17.8 C
Chania
Thursday, February 5, 2026

Ημερίδα για την επαναχρησιμοποίηση για άρδευση των λυμάτων των Βιολογικών

Ημερομηνία:

Σημαντική εξοικονόμηση υδάτινων πόρων θα μπορούσε να επιτευχθεί σε επίπεδο Κρήτης αν ύστερα από την κατάλληλη τριτοβάθμια επεξεργασία επαναχρησιμοποιούνταν για άρδευση καλλιεργειών τα λύματα των Βιολογικών Καθαρισμών, τα οποία σήμερα καταλήγουν στη θάλασσα.Τα παραπάνω τονίστηκαν σήμερα στο πλαίσιο σχετικής ημερίδας που συνδιοργάνωσαν στο ΚΑΜ στα Χανιά η ΔΕΥΑΧ και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σημειώνεται ότι ήδη υλοποιείται στα Χανιά πιλοτικό πρόγραμμα από τη ΔΕΥΑΧ και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου και με νερό από κατάλληλα επεξεργασμένα λύματα του Βιολογικού των Χανίων αρδεύονται οι εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου στα Κουνουπιδιανά και σύντομα θα αρδεύεται και το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας του ιδρύματος.

Τελικός στόχος του προγράμματος είναι η ΔΕΥΑΧ να αξιοποιήσει τα 7,5 εκατομμύρια κυβικά νερού που κάθε χρόνο καταλήγουν από τον Βιολογικό Καθαρισμό της στην θάλασσα.

Βαρδής Καλογεράκης

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομολόγησε την κατασκοπεία ο στρατιωτικός – Έδινε πληροφορίες στην Κίνα

Ομολόγησε για τη δράση του ο στρατιωτικός που συνελήφθη το πρωί...

Υγειονομικoί της Χίου: «Eπιζώντες μας είπαν ότι το Λιμενικό τους εμβόλισε – Έτσι δικαιολογείται η βαρύτητα των τραυμάτων»

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν γύρω από το πολύνεκρο ναυάγιο...

Χανιά: Μια γυναίκα νεκρή και τρείς τραυματίες σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ

Μία γυναίκα νεκρή και τρία άτομα τραυματίες είναι ο...