12.8 C
Chania
Thursday, November 28, 2024

Προβληματισμός για την επόμενη ημέρα και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – “Tα μαθήματα θα πρέπει να γίνονται μέσα στα αμφιθέατρα”, λέει ο πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ

Ημερομηνία:

Με εξ’ αποστάσεως διδασκαλία συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο, όπως ανακοίνωσε χθες η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας πώς από τις 25 Μαΐου θα υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης να πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις.

Στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, στην παρούσα φάση, επεξεργάζονται κι είναι έτοιμοι να εκπονήσουν ένα σχέδιο λειτουργίας, για την αποφυγή συγχρωτισμού εντός των κλινικών και τεχνολογικών εργαστηρίων.

“Δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το πως θα λειτουργήσουμε” παραδέχθηκε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Πρύτανης Νίκος Κατσαράκης. Το σίγουρο όμως είναι ότι “πρέπει να αραιώσουν οι αίθουσες”.

Πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί και για τους φοιτητές που διαμένουν στις εστίες, καθώς επίσης και για το κομμάτι της σίτισης.

Η λύση που προκρίνεται είναι ο φοιτητής να παίρνει σε πακέτο την μερίδα του

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έλυσε τα χέρια καθηγητών και φοιτητών, στο διάστημα της καραντίνας. Στο ΕΛΜΕΠΑ “πάνω από το 90% των θεωρητικών μαθημάτων” έγινε με αυτόν τον τρόπο.

“Έχουμε προετοιμάσει αυτή την κατάσταση εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Από το 2000, το ΤΕΙ είχε αρχίσει να διαμορφώνει τις εξ αποστάσεως διαδικτυακές πλατφόρμες” υπενθύμισε ο κ. Κατσαράκης.

Οι πλατφόρμες εμπλουτίστηκαν με το κατάλληλο υλικό για τα θεωρητικά μαθήματα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της σύγχρονης και της ασύγχρονης εκπαίδευσης.

“Έστω και με αυτό τον τρόπο οι φοιτητές είχαν πρόσβαση στα μαθήματα” σχολίασε ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, που χαρακτήρισε την εξ αποστάσεως διδασκαλία ως ένα “πάρα πολύ καλό, σύγχρονο” μα και “συμπληρωματικό εργαλείο εκπαίδευσης”, το οποίο για να παραμείνει, θα πρέπει να “εμπλουτιστεί”.

Ο κ. Κατσαράκης τόνισε πως “τα μαθήματα θα πρέπει να γίνονται μέσα στα αμφιθέατρα” – πάντα υπό φυσιολογικές συνθήκες. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία “είναι ένας συμπληρωματικός και μόνο, τρόπος εκπαίδευσης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δύσκολες περιόδους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιείται σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών. Όμως, δεν είναι, ούτε θα γίνει ο κύριος τρόπος διδασκαλίας. Ο καθηγητής πρέπει να βρίσκεται μέσα στο αμφιθέατρο. Η αλληλεπίδραση με τους φοιτητές, το να τους κοιτάς και να σε κοιτούν στα μάτια, δεν μπορεί να υποκατασταθεί με κανένα τρόπο”.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