“Δεν πρέπει να παρουσιαστεί διεθνώς ως ελληνο-τουρκική διένεξη το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αλλά ως μια διαμάχη μεταξύ του πολιτισμένου κόσμου και της διατήρησης ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από τη μια και ενός στυγνού καθεστώτος από την άλλη”, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Action24. “Ο Ερντογάν είναι πιεσμένος, και προχωρεί σε λαϊκιστικές και εθνικιστικές κινήσεις όπως αυτή, ώστε να αντλήσει δημοτικότητα”.
Για το νόμο για τις διαδηλώσεις, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση των διαδηλώσεων ανοίγει τον δρόμο για την κατάργηση τους. Υπάρχουν νόμοι που ρυθμίζουν αυτά τα θέματα εδώ και χρόνια, αλλά δεν εφαρμόζονται. Στην Ελλάδα θέλουμε ένα νόμο που ορίζει ότι οι νόμοι θα εφαρμόζονται”.
Σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα, ο Στ. Κούλογλου παρατήρησε πως “το 2016 η Νέα Δημοκρατία χαρακτήριζε τον κ. Καλογρίτσα ‘απατεώνα’. Τώρα τον έχει αναδείξει σε αξιόπιστο μάρτυρα! Μιλάμε για μία υπόθεση στην οποία ο κ. Καλογρίτσας παραδέχεται ότι παρανόμησε κόβοντας εικονικό τιμολόγιο με το οποίο εισέπραξε 3 εκατ. ευρώ από μια ξένη εταιρεία. Λέει ότι τα πήρε με τη μεσολάβηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ουσία είναι ότι τελικώς τα κράτησε για τον εαυτό του! Τον καημένο τον Καλογρίτσα, πήρε μόνο 3 εκατ. και μετά από 4 χρόνια βγήκε παραπονούμενος!
Βλέπουμε μια επιλεκτική αμνησία, τόσο από τον κ. Καλογρίτσα όπως και από τον κ. Μιωνή. Ο κ. Καλογρίτσας μιλάει το 2020 για μια υπόθεση του 2016. Ο κ. Μιωνής παρουσίασε μια παράνομη ηχογράφηση του 2016 επίσης το 2020 και μάλιστα όχι όταν κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο μεν Μιωνής κατέθεσε την ηχογράφηση την ημέρα που επρόκειτο να δοθούν στην δημοσιότητα στοιχεία για την υπόθεση 2,6 εκατομμυρίων ευρώ που φέρονται να φτάνουν στον κ. Σαμαρά μέσω του κ.Παπασταύρου, στενού συνεργάτη του ίδιου και του κ. Μιωνή. Ο δε Καλογρίτσας θυμήθηκε την υπόθεση την ημέρα που η κυβέρνηση δημοσίευσε την λίστα με το πόσα χρήματα πήραν τα ΜΜΕ από το σύνολο των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για έναν κατάλογο που αποδεικνύει διασπάθιση του δημοσίου χρήματος».
Όπως τόνισε ο Στ. Κούλογλου, θα έπρεπε να μιλούμε αυτή την περίοδο για το μέλλον της χώρας μας μετά το χτύπημα της πανδημίας. “Η οικονομία έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα. Το ίδιο και ο τουρισμός. Η Πορτογαλία, χώρα αντίστοιχου μεγέθους με την δική μας, συζητά αυτή την περίοδο για το μέλλον της. Πως θα ξεφύγει από την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και πως θα επαναβιομηχανοποιήσουν την χώρα. Ήδη ίδρυσαν μια νέα δημόσια τράπεζα επενδύσεων που θα διαχειριστεί τα κεφάλαια που θα λάβει η χώρα από τις ενισχύσεις της Κομισιόν. Εμείς διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο».