12.8 C
Chania
Monday, November 25, 2024

Reveil 10: Το Σάββατο το Φεστιβάλ Ήχων στο Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας

Ημερομηνία:

Το Φεστιβάλ Ήχων και Οικολογίας Reveil, που διοργανώνει η διεθνής καλλιτεχνική ομάδα Soundcamp Cooperative, επιστρέφει με την δέκατη (10η) επετειακή έκδοσή του στις 6 και 7 Μαΐου 2023 με παράλληλες εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, του Ηνωμένου Βασιλείου της Αγγλίας, της Αμερικής και του Καναδά. Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, θα παρουσιαστούν στα Χανιά μια σειρά από δράσεις που θα αποτελέσουν μέρος του Φεστιβάλ Reveil και θα φιλοξενηθούν σε δύο σημεία της πόλης με δωρεάν είσοδο για το κοινό: (α) το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης από τις 16:30 μέχρι τις 20:00 και (β) το RIDE café bar στο παλιό λιμάνι των Χανίων από τις 21:00 μέχρι τις 23:00. Το φετινό πρόγραμμα έχει επιμεληθεί η Δρ. Μαρία-Ευτυχία Παπαδομανωλάκη, ιδρυτικό μέλος της Soundcamp Cooperative.Επιπλέον πληροφορίες στο Facebook Event.

ΠΑΡΚΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑΣ          

16:30-20:00 Zωντανή μετάδοση του 24ώρου Ραδιοφωνικού Προγράμματος Reveil στο χώρο του Πάρκου, με τη συνδρομή του Ράδιο Ένταση 93.5FM, στο RIDE café bar, αλλά και διαδικτυακά στη σελίδα soundtent.org/reveil/. Το Reveil μεταδίδει ζωντανές εκπομπές ηχοτοπίων του ξημερώματος (γνωστό και ως η χoρωδία της Αυγής – Dawn Chorus) από όλο τον κόσμο.

16:30-17:10 «Από την Αρχιτεκτονική και Υπολογιστική Ακουστική ως την Ακουστική Ηχοτοπίου: Προσεγγίσεις για ένα καλύτερο Ακουστικό Περιβάλλον» Διάλεξη από τον Δρ. Νικόλαο Μ. Παπαδάκη, μέλος του ερευνητικού εργαστηρίου CoMecO του Πολυτεχνείου Κρήτης – στο Μουσείο

17:20-17:40 WE.MEN Χοροθεατρική ομάδα Δη.Πε.Θε.Κ. – στον ελαιώνα δίπλα στο Μουσείο

17:50-20:00 Maker CultureCreative Reuse Παρουσίαση/Εργαστήριο από το TUC TIE Lab – στο Moυσείο

18:15-19:15 Ηχοπερίπατος στο Πάρκο για μικρούς και μεγάλους με την Δρ. Κατερίνα Τζεδάκη (ΕΛΜΕΠΑ) – έναρξη από το Μουσείο

19:30-20:00 Παρουσίαση του έργου «Χώρα» από τη Νικολέτα Χατζοπούλου – στο Μουσείο

RIDE CAFE BAR

21:00-22:00 «Ηχοτοπίο: από το ηχητικό περιβάλλον στη μουσική και πάλι πίσω» Σύντομη παρουσίαση και συζήτηση με τον Νικόλα Βαλσαμάκη

22:00-23:00 Παρουσίαση του έργου “The Port has never left του Δημήτρη Μπαρνιά

Λίγα λόγια για το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας

Το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης βρίσκεται στο ΣΟΔΥ, πίσω από τους Τάφους των Βενιζέλων. Εκτείνεται σε μια έκταση 300 στρεμμάτων με ελιές, πεύκα, τη φυσική βλάστηση του Ακρωτηρίου και καλλιεργούμενα φυτά. Μικρά ζώα και πολλά πουλιά εμφανίζονται όλες τις ώρες της ημέρας (υπάρχει πλήρης κατάλογος των φυτικών ειδών και των ζώων στο site του Πάρκου).

