ΚΟΣΜΟΣ

CureVac: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν από το φθινόπωρο να λάβουν το εμβόλιο

Ο επικεφαλής της εταιρίας βιοτεχνολογίας CureVac του Τίμπιγκεν Φραντς Βέρνερ Χάας είναι αισιόδοξος ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να λάβουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Τα σχετικά δεδομένα θα είναι διαθέσιμα κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. «Εάν τα δεδομένα είναι καλά και οι αρχές δώσουν την έγκρισή τους, μπορούμε να ξεκινήσουμε μια μεγαλύτερης έκτασης δοκιμή φέτος. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να λάβουν τότε το εμβόλιο. Το πότε το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο για το ευρύ κοινό — αν θα είναι φέτος ή στις αρχές του 2021 — εξαρτάται από το αποτέλεσμα της κλινικής δοκιμής και την απόφαση των αρμοδίων αρχών. Σε μια ήδη υφιστάμενη εγκατάσταση θα μπορούσαν να παραχθούν από 200 μέχρι και 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού ετησίως. Η πρώτη ενεργοποίηση της παραγωγής είναι ήδη σε εξέλιξη», δήλωσε ο Χάας σε συνέντευξή του στο νέο τεύχος του οικονομικού περιοδικού «WirtschaftsWoche».

Η CureVac, η οποία πρόσφατα έλαβε επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως και 80 εκατομμύρια ευρώ, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για την επέκταση μιας άλλης εγκατάστασης παραγωγής. «Η εγκατάσταση αυτή προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2022. Θα μπορούσαμε τότε να παράγουμε ένα δισεκατομμύριο ή περισσότερες δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού ετησίως εκεί. Η μονάδα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή άλλων εμβολίων, για παράδειγμα στην περίπτωση συγκρίσιμης έξαρσης επιδημιών», είπε επίσης ο Χάας.

Προ ημερών η “Welt am Sonntag” δημοσίευσε την πληροφορία ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να εξασφαλίσει με χρήματα αποκλειστικά για τις ΗΠΑ το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο ενδεχομένως θα προκύψει από τις έρευνες της CureVac, προσφέροντάς της μεγάλο χρηματικό ποσό, κάτι το οποίο διαψεύσθηκε όμως από την εταιρεία.

WirtschaftsWoche . Die Welt

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί - όχι βέβαια πάντα -…

7 hours ago

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications», εντόπισαν πρωτεΐνες στο αίμα οι…

7 hours ago

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική εκδήλωση  συζήτηση την Τετάρτη 22 Μαΐου…

7 hours ago

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος…

7 hours ago

Κουτσούμπας για Συμφωνία Πρεσπών: Ήταν απόφαση των ΗΠΑ και άλλων “συμμάχων” μας στο ΝΑΤΟ

«Το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ και μπορεί να αποκαλύπτει τις οδηγίες,…

7 hours ago

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Κομισιόν για τις τιμές των πολυεθνικών

Το 78% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, ότι η ακρίβεια είναι το βασικό…

8 hours ago

This website uses cookies.