Ο Κωνσταντίνος Γδοντάκης μέσω της Chania Aerial Creations συνεχίζει να δημοσιοποιεί φωτογραφίες και βίντεο από όμορφες τοποθεσίες της Κρήτης. Χρησιμοποιεί ένα ειδικό τηλεμεταχειριζόμενο ελικόπτερο τύπου drone και καταγράφει από ψηλά αγαπημένες τοποθεσίες όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί.
Πλέον, επεκτείνεται, και ταξιδεύει και στο Ρέθυμνο. Από εκεί τις τελευταίες ημέρες είδαμε φωτογραφίες και το βίντεο από τον φάρο του Ενετικού Λιμένα όσο και από το Κάστρο Φορτέτζα. Μια πραγματικά όμορφη δουλειά την οποία, όπως και τις άλλες φορές, συνοδεύει με ενημερωτικό κείμενο για τις τοποθεσίες.
Δείτε λοιπόν τις φωτογραφίες και απολαύστε σε βίντεο και αυτές τις αγαπημένες μας τοποθεσίες, μέσα από τα σύννεφα.
Ένα μοναδικό μνημείο, από τα πιο προβεβλημένα, σήμα κατατεθέν της πόλης του Ρεθύμνου είναι το βενετσιάνικο κάστρο της Φορτέτσας. Πρόκειται για το Ενετικό κάστρο που δεσπόζει στο λόφο του Παλαιόκαστρο, στην καρδιά της πόλης και φημίζεται ως το μεγαλύτερο βενετσιάνικο κάστρο που χτίστηκε ποτέ. Κατά την αρχαιότητα στο λόφο αυτόν ήταν χτισμένη η ακρόπολη της αρχαίας Ρίθυμνας και ο ναός της Άρτεμις, τα οποία δε σώζονται. Μετά τη λεηλασία της πόλης από τον Αλγερινό πειρατή Ουλούτζ Αλή το 1571, δημιουργήθηκε η ανάγκη μίας καλή οχύρωσης και το 1573 άρχισε να χτίζεται το μεγαλοπρεπές πενταγωνικό αυτό φρούριο, σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες μεθόδους οχύρωσης της εποχής και είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να προφέρει καταφύγιο σε ολόκληρο τον πληθυσμό της πόλης. Στις εγκαταστάσεις του, πολλές από τις οποίες σώζονται σε καλή κατάσταση μέχρι σήμερα, περιλαμβάνονταν στρατώνες, μία εκκλησία, νοσοκομείο, αποθήκες, η κατοικία των Συμβούλων, η κατοικία του Ρέκτορα, καθώς και ένα πολυτελές και μεγαλόπρεπο κτίριο στην κεντρική πλατεία του φρουρίου. Εκεί στο φρούριο της Φορτέτσας, το καλοκαίρι λαμβάνει χώρα το Αναγεννησιακό φεστιβάλ του Ρεθύμνου και ως αξιοθέατο και χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών του Ρεθύμνου.
Ο φάρος του Ενετικού Λιμανιού του Ρεθύμνου αποτελεί τον δεύτερο σε μέγεθος εναπομείναντα Αιγυπτιακό Φάρο της Κρήτης, μετά από το φάρο των Χανίων. Βρίσκεται στην άκρη της παλιάς προβλήτας του Ρεθύμνου και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη.
Ο φάρος που βλέπουμε σήμερα κατασκευάστηκε από τους Αιγυπτίους την δεκαετία του 1830, όταν οι Τούρκοι παραχώρησαν στους Αιγυπτίους την Κρήτη. Πιθανόν, να υπήρχε παλαιότερος ενετικός φάρος στο σημείο που κατασκευάστηκε ο νέος, όπως και στο λιμάνι των Χανίων.
Το 1864, ο φάρος πέρασε στην Γαλλική Εταιρεία Φάρων, ενώ σήμερα δε λειτουργεί. Το ύψος του πύργου είναι 9 μέτρα.
Με πληροφοριες σχετικά με τα μνημεία του Ρεθύμνου από taxidologio.gr
Με την καθημερινότητα και κυρίως με τα ζητήματα που άπτονται του κόστους ζωής και της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να…
Για τη χρονιά που πέρασε, τον Στέφανο Κασσελάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη σχέση τους…
Μια όμορφη έκπληξη περίμενε τη γνωστή τραγουδίστρια Άννα Βίσση, ανήμερα των γενεθλίων της στο κέντρο…
Μια πρόσφατη έρευνα του Bloomberg Businessweek έριξε φως στο αναπτυσσόμενο παγκόσμιο εμπόριο ανθρώπινων ωαρίων, αποκαλύπτοντας…
Εικόνες ντροπής εκτιλύχθηκαν σε ματς της ιταλικής Serie B καθώς μερίδα οπαδών της Γιούβε Στάμπια, πανηγύρισαν με…
Ακόμα πιο «τσουχτερό» αναμένεται φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, όπως επιβεβαιώνει η μελέτη που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο…
This website uses cookies.