Λίγες ημέρες έμειναν πριν την έναρξη της συγκομιδής των πρώτων καρπών αβοκάντο και η Agrocreta, με εφόδιο την πολυετή εμπειρία της, τους παραγωγούς του τόπου μας αλλά και την ορμή και τον ενθουσιασμό που μας δίνει η βράβευση των κρητικών αβοκάντο μας για πρώτη φορά σε διεθνή διαγωνισμό από το Διεθνές Ινστιτούτο Γευσιγνωσίας (International Taste Institute), ετοιμάζεται για μια σεζόν που ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθεί στις υψηλότερες προσδοκίες όλων μας, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.
Προβλέψεις και προοπτικές
Παρόλο που οι προβλέψεις για τους αναμενόμενους όγκους της φετινής συγκομιδής δεν είναι και οι πλέον αισιόδοξες, τα ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των κρητικών αβοκάντο, μας επιτρέπουν να είμαστε γενικότερα αισιόδοξοι για το μέλλον τους στην Ελληνική αλλά ιδιαίτερα στη διεθνή αγορά.
Ο διεθνής ανταγωνισμός
Τα κρητικά αβοκάντο, έχουν να ανταγωνιστούν στην διεθνή αγορά, προϊόντα από δεκάδες διαφορετικές προελεύσεις, τα οποία εισρέουν στην Ευρώπη σε τεράστιους όγκους και ανάλογα τη διαθεσιμότητα πολλές φορές σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Μπορεί οι συνθήκες ανταγωνισμού να είναι δύσκολες όμως η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από τη διεθνή αγορά, μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον αρκεί όλες οι εξαγωγικές προσπάθειες να έχουν ως οδηγό τη ποιότητα, την καθαρότητα από υπολειμματικές ουσίες και φυτοφάρμακα και φυσικά τη γευστική ανωτερότητα.
Με εφόδιο τη διεθνή διάκριση
Ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό όπλο αλλά ταυτόχρονα και αναγνώριση των κόπων και προσπαθειών που καταβάλλουμε τα τελευταία χρόνια για την αναγνώριση της ιδιαίτερης γεύσης του κρητικού αβοκάντο, αποτελεί η πρόσφατη βράβευση των αβοκάντο της Agrocreta από το παγκοσμίως αναγνωρισμένο και καταξιωμένο Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας (International Taste Institute). Η βράβευση αυτή, η οποία έρχεται ως επιστέγασμα στην αδιάλειπτη εμπιστοσύνη μας στα ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αβοκάντο μας, μας γεμίζει αισιοδοξία και υπερηφάνεια αλλά και ευθύνη για την σωστή προώθηση των κρητικών αβοκάντο στη εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική διεθνή αγορά.
Πριν τη συγκομιδή
Ετοιμαζόμενοι για τις πρώτες συγκομιδές των καρπών τους, οι παραγωγοί θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους, ότι μέσα στις επόμενες πρώτες εβδομάδες εγχώριας παραγωγής, ο καταναλωτής θα έχει να επιλέξει μεταξύ των τελευταίων αβοκάντο εισαγωγής, πλήρων σε λιπαρά και ωρίμανση και των φρέσκων Κρητικών. Είναι λογικό, αν ο καταναλωτής αγοράσει ανέτοιμο Κρητικό αβοκάντο να παραταθεί η περίοδος της μετάβασης και μακροπρόθεσμα να παγιωθεί μια επιφυλακτικότητα απέναντι στα Κρητικά αβοκάντο την αντίστοιχη εποχή του έτους.
Πέρα από τις πρακτικές μεθόδους διαπίστωσης της ετοιμότητας, ο πιο σίγουρος τρόπος είναι κυρίως οι μετρήσεις της ξηράς ουσίας. Οι συγκομισθέντες καρποί θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με την κοινοτική οδηγία η οποία ορίζει την ελάχιστη περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία ανάλογα την ποικιλία από 19 έως 21%.
Παροτρύνουμε επομένως τους παραγωγούς να έχουν υπομονή και φυσικά πριν προχωρήσουν σε πρώιμη συγκομιδή να συμβουλεύονται τα αντίστοιχα εργαστήρια ώστε να διαφυλάξουμε αυτό το ιδιαίτερο προϊόν.
Πάντα στο πλευρό του παραγωγού
Εμείς από μεριάς μας είμαστε έτοιμοι για άλλη μια σεζόν να στηρίξουμε τους παραγωγούς με όλες μας τις δυνάμεις. Έτοιμοι να ξεκινήσουμε με παραλαβές συμβατικών και βιολογικών αβοκάντο και να προμηθεύσουμε τους καταναλωτές με προϊόντα που πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές επιδιώκοντας να δώσουμε στο κρητικό αβοκάντο την αξία που του αρμόζει!
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο «Σύνδεσμος…
Αν δεν σταματήσει η κατάχρηση αντιβιοτικών στην κοινότητα τότε είναι πολύ πιθανό να έρθει μια νέα φονική πανδημία, ενώ…
Σε διπλωματικό συναγερμό βρίσκονται ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία, μετά την επικίνδυνη κλιμάκωση του…
Το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος συνεχίζει τη γενοκτονική του πολιτική σε βάρος του παλαιστινιακού λαού που μέχρι…
Ποια ποινή θα πρέπει να επιβληθεί στον Ντομινίκ Πελικό, τον άνδρα ο οποίος επί περίπου 10…
Είναι γεγονός: Οι νεαροί Millennials (άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1995) και η γενιά…
This website uses cookies.