Απάντηση έδωσε στη δημοσιότητα ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων κ. Μανόλης Μανούτσογλου στο σχόλιο της εφημερίδας “Αγώνας της Κρήτης” σχετικά με τις ιαματικές πηγές στο Σέλινο.
Ο κ. Μανούτσογλου αναφέρει τα εξής
Αγαπητέ κ. Ν.Α. γράψατε ότι ο “Ασφαλώς ο κ. Κοσμήτορας αγνοεί κάτι που ξέρουν και οι πέτρες… στην περιοχή και πολλοί ευρύτερα στα Χανιά. Ότι τα νερά της περιοχής είναι ιαματικά από καταβολής κόσμου.”
Ο κοσμήτορας Μανόλης Μανούτσογλου δεν αγνοεί το αυτονόητο, μπορεί να σας ενημερώσει ότι πάρθηκαν δείγματα και αναλύθηκαν ύδατα και από τις δύο πηγές της περιοχής των Τεμενίων και συγκρίθηκε ο χημισμός των πηγών με τον χημισμό γειτονικών πηγών, πιθανώς ιαματικών, της Κρήτης. Μάλλον δεν καταλάβατε τι δημοσιεύτηκε στα Χ.Ν…..
Αγαπητέ κ. Ν.Α. γνωρίζετε την πολυδαίδαλη νομοθεσία σχετική με τους ιαματικούς πόρους ή αρκεί στο αγαπητό αναγνωστικό σας κοινό η έκφραση “από καταβολής του κόσμου”;
Αγαπητέ κ. Ν.Α. γνωρίζετε ότι υπάρχει σύνδεσμος δήμων ιαματικών πηγών Ελλάδος μπορείτε να ενημερώσετε το αναγνωστικό σας κοινό εάν κάποιος Δήμος της Κρήτης είναι μέλος αυτού του συνδέσμου;
Θα μπορούσα να γράψω αρκετά ακόμα αλλά θα αρκεστώ στο απλό ρητό που είναι γνωστό σε όλους μας “η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας”…
Χωρίς να θέλω να διεκδικήσω την γνώση, τουλάχιστον προσπαθώ ειλικρινά να μαθαίνω…
Να είστε καλά!
Ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων
Μανόλης Μανούτσογλου
Να σημειώσουμε πάντως ότι σε επικοινωνία που είχαμε με τον συντάκτη του σχολίου είπε ότι δεν διαφωνεί με τον κ. Μανούτσογλου αφού όπως τόνισε και στο αρχικό του σχόλιο “μελέτησαν, ανέδειξαν και με τη σφραγίδα της επιστήμης το θέμα”.
Χρέος τώρα των φορέων της περιοχής, η προβολή και αξιοποίηση του θέματος προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της τοπικής οικονομίας.