Με μοναδικά «οχήματα» έναν υπολογιστή και πρόσβαση στο διαδίκτυο, ο χρήστης-επισκέπτης του www.crete3d.gr έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στον χρόνο, να ξεναγηθεί στην ιστορία και να παρατηρήσει την Κνωσσό, το Γιαλί Τζαμί, τη Φαιστό και άλλα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.
Ολα αυτά ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του και μεταλλάσσονται σε διάστημα 5.000 ετών και επτά ιστορικών περιόδων, από τη Μινωική περίοδο μέχρι και σήμερα.
Ιστορικές πληροφορίες, φωτογραφίες και άλλο χρήσιμο υλικό πλαισιώνουν τις γνώσεις που αποσπά ο επισκέπτης του www.crete3d.gr. Για το τελικό αποτέλεσμα και με στόχο την επιστημονική εγκυρότητα, το Πολυτεχνείο Κρήτης συνεργάστηκε με κορυφαίους ιστορικούς και αρχαιολόγους.
Το Crete3D είναι το αποτέλεσμα τριετούς έρευνας του Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων Σχεδιασμού του Πολυτεχνείου Κρήτης, χρηματοδοτήθηκε από τη Cyta Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.
«Στην αρχή μας είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει», δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο επικεφαλής του έργου και επίκουρος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Παναγιώτης Παρθένιος, προσθέτοντας ότι: «εμείς όμως συνεχίσαμε και ήμασταν σίγουροι ότι ο συνδυασμός καινοτομίας και ιστορίας δεν θα μπορούσε παρά να φέρει ένα μοναδικό, εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ανοιχτό σε όλους. Ευχαριστούμε τη Cyta Ελλάδος και την Περιφέρεια Κρήτης που πίστεψαν σε εμάς και στις δυνατότητες του έργου, από την πρώτη στιγμή».
Τους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα «καρτελοποιήθηκε» και έχει μετατραπεί σε «Κολομβία της Ευρώπης»,…
Με αφορμή την είδηση ότι τα πρωτεία των θανατηφόρων τροχαίων στην Ελλάδα έχει η Κρήτη…
Με την καθημερινότητα και κυρίως με τα ζητήματα που άπτονται του κόστους ζωής και της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να…
Για τη χρονιά που πέρασε, τον Στέφανο Κασσελάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη σχέση τους…
Μια όμορφη έκπληξη περίμενε τη γνωστή τραγουδίστρια Άννα Βίσση, ανήμερα των γενεθλίων της στο κέντρο…
Μια πρόσφατη έρευνα του Bloomberg Businessweek έριξε φως στο αναπτυσσόμενο παγκόσμιο εμπόριο ανθρώπινων ωαρίων, αποκαλύπτοντας…
This website uses cookies.