Περιγραφές Δράσεων

Reveil 10 – 24ωρο Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα – Soundcamp

Πρόκειται για το 10ο φεστιβάλ Reveil που διοργανώνει ο διεθνής καλλιτεχνικός οργανισμός Soundcamp, με βάση το Λονδίνο, την Κρήτη και τη Χάγη, ο οποίος ερευνά από το 2013 τις κοινωνικές, προσωπικές και περιβαντολλογικές οικολογίες σε φυσικά, αστικά και περιαστικά οικοσυστήματα. Μέλη του οργανισμού είναι οι ερευνητές και καλλιτέχνες ήχου Grant Smith, Dawn Scarfe από το Λονδίνο, ο Μax Baraitser-Smith από τη Χάγη και η Μαρία Παπαδομανωλάκη από τα Χανιά. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει το 24ωρο ραδιοφωνικό πρόγραμμα Reveil που μεταδίδει ζωντανές εκπομπές ηχοτοπίων του ξημερώματος (γνωστό και ως η χoρωδία της Αυγής – Dawn Chorus) από όλο τον κόσμο. Η μίξη των ηχοτοπίων από τα διάφορα σημεία του πλανήτη για το 24ωρo ραδιοφωνικό προγράμμα γίνεται ζωντανά από το Λονδίνο (Grant Smith, Μαρία Παπαδομανωλάκη and Hannah Kemp-Welch, Soundcamp), το Santiago στη Χιλή (Fernando Godoy, Tsonami Arte Sonoro) και το Sunshine Coast στην Aυστραλία (Leah Barclay, Biosphere Soundscapes) και φιλοξενείται από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Wave Farm στη Νέα Υόρκη, τον Resonance Extra στο Λονδίνο, καθώς και πάνω από 20 ραδιοφωνικούς και διαδικτυακούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του Ράδιο Ένταση 93.5FM. Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 στις 07:00 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 στις 20:00. Το Reveil ακολουθεί τον ήλιο στο πέρασμα του από την ανατολή προς τη δύση και μεταδίδει ζωντανά, καθώς χαράζει, τους ήχους από καιρικά φαινόμενα, μεταναστευτικά πουλιά, σταυροδρόμια, μηχανές, πόλεις, χωριά, εκκλησίες, αυλές μουσείων, κήπους, μπαλκόνια, υδρόφωνα μέσα σε θάλασσες και λίμνες, πομπούς στις στέγες ουρανοξυστών και τουριστικών θερέτρων, μέσα σε τροπικά δάση, ερήμους και απροσπέλαστα φαράγγια, δημιουργώντας έτσι ένα συνεργατικό ηχητικό έργο μακράς διαρκείας.

«Από την Αρχιτεκτονική και Υπολογιστική Ακουστική ως την Ακουστική Ηχοτοπίου:Προσεγγίσεις για ένα καλύτερο Ακουστικό Περιβάλλον» Διάλεξη από τον Δρ Νικόλαο Μ. Παπαδάκη – Εργαστήριο Υπολογιστικής Μηχανικής και Βελτιστοποίησης, Πολυτεχνείο Κρήτης

Η Υπολογιστική Ακουστική δίνει την δυνατότητα υπολογισμού του ηχητικού πεδίου σε ένα χώρο, το οποίο μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με αρχές Αρχιτεκτονικής Ακουστικής. Η υποκειμενική αντίληψη και το βίωμα μέσω της ακουστικής αίσθησης μπορούν να εκτιμηθούν με την πιο σύγχρονη προσέγγιση της Ακουστικής Ηχοτοπίου. Ο συνδυασμός των παραπάνω είναι βέλτιστος για την διαμόρφωση του Ακουστικού Περιβάλλοντος, ενώ ενδείκνυται για προσεγγίσεις Οπτικοακουστικής Αλληλεπίδρασης.

«WE.MEN» Χοροθεατρική ομάδα ΔηΠεΘεΚ

Απόσπασμα από τη σπονδυλωτή χοροθεατρική performance που θα παρουσιαστεί στις 14.05.2023 στο θέατρο Βλησίδη, στο πλαίσιο της παρουσίασης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔηΠεΘεΚ. Το θέμα είναι η εσωτερική μας μάχη για τη διατήρηση της παιδικότητάς μας.Το πρώτο κομμάτι ντύνεται ηχητικά με ηχογραφημένους ήχους πουλιών από την Μαρία Παπαδομανωλάκη, το soundtrack της ταινίας «Song of the sea» του συνθέτη και ενορχηστρωτή Bruno Coulais σε συνεργασία με την Kila και την ηχογραφημένη αφήγηση της Κατερίνας Δαμιανάκη. Το δεύτερο μουσικό κομμάτι είναι το “L’ Eclaircie” των Varsovie.

