Οι παιδεραστές και οι βιαστές ανηλίκων δρουν ανενόχλητοι μέσα από το dark web, και πληρώνουν όσο όσο για να παρακολουθούν ζωντανά βιασμούς μικρών παιδιών, σύμφωνα με έρευνα που αναφέρει ότι ένα στα πέντε παιδιά έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση.
Ο Γιώργος Κορμάς, υπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού κέντρου Ασφαλούς διαδικτύου, μιλώντας στο Mega, αναφέρει σχετικά: «Υπάρχουν on line βιασμοί παιδιών πολύ μικρών ηλικιών μέχρι και 5 ετών όπου φτάνουν σε πιστωτικές κι χρεωστικές κάρτες να πληρώνουν 4.000 και 5.000 ευρώ για να το παρακολουθήσουν».
Οι παιδεραστές κινούνται με απίστευτη ευκολία παντού στο διαδίκτυο, με ψεύτικα προφίλ.
Σύμφωνα με έρευνα του ελληνικού κέντρου ασφαλούς διαδικτύου:
- 1 στα 2 παιδιά μιλάει με αγνώστους στο διαδίκτυο
- 1 στα 5 παιδιά συναντιέται με αγνώστους
- 1 στα 4 δέχεται σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο
Μετά τη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών η διακίνηση παιδοπορνογραφικού υλικού βρίσκεται στη δεύτερη θέση της μαύρης λίστας, με πρωταγωνιστές κυρίως ανθρώπους υπέρ άνω πάσης υποψίας.
«Δρουν σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα με ψεύτικα προφίλ, προσεγγίζουν παιδιά και άλλους παιδεραστές. Ακολουθούν επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με παιδιά, δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, γιατροί είναι δύσκολο να τους αντιληφθείς», τονίζει ο Γιώργος Κορμάς.
Οι παιδεραστές του διαδικτύου εκβιάζουν ανήλικα παιδιά που τελικά υποκύπτουν και στέλνουν τα ίδια αυτοπαραγωγούμενο υλικό σε βίντεο.
Οι ειδικοί τονίζουν πως οι μαθητές Δημοτικού επιβάλλεται να απέχουν από τα κοινωνικά δίκτυα. Την ίδια στιγμή η συμπεριφορά των ανήλικων είναι αυτή που πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου στους γονείς και το σχολείο.
Η Άννα Κανδαράκη σχολίασε: «Δεν συναναστρέφεται με συνομήλικους, ένα παιδί απομονώνεται και ασχολείται συνεχώς με το κινητό, χωρίς να ξέρουμε με ποιον μιλάει μπορεί να έχει διαταραχές στον ύπνο του».
Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως οι γονείς πρέπει να ενημερώνουν διαρκώς τα παιδιά τους για τους κίνδυνους που ενέχει η ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου, ωστόσο όχι με φόβο.
«Υπάρχει και το dark διαδίκτυο που δεν ακολουθεί τους κανόνες Δικαίου που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο. Στην Ε.Ε γίνεται κουβέντα ότι είναι παράνομο off line θα πρέπει να είναι παράνομο και on line», τόνισε ο κ. Κορμάς.