Categories: ΤΟΠΙΚΑ

EKAB: Ολοκληρώνεται η παράδοση 143 ασθενοφόρων δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – 6 ασθενοφόρα στην Κρήτη εκ των οποίων τρία 4Χ4

Ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες, η παράδοση των Ασθενοφόρων – δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ πανελλαδικά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του Ενάντια στην Κρίση, και επιπλέον της τακτικής κοινωφελούς του δράσης, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοίνωσε τον Απρίλιο του 2017, δωρεά ύψους €14 εκατομμυρίων προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) που αφορά στην προμήθεια 143 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια.

Μέχρι στιγμής, το σύνολο των οχημάτων έχει παραδοθεί στο ΕΚΑΒ, ενώ από τον Ιανουάριο του 2018, 101 ασθενοφόρα οχήματα έχουν παραδοθεί προς χρήση, σε διαδοχικές φάσεις, σε παραρτήματα του οργανισμού ανά την Ελλάδα.

Παράλληλα, πληρώματα του ΕΚΑΒ έχουν λάβει μέρος σε εκπαίδευση σχετικά με τον χειρισμό των νέων οχημάτων.
Αναλυτικά, η δωρεά του ΙΣΝ προς το ΕΚΑΒ περιλαμβάνει την προμήθεια 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 6 εκ των οποίων καλύπτουν, με εξειδικευμένο εξοπλισμό για νεογνά, ανάγκες αεροδιακομιδών, 26 ασθενοφόρων 4Χ4 καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου.

Η διάθεση των οχημάτων έχει στόχο την κάλυψη της βασικής ανάγκης για ανοιχτή πρόσβαση σε παροχή δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας όλων των κατοίκων της χώρας. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί οχήματα στα παραρτήματα Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος, Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Τρίπολης, και Ηρακλείου Κρήτης.

Μέσω της δωρεάς του, το Ίδρυμα έχει υποστηρίξει επιπλέον την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου ΕΚΑΒ Αττικής το οποίο δέχεται ετησίως άνω των 1.700.000 κλήσεων (στοιχεία ΕΚΑΒ 2016). Το επιχειρησιακό κέντρο αποτελείται από την εφαρμογή ηλεκτρονικής διαχείρισης των περιστατικών και την εφαρμογή της τηλεματικής παρακολούθησης ασθενοφόρων. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει την ηλεκτρονική διαχείριση των περιστατικών και την εφαρμογή τηλεματικής παρακολούθησης των 200 ασθενοφόρων οχημάτων, που δρουν στην περιφέρεια Αττικής, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο, τη δυνατότητα βελτίωσης του χρόνου ανταπόκρισης κατά 25%. Επιπλέον η δωρεά υποστηρίζει την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος του κέντρου της Θεσσαλονίκης στο επιχειρησιακό κέντρο της Αττικής.

Η δωρεά του ΙΣΝ προς το ΕΚΑΒ αποτελεί μέρος της ευρύτερης υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς τον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα. Πρόσφατα, τον Σεπτέμβριο του 2017, το Ίδρυμα, σε συνέχεια συζητήσεων με το Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναλάβει εξολοκλήρου τη χρηματοδότηση σειράς έργων υποδομών και εκπαίδευσης για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα, με αρχικό προϋπολογισμό άνω των €200 εκατομμυρίων.

6 ασθενοφόρα στην Κρήτη

Όσον αφορά την Κρήτη, εντάχθηκαν έξι επιπλέον ασθενοφόρα τα οποία θα μοιραστούν στους νομούς της Κρήτης. Ασθενοφόρο με τετρακίνηση θα λάβει και το Κέντρο Υγείας Ανωγείων ενώ θα πραγματοποιηθεί και σχετική εκδήλωση στο Κέντρο Υγείας παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου την Κυριακή 18 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι.

Τετρακίνητα ασθενοφόρα θα λάβουν και οι περιφερειακές ενότητες Λασιθίου, Ηρακλείου και Χανίων για την εξυπηρέτηση των δυσπρόσιτων περιοχών.

Τα ασθενοφόρα θα βρίσκονται το πρωί της Παρασκευής στο Ηράκλειο ώστε να συγχρονιστούν οι ασύρματοί τους.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

17 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

17 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

17 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

17 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

17 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

17 hours ago

This website uses cookies.