Σύλληψη-Χορογραφία από αυτοσχεδιασμούς των συμμετεχόντων: Έλενα Σταυροπούλου

Συμμετέχουν: Γιακουμέλου Νικολέτα, Δαμιανάκη Κατερίνα, Θεοδωράκη Ιωάννα, Παπαδογιαννάκη Ερμιόνη, Παπαλεξάτου Άννα, Παυλάκη Σταυρούλα, Σαριδάκη Βασιλική, Σαριδάκη Παναγιώτα, Χρυσουλάκη Ειρήνη

Hχοπερίπατος στο Πάρκο Χλωρίδας και Πανίδας
με την Δρ Κατερίνα Τζεδάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Ο ηχοπερίπατος είναι μια ομαδική διραστηριότητα στην οποία οι συμμετέχοντες περιδιαβάζουμε και αφουγκράζομαστε τους ήχους του τοπίου, με την βοήθεια κάποιου οδηγού.Στόχος της δραστηριότητας αυτής είναι η εξερεύνηση της κρυμμένης ηχητικής διάστασης της καθημερινότητας και η ανάπτυξη της ικανότητας συνειδητής ακρόασης και κατανόησης της δυναμικής ισορροπίας ή ανισορροπίας των ήχων στο περιβάλλον μας.Για τον ηχοπερίπατο συνίσταται η χρήση άνετων ρούχων, παπουτσιών και καπέλου. Τα χέρια πρέπει να είναι ελεύθερα.

Maker Culture-Creative Reuse

Παρουσίαση/Εργαστήριο από το Εργαστήριο Ευφυών Μεταβαλλόμενων Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) του Πολυτεχνείου Κρήτης ανοιχτή για παιδιά και τους κηδεμόνες τους.

ΧΩΡΑ (revisited)

Ένα έργο τετραφωνίας, συγκεκριμένης τοποθεσίας που πρωτοπαίχτηκε στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας στις 12 Σεπτεμβρίου του 2020.Το έργο αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης εργασίας, μίας μελέτης περίπτωσης στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής της Νικολέτας Χατζοπούλου στην μουσική και την αρχιτεκτονική.Η αφετηρία είναι μια αναφορά στην φιλοσοφική έννοια της χώρας και της σιωπής.Σε αυτό το πλαίσιο, η σιωπή ορίζεται ως ο χώρος που δημιουργείται από την ερμηνεία του οπτικού περιβάλλοντος σε ήχο.Το έργο αποτελείται από τέσσερα μέρη και η παρτιτούρα δημιουργήθηκε από φωτογραφίες των τεσσάρων όψεων που περιβάλλουν την αγορά. Τα στοιχεία των εικόνων κάθε εικόνας αντιστοιχούν σε ήχους που χρησιμοποιούνται στην σύνθεση, ως αυτόνομα ηχητικά γεγονότα, αλλά και ως σχέσεις μεταξύ των οπτικών και ηχητικών στοιχείων. Αυτή η συνθετική διαδικασία είναι μέρος μίας πρωτότυπης μεθόδου χωρο-χρονικής σύνθεσης και τυπολογικής οργάνωσης σχημάτων και ήχων και θα παρουσιαστεί μαζί με το έργο.Όλοι οι ήχοι ηχογραφήθηκαν σε τενόρο και επτάχορδη βιόλες ντα γκάμπα με lo-fi εξοπλισμό.

Σύνθεση – εκτέλεση : Νικολέτα Χατζοπούλου
Έτος σύνθεσης : 2020
Διάρκεια : 18 λεπτά
(Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Deeper than Silence, επιμέλεια της Δ. Βιτάλη, commission από το ΕΜΣΤ και το Υπουργείο Πολιτισμού)

Ηχοτοπίο: από το ηχητικό περιβάλλον στη μουσική και πάλι πίσω

Μια σύντομη παρουσίαση και συζήτηση γύρω από τις διαφορετικές προσεγγίσεις το ηχητικού περιβάλλοντος μέσα από το πρίσμα της σύνθεσης ηλεκτροακουστικής μουσικής και ειδικότερα της σύνθεσης ηχοτοπίου.

