13.8 C
Chania
Sunday, December 22, 2024

Aπό το 1982 ο “Αγώνας της Κρήτης” ανέφερε ότι υπάρχουν πετρέλαια στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν τα δημοσίευμα περί ύπαρξης σημαντικότατων κοιτασμάτων πετρελαίου νότια της Κρήτης ενώ και εταιρείες πλέον δείχνουν ενεργά το ενδιαφέρον τους για την περιοχή. Όλα αυτά όμως με τρομερή καθυστέρηση και με τη χώρα πλέον σε μία θέση όπου διαπραγματευτικά δεν είναι ισχυρή για να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη.

Ο “Αγώνας της Κρήτης” μέσα από δημοσίευμα του συνεργάτη της εφημερίδας γεωλόγου Δρ. Αιμίλιου Δασύρα, ήδη από το 1982 και πιο συγκεκριμένα στις 13 Αυγούστου του 1982, αναφερόταν στην υψηλή πιθανότητα να υπάρχουν πετρέλαια στην περιοχή νότια της Κρήτης και της Γαύδου.

Στις 6 Μαρτίου του 1997 μάλιστα κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο: “Πετρέλαιο στη Γαύδο και στην Κρήτη”.

Σήμερα, 35 χρόνια μετά το αρχικό μας δημοσίευμα και 20 χρόνια από ένα ακόμα δεύτερο, πλέον φαίνεται ότι προχωρούν οι διαδικασίες με την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πηγών νότια της Κρήτης. Όμως, υπό ποιος όρους θα γίνει αυτή η εκμετάλλευση, όταν η χώρα βρίσκεται υπό την κηδεμονία των δανειστών;

Δείτε τα δημοσιεύματα:

σάρωση0008_1
“Ερευνήστε την Κρήτη για πετρέλαια”, ήταν ο τίτλος της μελέτης του Δρ. Αιμίλιου Δασύρα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Αγώνας της Κρήτης στις 13 Αυγούστου του 1982

 

σάρωση0009_2
“Πετρέλαιο στη Γαύδο και στην Κρήτη” ο τίτλος του δημοσιεύματος από τις 6 Μαρτίου του 1997
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λογοτεχνία και Μαθηματικά – ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΗΜΑΤΑ

Του Γιάννη Γ. Καλογεράκη Μαθηματικού Στατιστικολόγου  Επιτ. Σχολικού Συμβούλου Μαθηματικών (Την...