10.8 C
Chania
Saturday, December 28, 2024

Πώς η Τεχνολογία σπάει τους κανόνες της Βιολογίας | Η θεραπεία της υπογονιμότητας, οι ψηφιακοί δίδυμοι, η Αθανασία και ο Μετα-Άνθρωπος

Ημερομηνία:

Υπάρχουν κάποια πράγματα που θεωρούμε δεδομένα. Η ζωή είναι πεπερασμένη και οργανική. Τι θα γινόταν όμως αν όλα όσα γνωρίζουμε για το πώς είμαστε άνθρωποι -από το πώς ερχόμαστε στον κόσμο μέχρι το πώς τον εγκαταλείπουμε- επρόκειτο να μεταμορφωθούν ριζικά;

Νέοι τρόποι δημιουργίας ζωής που μεταφέρουν τη δημιουργία παιδιών στο εργαστήριο, αψηφώντας τους νόμους της αναπαραγωγής. Θεραπεία ανίατων ασθενειών, με τη χρήση ψηφιακών αντιγράφων του σώματός μας που μας αντιγράφουν μέχρι και τα κύτταρά μας. Και καθώς αντιμετωπίζουμε το αναπόφευκτο του θανάτου, η υπόσχεση της ψηφιακής αιωνιότητας μας καλεί.

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός μέλλοντος όπου η ίδια η ουσία του τι σημαίνει να ζεις και να πεθαίνεις μπορεί να αλλάξει για πάντα.

Στο επεισόδιο “Posthuman” με την Emily Chang, εξετάζονται οι καινοτομίες που διαμορφώνουν το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δημιουργία Ζωής στο Εργαστήριο

Η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) και η ενδοωοθηκική γαμετογένεση (IVG) μεταφέρουν τη δημιουργία ζωής στο εργαστήριο, προσφέροντας νέες δυνατότητες γονεϊκότητας. Η IVG επιτρέπει τη μετατροπή οποιουδήποτε κυττάρου του σώματος σε σπερματοζωάριο ή ωάριο, ανοίγοντας δρόμους για άτομα με υπογονιμότητα και ζευγάρια του ίδιου φύλου να αποκτήσουν βιολογικά συγγενή παιδιά.

Τεχνητές Μήτρες και Εξωσωματική Κύηση

Η ανάπτυξη τεχνητών μητρών στοχεύει στην υποστήριξη πρόωρων βρεφών, μελλοντικά επιτρέποντας την πλήρη ανάπτυξη εμβρύων εκτός του ανθρώπινου σώματος. Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ταυτότητα και τις σχέσεις των παιδιών που γεννιούνται μέσω αυτής της μεθόδου.

Τεχνητή Νοημοσύνη και Ψηφιακοί Δίδυμοι στην Υγειονομική Περίθαλψη

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) βελτιώνει τη διάγνωση και θεραπεία, με τη δημιουργία “εικονικών διδύμων” – ψηφιακών αντιγράφων του ανθρώπινου σώματος – που επιτρέπουν προσωποποιημένη ιατρική και δοκιμή θεραπειών χωρίς κίνδυνο για τον ασθενή.

Ψηφιακή Αθανασία και AI Χρονικά

Επιστήμονες εργάζονται στη δημιουργία AI εκδοχών ανθρώπων που συνεχίζουν να “ζουν” μετά τον θάνατό τους, επιτρέποντας αλληλεπιδράσεις με ψηφιακές αναπαραστάσεις αγαπημένων προσώπων. Αυτό εγείρει ηθικά ζητήματα σχετικά με την ιδιωτικότητα, την ιδιοκτησία δεδομένων και την ανθρώπινη ταυτότητα.

Μετασύμπαν και Ψηφιακή Κληρονομιά

Το μέλλον του διαδικτύου μπορεί να περιλαμβάνει ένα μετασύμπαν όπου ψηφιακά avatars αλληλεπιδρούν, δημιουργώντας μια ψηφιακή κληρονομιά ή αιωνιότητα. Αυτό προκαλεί σκέψεις για το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος και πώς η τεχνολογία αναδιαμορφώνει τη ζωή.

Οι τεχνολογικές αυτές εξελίξεις προσφέρουν νέες δυνατότητες, αλλά παράλληλα εγείρουν σημαντικά ηθικά και κοινωνικά ερωτήματα που απαιτούν προσεκτική εξέταση.

Για μια πιο εμπεριστατωμένη κατανόηση των συγκεκριμένων θεμάτων, μπορείτε να παρακολουθήσετε το πλήρες βίντεο από το Bloomberg:

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ελλάδα ψηφίστηκε ως η πιο όμορφη χώρα του κόσμου

Η Ελλάδα ψηφίστηκε ως η πιο όμορφη χώρα στον κόσμο για...

Αναβολή της “Νύχτας των Ευχών” στον Δήμο Κισσάμου λόγω καιρού

Η προγραμματισμένη εκδήλωση "Νύχτα των Ευχών" που είχε προγραμματιστεί...

3 μέρες έμεινε η σωρός ναυγού στη Γαύδο λόγω κακοκαιρίας

Η σορός που εντοπίστηκε στις 23 Δεκεμβρίου στην παραλία...