The port has never left
Σύνθεση του Δημήτρη Μπαρνιά

Σύμφωνα με τον συνθέτη, … «τους τελευταίους τρεις μήνες έχω αφιερώσει πολύ χρόνο ηχογραφώντας ήχους από το ενετικό λιμάνι των Χανίων. Δυστυχώς, ένα μεγάλο μέρος του αρχικού πιο ήσυχου και μοναδικού ηχητικού τοπίου του έχει υποβαθμιστεί με τα χρόνια από τις τουριστικές εξελίξεις. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα μερικά ακουστικά πλούσια και κινούμενα σημεία γύρω από αυτήν την περιοχή, που καλύπτουν μια ευρεία ζώνη του φάσματος ακρόασης.Κάθε ένα από αυτά τα σημεία έχει το δικό του ρυθμό και ιδιότητες μετατόπισης φάσης ανάλογα με την ένταση και την κατεύθυνση του ανέμου αντίστοιχα.Ένα που βρήκα το πιο ενδιαφέρον ακουστικά, είναι η δεύτερη ξύλινη αποβάθρα ενώ περπατούσα από το Neorio Moro προς το κέντρο του λιμανιού.Εκεί νιώθεις την αίσθηση ότι είσαι μέσα στη θάλασσα – κατά κάποιον τρόπο είσαι επειδή η αποβάθρα επιπλέει στο νερό.Η θάλασσα εκεί ακούγεται επίσης πιο δυνατά μαζί με όλους τους μικρούς ήχους που δημιουργούνται από την τριβή των σκαφών με την αποβάθρα – τις σημαδούρες, τα ατσάλινα ελατήρια και τα σχοινιά.Κάνοντας μεγέθυνση σε καθέναν από αυτούς τους ήχους, αρχίζεις να ακούς τις επιμέρους «παραστάσεις» τους.Χρησιμοποιώντας μικρόφωνα επαφής μπόρεσα να αποτυπώσω μερικές από αυτές τις παραστάσεις μεμονωμένα και αργότερα να εξάγω πληροφορίες, όπως ο χρόνος, ο τόνος και η ένταση μέσα από αυτές. Με αυτόν τον τρόπο, μπόρεσα να τα μεταφέρω σε ένα διαφορετικό μουσικό σύμπαν, στο οποίο κατέστησα δυνατό να δοκιμάσω αμέτρητες παραλλαγές της χροιάς ή να προσαρμόσω τις «ατέλειες» του τόνου με βάση συγκεκριμένες μουσικές κλίμακες!»

Βιογραφικά

ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ 93.5

Ο Ραδιοφωνικός σταθμός του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι από τους πρώτους πανεπιστημιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε το 1995 από μία ομάδα φοιτητών της πολυτεχνικής κοινότητας.Από τότε, ο σταθμός έχει εξελιχθεί από έναν απλό ερασιτεχνικό σταθμό σε έναν σταθμό ημιεπαγγελματικού, αν όχι επαγγελματικού, επιπέδου.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ

O Nικόλας Βαλσαμάκης συνθέτει και διδάσκει ηλεκτροακουστική μουσική και σύνθεση ήχου.Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ).Διδάσκει στο Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής (ΕΛΜΕΠΑ) στο Ρέθυμνο, όπου μετέχει στη διεύθυνση του Στούντιο Μουσικής Διάδρασης και Πολυφωνίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΝΙΑΣ

