Μετά την καταγγελία για καταπάτηση νόμιμου οικοπέδου στο Σταυρό Ακρωτηρίου που δημοσιεύθηκε στον ‘’Αγώνα της Κρήτης’’ την περασμένη εβδομάδα, έφτασαν στην εφημερίδα μας και άλλες καταγγελίες.
Κι εμείς αναρωτιόμαστε:
Πως λειτουργούν οι καταπατητές; Με το έτσι θέλω; Και ο νόμος; Δεν προστατεύει τους νόμιμους ιδιοκτήτες;
Έχομε καταγγελία για καταπάτηση εκτός του Σταυρού και σε άλλη περιοχή του Ακρωτηρίου. Επίσης στο χωριό Σκορδαλού όπου ο νόμιμος ιδιοκτήτης δικαιώθηκε μετά από προσφυγή στην δικαιοσύνη. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, καταπάτηση περιουσίας έχει σημειωθεί στο ΚακοδίκιΣελίνου.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
Οι μικροκαταπατήσεις με τη μέθοδο της αλλαγής των συνόρων έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια ανησυχητικές διαστάσεις. Ιδιοκτήτες αγροτικής γης που μένουν στην πόλη ή εκτός του νομού Χανίων, πολλές φορές μένουν έκπληκτοι με την μετατόπιση των συνόρων. Επίσης, ακριβώς πάνω στο σύνορο βλέπουν φυτεμένες ελιές που σημαίνει πως μπαίνουν δυο μέτρα μέσα.
Σε άλλες περιπτώσεις, εκεί που υπήρχε ιδιοκτησία ανοίγεται δρόμος από διπλανό ιδιοκτήτη. Σε άλλες περιπτώσεις, στο μέσο χωραφιού που είναι οικόπεδο, τοποθετούνται βάνες άρδευσης. Πελώριες πέτρες που είχαν τοποθετηθεί ως στραλίκια μετακινούνται με τρακτέρ, παραβιάζοντας έτσι τα σύνορα. Γενικά γίνεται ένας χαμός. Πολλοί οι καταπατητές.
Γιατί; Θα γίνουν πιο πλούσιοι καταπατώντας ό,τι ανήκει σε άλλους; Αναρωτιόμαστε, προς τι αυτή η έξαρση καταπατήσεων; Το πρόβλημα που έχομε δεν λύνεται με το να στρέφεται ο ένας εναντίον του άλλου.
Ν.Α.