ΤΟΠΙΚΑ

“Aνθρώπινη Ασπίδα”: «Αν “χρειάζονται θυσίες” για να αλλάξει κάτι, ποιο είναι το τίμημά μας για το οδικό δίκτυο της Κρήτης;»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Σύλλογος Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής “Aνθρώπινη Ασπίδα” σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών της Κρήτης αλλά και των επισκεπτών της, κυρίως στο θέμα της οδικής ασφάλειας και τις παραμέτρους της, καλώντας την εκάστοτε κυβέρνηση αλλά και τους τοπικούς άρχοντες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου αναφέρουν πως «με πόνο ψυχής παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τον απολογισμό του τραγικού συμβάντος, στις 28 Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη, με την απώλεια μέχρι στιγμής 57 συνανθρώπων μας, αλλά και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Μία εβδομάδα μετά, διαπιστώνουμε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά την απόδοση των πραγματικών ευθυνών, αλλά κυρίως την συνειδητοποίηση της κρισιμότητας, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από κάθε κίνδυνο, κάτι που διαχρονικά το συναντάμε στη χώρα μας.

Τα επίπεδα από την άλλη ασφάλειας μεταφορών στην Κρήτη με το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, σε συνδυασμό με την άναρχη βλάστηση καλαμιών, θάμνων και δέντρων, αλλά και την ύπαρξη των βράχων να κρέμονται στην κυριολεξία πάνω από τα κεφάλια μας, μοιραία είναι από τα χαμηλότερα, τουλάχιστον για τα δεδομένα της Ευρώπης.

Αναρωτιόμαστε εάν υποτεθεί αυτό που κάκιστα ειπώθηκε και ακόμα χειρότερα συνεχίζουν κάποιοι να το υποστηρίζουν, ότι “χρειάζονται θυσίες για να αλλάξουν τα πράγματα”, αλήθεια ποιο είναι το δικό μας τίμημα για το οδικό δίκτυο της Κρήτης; Για πόσους νεκρούς μιλάμε όταν ο φόρος αίματος στην άσφαλτο της Κρήτης, θυμίζει κάθε χρόνο απολογισμό εμπόλεμης ζώνης, ενώ σε ένα και μόνο συμβάν με τα λεωφορεία εν μέσω της τουριστικής σεζόν ο αριθμός θα μπορούσε να ξεπεράσει ακόμα και αυτόν των Τεμπών;

Ετοιμαζόμαστε για άλλη μια φορά να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας οι οποίοι διαπιστώνουν κάθε φορά ότι δεν επενδύουμε στην ασφάλεια, τόσο τη δική μας όσο και των οικογενειών τους, με ό,τι συνεπάγεται αυτό και για το δικό τους αίσθημα ασφάλειας.

Δεν μπορούμε πάντα να εφησυχαζόμαστε λόγω του επαγγελματισμού και τις εμπειρίας των επαγγελματιών οδηγών.

Κρούουμε για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου, ως ενεργοί πολίτες, σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών της Κρήτης αλλά και των επισκεπτών της, κυρίως στο θέμα της οδικής ασφάλειας και τις παραμέτρους της, καλώντας την εκάστοτε κυβέρνηση αλλά και τους τοπικούς άρχοντες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν!

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά τα ειλικρινή και βαθύτερα μας συλλυπητήρια
στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες μας».

(Η κεντρική φωτογραφία είναι από το Ακρωτήρι Χανίων).

Η φωτογραφία επάνω είναι από δρόμο της Γεωργιούπολης.

 

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

10 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

10 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

10 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

10 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

10 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

10 hours ago

This website uses cookies.