Ερευνώντας για καινούργιες φόρμες και μουσικές εμπειρίες, έχω συμμετάσχει σε διάφορα καλλιτεχνικά σχήματα.Μέσα από πειραματισμούς, μουσικές μεταλλάξεις και ηχητικές αντιθέσεις ψάχνω να μεταδώσω την χροιά του αισθησιακού μου φίλτρου.Είναι μια συνεχόμενη διαδικασία.Άλλοτε το μήνυμα αλλάζει, άλλες φορές ανακαλύπτω καινούργιους πιο αποδοτικούς τρόπους για την μετάδοση του.Η μουσική μου είναι δεμένη με ηλεκτρονικούς και περιβαλλοντικούς ήχους μέσα από τους οποίους βρίσκω περισσότερη ελευθερία να διαμορφώσω την χροιά μου.Μέσω αυτής ιδανικά στοχεύω να διεγείρω ξεχασμένα συναισθηματικά γεγονότα η να ανακαλύψω καινούργια.Ο ρυθμός εξίσου σημαντικός ώστε να συντονιστώ με το κοινό.Τέλος οι παύσεις μέσα από τις οποίες θέλω να δώσω τον χρόνο στους ακροατές να επεξεργαστούν την εμπειρία που ίσως ιδανικά τους επεκτείνει στιγμιαία την συνείδηση.

Δρ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Ο Δρ. Νικόλαος Μ. Παπαδάκης είναι ερευνητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης στο Ινστιτούτο Υπολογιστικής Μηχανικής και Βελτιστοποίησης στον τομέα της Ακουστικής και διδάσκει στο Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής (ΕΛΜΕΠΑ) στο Ρέθυμνο. Έχει διδακτορικό στην Αρχιτεκτονική και Υπολογιστική Ακουστική και ειδικεύεται ερευνητικά και επαγγελματικά σε θέματα Ακουστικής χώρων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι: Υπολογιστικές Μέθοδοι στην Αρχιτεκτονική Ακουστική, Ακουστική Μοντελοποίηση, Ακουστική Ηχοτοπίου, Ακουστικές Μετρήσεις, Ψυχοακουστική, Οπτικοακουστική Αλληλεπίδραση.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Έλενα Σταυροπούλου είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο «Performance» στο London Contemporary Dance School -The Place, σε συνεργασία με την Jasmin Vardimon Company ως Apprentice.Συνεργάστηκε ως χορεύτρια – performer με την Jasmin Vardimon Company, London.Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με διάφορους χορογράφους. Έχει χορογραφήσει και χορέψει σε δικά της projects, σε ποικίλα πλαίσια. Επιμελείται της κίνησης σε επαγγελματικές παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης, θεατρικών ομάδων και χορωδιών.Το 2021 πήρε επιχορήγηση από τα «Ανοιχτά Πανιά» για παράσταση χορού και χορωδιακής μουσικής, με την ονομασία “Ad locum”.Το 2022 έκανε περιοδεία την παράσταση στο Patras Art Festival και στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Πειραιώς, με τη συμμετοχή του γυναικείου φωνητικού συνόλου Opus Femina. Δίδαξε σύγχρονο χορό σε γυμνάσια και λύκεια, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Dancing to connect» της Onassis Stegi και σε επαγγελματικές και ερασιτεχνικές σχολές χορού. Διδάσκει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης το μάθημα της «Κίνησης» και του «Σύγχρονου χορού-Αυτοσχεδιασμού-Σύνθεσης Χοροθεάτρου» σε ενήλικες και έφηβους.Έχει κάνει μουσικές σπουδές και ασχολείται με το τραγούδι.Ήταν μέλος του γυναικείου φωνητικού συνόλου Opus Femina και της Παιδικής Χορωδίας ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορίνθου. Είναι τελειόφοιτη της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΕΔΑΚΗ

Η Κατερίνα Τζεδάκη είναι συνθέτρια, ερευνήτρια και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Ηλεκτροακουστική Μουσική Σύνθεση στο Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν: Σύνθεση ηλεκτροακουστικής μουσικής, Έρευνα και Σύνθεση Ηχοτοπίων, Ακουστική Οικολογία, Ηχητικός Σχεδιασμός, Ηλεκτρονικά Μουσικά Όργανα, Θέματα Μουσικής Πράξης και Διάδρασης, Ηχητική Αρχαιολογία. Έχει γράψει μουσική κυρίως, αλλά όχι και αποκλειστικά, για ηλεκτροακουστικά μέσα. Η μουσική της έχει παρουσιαστεί σε πολλά Ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ και συνέδρια.Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής και της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας.

