που ανοίγεται μπροστά στο λαό μας είναι να οργανωθεί στα συνδικάτα του, να τους δώσει ταξική κατεύθυνση, να απομονώσει σε αυτά όλες τις δυνάμεις που του ενίσχυσαν τις αυταπάτες και τη μοιρολατρία.

Οι γυναίκες να συμμετέχουν στα σωματεία τους και στους ταξικούς συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ και να ακυρώσουμε το νέο μνημόνιο στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Έτσι θα φωνάξουμε το ΟΧΙ στην ΕΕ και είναι σίγουρα το μόνο ΟΧΙ που θα τους κουνήσει από τις καρέκλες τους.

Το ραντεβού στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στο οποίο συμμετέχει και η ΟΓΕ με τους συλλόγους και τις ομάδες της, μπορεί να γίνει ένα μεγάλο βήμα για την οργάνωσή μας. Εδώ στα Χανιά το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί αύριο 15 Ιούλη στις 7.30μ.μ. στην πλ. Νέων Καταστημάτων.

Να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις!

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ηράκλειο: Κυνήγησε με αλυσοπρίονο τον δικαστικό επιμελητή!

Απίστευτο είναι το περιστατικό που καταγράφηκε το πρωί του Σαββάτου (28/9) σε περιοχή του δήμου…

4 hours ago

Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση 78 μεταναστών στη Γαύδο

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές μετά τη διάσωση 78 μεταναστών νότια της Γαύδου Σε νέο περιστατικό διακίνησης…

4 hours ago

Εφικτή η εκκίνηση πάνω από τα 8 ευρώ για το πρώτο ελαιόλαδο – Θετικά μηνύματα για αύξηση της παραγωγής στην Κρήτη

Σε ό,τι αφορά την επιτραπέζια ελιά, όπως εκτιμάται, μεγάλο ποσοστό πρόκειται να καταλήξει στα ελαιοτριβεία,…

4 hours ago

Άμεσες εκταμιεύσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο ζήτησε ο Φραγκίσκος Παρασύρης

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης καλεί τους υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση πληρωμή…

4 hours ago

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Την ώρα των βασανιστηρίων φορούσε χειροπέδες, λέει στο in η δικηγόρος της οικογένειας

Εν μέσω αντιδράσεων για τον βασανιστικό θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα στις 21 Σεπτεμβρίου, η έρευνα για…

4 hours ago

Ουραγός η Ελλάδα στην ποιότητα εργασίας – Είμαστε οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι της Ευρώπης

Μπορεί η κυβέρνηση να καυχιέται για τη μείωση της ανεργίας, υποσχόμενη «πολλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας»,…

4 hours ago

This website uses cookies.