Πολλά τα ερωτήματα για τις συνθήκες του θανάτου της 27χρονης Κορινας στη Γαύδο. Η Κορίνα, φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής στο τελευταίο της έτος στο Πολυτεχνείο Κρήτης πέθανε σε τροχαίο ατύχημα στην έρημη από κόσμο αυτή την περίοδο Γαύδο.
Κι εδώ προκύπτουν τα ζητήματα.
Άραγε, το νησί έχει τις υποδομές και τους ανθρώπους με κατάλληλη τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών όπου η απόσταση της ζωής από τον θάνατο είναι μικρή και οι σωστές αποφάσεις παίζουν τεράστια σημασία;
Η εντολή για συνδρομή εναέριου σωστικου μέσου, όταν έγινε αντιληπτό ότι η νεαρή κοπέλα δε μπορούσε να μεταφερθεί, πότε έγινε; Πόσος πολύτιμος χρόνος χάθηκε;
Ήταν το ελικόπτερο που εφτασε στο σημείο κατάλληλο για μία τέτοια επιχείρηση;
Ο θάνατος της 27χρονης Κορίνας αποκάλυψε τεράστιες ελλείψεις. Και πολλοί θεωρούν ότι αν είχε πάθει το ίδιο ατύχημα σε οποιαδήποτε σημείο της Κρήτης, σήμερα θα ζούσε.
Σε οποιαδηποτε περίπτωση τα ζητήματα αυτά είναι σοβαρά. Και πρέπει το περιστατικο αυτό να αποτελέσει η αφορμή για τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη αντιμετώπισης τέτοιων δύσκολων περιστατικών σε απόκρημνα και απομονωμένα σημεία έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι όλα θα γίνονται με τoν ενδεδειγμενο τρόπο.
Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ποιες είναι οι ενδεδειγμένες κινήσεις που σώζουν ζωές.
Άλλωστε, η Κρήτη έχει πολλά τέτοια σημεία και το καλοκαίρι που το επισκέπτονται πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, πολλά συμβαινουν.
Ειδικά όμως για τη Γαύδο, θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι αποτελεί προορισμό χιλιάδων επισκεπτών κι ως εκ τούτου θα πρέπει να αποκτήσει δομές για την αντιμετώπιση και δυσάρεστων περιστατικών.