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Συνθέτρια, περφόρμερ, ερευνήτρια και curator, που ζει στην Αθήνα. Έχοντας ένα διεπιστημονικό υπόβαθρο, εστιάζει στη δημιουργία οργανωμένου ήχου που βασίζεται στη σχέση σιωπής και θορύβου και στη σχέση χώρου και χρόνου, αξιοποιώντας περιστασιακά και εξωμουσικές πηγές.Το συνθετικό της έργο περιλαμβάνει έργα για σόλο όργανα και διάφορα σύνολα μουσικής δωματίου, ηλεκτροακουστικά έργα, όπερες δωματίου και φωνητικά έργα, αλγοριθμικές και site-specific συνθέσεις και μουσική για θέατρο και ταινίες μικρού μήκους.Το εύρος του έργου της ως περφόρμερ και εκτελέστρια της βιόλα ντα γκάμπα, περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε έργα παλαιάς και σύγχρονης μουσικής και αυτοσχεδιασμού. Σπούδασε μουσική σύνθεση στο Βασιλικό Κονσερβατόριο της Χάγης, και αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας στο Κάρντιφ. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στον τομέα αρχιτεκτονικής και μουσικής στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Διοργανώνει και επιμελείται projects στο χώρο της NGallery.

ΤUC TIE LAB

Το Εργαστήριο Transformable Intelligent Environments (TUC TIE Lab) στο Πολυτεχνείο Κρήτης ιδρύθηκε το 2011 με βάση την έρευνα και την ανάπτυξη μεθοδολογιών, λογισμικού, μηχανισμών και τεχνογνωσίας για το σχεδιασμό και την κατασκευή πρωτοτύπων μεταβαλλόμενων ευφυών περιβαλλόντων. Προωθεί την εξειδικευμένη έρευνα σε μεθόδους και συστήματα που διερευνούν τη σπονδυλωτή, προσαρμοστικότητα και μετασχηματισμό, τόσο φυσική όσο και αντιληπτική, καθώς και την εξερεύνηση καινοτόμων υλικών και τεχνικών για την αύξηση της απόδοσής τους. Τα περιβάλλοντα και τα υλικά αντιμετωπίζονται ως πλατφόρμες, όπου οι ερευνητές του TIE Lab διερευνούν την ικανότητα να αλλάζουν δραστικά τα χαρακτηριστικά τους ως απάντηση στην ανθρώπινη δραστηριότητα, απαίτηση ή επιθυμία. Η ουσιαστικότητα διερευνάται από την προοπτική της αποτελεσματικότητας και με τους τρόπους με τους οποίους ένα υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκαλύψει πλήρως τις δυνατότητές του, ελαχιστοποιώντας τις υποχρεώσεις και αυξάνοντας την απόδοσή του.Καλύπτει το φάσμα από φυσικά υλικά, όπως ακατέργαστη γη και μπαμπού, έως έξυπνα υλικά, όπως τα SMA.Η χωρική ευελιξία διερευνάται μέσω της άμεσης σχέσης μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και των μεταβαλλόμενων χωρικών απαιτήσεων.Το περιβάλλον είναι ενεργό, επιδεικνύοντας μετασχηματισμό, προσαρμοστικότητα και ευελιξία μέσω μιας σειράς τεχνικών που εξοικονομούν χώρο και ανθρώπινη προσπάθεια, ενώ μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας.Σε αυτές τις γραμμές, η έρευνα που πραγματοποιείται στο Εργαστήριο TIE Lab περιλαμβάνει επίσης την εξερεύνηση ευφυών χώρων και την ενσωμάτωση συστημάτων Πληροφορικής σε χωρικά στοιχεία. Η προσέγγιση είναι γνωστή ως «ευαίσθητος σχεδιασμός», εισάγοντας το επόμενο βήμα σε περιβάλλοντα με απόκριση που παρουσιάζουν «νόηση» στην «απόκρισή» τους.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

16χρονος στη ΜΕΘ μετά από σοβαρό τροχαίο στην Κίσσαμο

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται ένας...

Εμπορικά κέντρα και σε Ηράκλειο και Χανιά σχεδιάζει η Trade Estates

Σε πόλεις με κρίσιμη μάζα καταναλωτών, κάτι που μεταφράζεται...

Βιβλίο για τη δολοφονία της Καρολάιν έγραψε η ψυχολόγος της

Ένα βιβλίο εμπνευσμένο από τη δολοφονία της Καρολάιν έγραψε...