Παρέμβαση στο θέμα της πανδημίας και στις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας κάνει με σημερινό του άρθρο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Ο βουλευτής με την παρέμβαση του προειδοποιεί ότι «αν δεν υπάρξει άμεση αποσυμπίεση, η κατάσταση στο σύστημα υγείας θα εξελίσσεται ως μη διαχειρίσιμη. Χρειάζονται επείγοντα, άμεσα και μεσοπρόθεσμα μέτρα, ενταγμένα σε σοβαρό μακροπρόθεσμο σχεδιασμό», όπως τονίζει ο βουλευτής και ιατρός-καρδιολόγος του ΕΣΥ Νίκος Ηγουμενίδης.
Μέσα από το άρθρο του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Νέα Κρήτη», επισημαίνει τις καθυστερήσεις στην διακίνηση των περιστατικών, τα προβλήματα στην ήδη συμπιεσμένη λειτουργία των υπόλοιπων (non Covid) κλινικών και τμημάτων, τις κλινικές «χωρίς κλινική» με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της ΩΡΛ κλινικής του Βενιζελείου, την αύξηση των κρουσμάτων σε συνδυασμό με την απουσία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδα), την συνακόλουθη πίεση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων.
Αναλυτικά αναφέρει ο ίδιος όλα τα επείγοντα μέτρα που θα πρέπει άμεσα να ληφθούν. Μεταξύ αυτών την άμεση τοποθέτηση των 800 γιατρών στα νοσοκομεία και των 300 γιατρών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για τους οποίους από μήνες έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρόσληψής του. Επιπλέον, σημειώνει την άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων και μεταφορά ασθενών με Covid – 19 τόσο ασθενών που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid όσο και αυτών που νοσηλεύονται σε κλίνες ΜΕΘ.
Ειδική αναφορά κάνει στην ανάγκη άμεσης επιστροφής στα Νοσοκομεία για τους 6.500 υγειονομικούς που έχουν τεθεί σε αναστολή: «Να επανέλθουν με ενισχυμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να δώσουν τη μάχη μαζί με όλους τους συναδέλφους τους. Οι γνώσεις και η εμπειρία τους, είναι σήμερα απαραίτητα, για την αξιοπρεπή φροντίδα των ασθενών», σημειώνει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σύμφωνα με τον Νίκο Ηγουμενίδη, «η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στη νεοφιλελεύθερη ιδεοληπτική εμμονή της, δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας και στο κοινωνικό κράτος. Είναι επιλογή της να μην υπάρξει η αναγκαία, σοβαρή και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα παρέμβαση στο σύστημα Υγείας. Θεωρεί ότι η πανδημία είναι μια μπόρα περαστική, η οποία, ιδιαίτερα με την «Όμικρον», θα φύγει γρήγορα, χωρίς να απαιτηθούν σοβαρές παρεμβάσεις. Έτσι δικαιολογεί τα καθυστερημένα αντανακλαστικά και την υποτίμηση του κινδύνου».